Kurus klanus?

Kurus izveletos Jus?

1. FSA Afterburner XC MegaExo Crank & Ring
    http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=10966

2. Shimano XT Chainset HollowTech II M761
    http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=3406

3. RaceFace Evolve XC & Rings X-Type
    http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=6030

Skiet, ka Shimano shaja kompanija ir vieglakie, bet tas vel nenozime, ka labakie!

XT

XT.
Pretenzijas pret XT klaņiem ir tikai zvērinātiem Shimano nīdējiem.
Tikai tāda nianse, ka plastmasas uzgrieznis, ar kuru pievelk kreiso klani, lūst ne tikai meitenēm un Brūsa Villisa mentalitātes vīriem. CRC tirgo tos uzgriežņus atsevišķi, arī metāla versijā. Ja Tu nejūties drošs, ka nesalauzīsi oriģinālo plastmasnieku, iesaku jau laicīgu apgādāties ar metāla uzgriezni.

Es arī par XT.

RaceFace :)

Man pašam vienam ritenim ir šādi RaceFace klaņi, bet pēc vienas nobrauktas sezonas izskatās, ka gultņiem dubļu gonkas un ūdens ir paticis mazāk nekā Shimano Deore LX (FC-M580), kas otram ritenim stāv jau divarpus gadus.
Tā ka es laikam arī par kādu no Shimano izstrādājumiem.

Es par XT,pats nobraucu divus gadus ar XT 760, šogad brauca puika.Nekādu problēmu. Cik ir nācies redzēt ,tad pārējiem ir bijušas problēmas ar gūltņiem .

XT jo vienu sezonu arī ar tādiem braucu un nav kur piesieties:)

Laba pieredze ar XT, ir bijušas nelielas problēmas ar Afterburner, bet viss ir atrisināts un griežās labi! :) Gan jau RF arī ir labi!

Nobraucu sezonu ar Xt, bez nevienaam saapeem

Nedaudz offtopic.

[quote=Ansis]XT.
Pretenzijas pret XT klaņiem ir tikai zvērinātiem Shimano nīdējiem.
Tikai tāda nianse, ka plastmasas uzgrieznis, ar kuru pievelk kreiso klani, lūst ne tikai meitenēm un Brūsa Villisa mentalitātes vīriem. CRC tirgo tos uzgriežņus atsevišķi, arī metāla versijā. Ja Tu nejūties drošs, ka nesalauzīsi oriģinālo plastmasnieku, iesaku jau laicīgu apgādāties ar metāla uzgriezni.[/quote]
Beidzot sapratu, par kādu uzgriezni runa. Agrāk Hollowtech2 klaņus nebiju skrūvējis, līdz pavisam nesen darbojos ar Hone klaņiem. Protams, ka to uzgriezni salauzu :) Jautājums, a kam tāds vispār vajadzīgs tur? Vizuālajam skatam? Ja tā, tad ieskrūvējam pašās beigās, viegli viegli, Savukārt klaņus savelkam ar pietiekami garu tievu skrūvi, caur ass tukšo vidu, un pēc tam izņemam ārā.

Ja es pareizi sapratu, tad runa iet par to centrā, kas savelk gultni?

Noteikti pareizi saproti, Kaspi4.

Tas “uzgrieznis” (ko pareizāk laikam būtu saukt par skrūvi, jo tam ir ārējā vītne, jeb fiņķiku:)) veic to pašu, ko Eduarda uzmeistarotā caurejošā skrūve. Tas, ka tā detaļa ir plastmasas, bez svara ietaupījuma arī norāda, ka pievikt kreiso klani vajag tikai tik stipri, lai klaņi neļodzītos - stiprāk spiest gultņus kopā nevajag. Klaņu savikšanas darbībā tas plastmasas fiņķiks salauzts (parasti) netiek. Sarežģījumi rodas tad, kad kārtīgi pievelk kreisā klaņa aptverošās skrūves, un izrādās, ka tās saspiež ass cauruli pietiekoši daudz, lai fiņķiks vairs negrieztos. Dažs labs tās divas skrūves savelk tā, ka atskan nelaimi vēstošais “knikš!”, dažs atkal cenšas izskrūvēt ārā fiņķiku, tās skrūves neatlaidis. Īsi sakot, plastmasas fiņķiks prasa uzmanību, lai netiktu salauzts.

Galvā piemetot + un - saprātīgākā izvēle XT un Tu piebiedrosies gigantiskajam XT lietotāju sarakstam (ir viņi labi)
RF tīri subjektīvi ir labāki zobrati, bet gultņi vājāki :(, ar FSA nav pieredze
p.s.
Pats braucu ar RF Deus XC vairāk gan tāpēc lai nebūtu jābrauc ar Shimano, kopumā esmu ļoti apmierināts ļoti stingri un viegli, sudraba versija saglabā labu vizuālo gandrīz vai mūžīgi…

A kāds viedoklis cien. publikai par LX uz octalink? CRC nupat gandrīz pa velti atdod…

pierēķini tam “gandrīz par velti” monobloka cenu, un sanāks gandrīz tas pats cipars, ko maksā deore lx hollowtech II.
reku, actionsports.de par 49.90 eur dabūjami deore hollowtech II, ja akurāt gribas ko lētu. viedokļa nav, bet cena salda.

kārli, kas tevi attur no shimano prouduktu lietošanas?

es ar par XT

Runājot par Octalink monoblokiem, man vienreiz bike24.de sajauca pasūtījumu un atsūtīja šamos 2 gab, kaut arī nebiju vispār prasījis. Tā ka lēti pārdodu, 113 mm garums.

Es ar par XT. Shimano Hollowtec II man liekas konstruktīvi veiksmīgāks par ISIS (Giga Paipiem, Mega Exo utml.).

(To plastmasas fiņķiku drīkst skrūvēt ārā (vai jebkā citādi aiztikt) TIKAI TAD, KAD IR ATLAISTAS ABAS KREISĀ KLAŅA SKRŪVES. Pie tam, šādi jārīkojas arī tad, ja tas plastmasas fiņķiks ir no metāla.)