labas un lētas velo kurpes

esmu iesācējs riteņbraukšanā un pašlaik esmu nonācis tādā attīstības fāzē, ka jūtu nepieciešamību pēc normāliem pedāļiem un velokurpēm, ko jūs labu ieteiktu šajā skarā (budžets ap Ls 80)

zzk ulmaņa gatvē nopirku specialized apavus pa ~45 LVL, un no ebay pasūtīju sev šitādus pedēļus M520 ~20 LVL un pagaidām esmu ļoti apmierināts.

paldies par ieteikumu, runājot par pedāļiem man bija domā tieši tādus pirkt (ir dabūjami Latvijā par tādu pašu cenu, tikai ātrumā neatceros kurā bodē), lielāka neskaidrība bija par apaviem jo dārgus nevaru atļauties, bet pērkot no lētā gala baidos iegrābties vienas sezonas vai pat vienas reizes izstrādājumā.

Es pats apavus nopirku uz trešo seb posmu, no tā brīža vēl joprojām izskatās kā jauni. Ne tas, ka maz braucu, bet vienkārši regulāri tīru un viss ir kulītē.

iesaku tos pašus m520 pedāļus, iet jau 3 sezonu :) no kurpēm xsports piedāvātās DMT. cenā līdz 80 lvl iekļausies, it sevišķi tagad, kad sezona beidzas un var ieķert kādu labu atlaidi

Lielas atlaides tagad piedāvā uz katra stūra, tā kā vari iegādāties labas kurpes par labu cenu, vienkārši ej mēri un pats sapratīsi, kuras tavai kājai labāk patīk, resp., neķer pirmās!!

kurpes, kas attēlā ir labas. Pirku iekš ZZK uz Jūrmalas šosejas. neesmu kurpju speciālists un tās ir vienīgās ar ko esmu braucis, bet ir ļoti normāli pie tās naudas. Esmu nobraucis jau 3 sezonas un uz nākamo prasās mainīt - drusku sākušas plīst.

Nākamās es pirktu ar augšējo kurpes siksnu, kas stiprinās ar savilcēju, lai kurpes nestiepjas minoties velkot pedāli uz augšu. Šīm tomēr jūt, ka daļa spēka velkot uz augšu aiziet kurpes izstiepšanā.

Bet visādi citādi laba izvēle.

liels paldies par padomiem, bet nelaime tā ka nedzīvoju Rīgā un atbraucot uz vienu dienu fziski nav iespējams izskriet visas bodes, tāpēc arī prasu padomu, kur vislielākā izvēle un normālākas cenas

Iesaku Shimano pedāļus M540, jo M520 ir tā plastmaas skrūve, kurai vajag speciālu atslēgu. Un šķiet, ka M540 arī dažas detaļas ir no labāka tērauda. Vārdu sakot ir to vērts.
Pats lietoju Shimano kurpes. Domāju, ka tām ir laba price/performance attiecība. Ja nav mērķis par katru cenu pirkt Latvijas veikalos, tad labs varinats būtu actionsports.de. Tepat jau džeki sūta kopīgos pasūtījumus. Var noskatīt kādu kurpi pa 70eur + 33eur pedāļi M540 kopā 103 eur t.i. 75Ls. Pats lietoju 182M kurpes - ļoti cieta zole, vienkāršas ērtas. Shimano kurpēm ar izmēriem ir tā, ka +1 izmērs. Kādi parastie apavi tev visbiežāk der, tad pieliec 1 izmēru klāt un vajadzētu pēc garuma būt OK. Ir arī speciāli platie izmāri.
Jāņem vērā, ka DMT ir platas un tādas plastmasīgas, tādēļ šaurai kājai varētu būt problēmas.

Nezinu vai tur ir labāks tērauds, bet tā atslēga, ja nemaldos maksā pāris latu, un pāris pirmos tūkstošus km tā visdrīzāk nebūs nepieciešama. Katram pašam jāizlemj vai tapēc ir vērts pārmaksāt virs 10 Ls.

Nezinu vai tur ir labāks tērauds, bet tā atslēga, ja nemaldos maksā pāris latu, un pāris pirmos tūkstošus km tā visdrīzāk nebūs nepieciešama. Katram pašam jāizlemj vai tapēc ir vērts pārmaksāt virs 10 Ls.[/quote]

nav nozimes pirkt dargus pedalus, jo vinji nolietojas un nav jegas remontet, jo cena neatsver ieguldijumus :D 520 ir pietiekami normali, nav ne jausmas cik vinji ilgi tur savu muzu, jo pats braucu ar mazliet dargakiem shimano produktu.

Aptuvenais izmērs?

Aptuvenais izmērs?[/quote]
nesāju 43-44 atkarīgs no ražotāja (kad dzīvoju Dānijā pirku 44, kaut gan Latvijā parasti derēja 43)

Gaernes apaviem (ja nolemsi pirkt) liec klāt 1.5-2 izmēri no sava izmēra. Protams piemēri apavus pirms pērc.

Kā īsti ir ar tiem klipšu pedāļiem - ar viņiem ir iespējams daudz maz normāli pabraukt bez speciāliem apaviem, nesabeidzot pedāļus un pēdas? Protams, ne sporta režīmā.

Ar basām kājām šaubos vai pabrauksi (vienu gan esu redzējis), pedāļus nesabojāsi noteikti, bet tirgus “kočiem” zoli sapurgāsi itin ātri. Ar parastiem apaviem nav diez ko ērti braukt. Ir speciālas plastmasas uzlikas, kas uzliekas uz klipša pedāļa vienas puses, lai to var izmantot ar ielas apaviem.

Laikam nepietiekami precīzi izteicos. Ar basām kājām braukt netaisos, bet ir doma nopirkt labus pedāļus un apavus, bet negribās tos deldēt braucot uz veikalu pēc piena, utt. Bet, ja jau ir tādas uzlikas, tad super. Laikam sākšu krāt naudu. :)

Ja uzliksi šitādus, tad varēsi, baigi ērti man ar zandalēm nebija, bet uz priekšu gāja

Paldies par attēlu.

Parasti jau SHIMANO klipšu pedāļiem uzlikas nāk komplektā un nekas nav jāliek…