Ilgi meklēju draudzenei piemērotu pilsētas riteni, kuram nav nekādu īpašu “ekstru” - vienkārši pārvietoties pa Rīgas ielām, ievērojot arī sievietēm piemērotu dizainu.
Vēlējos Jūsu padomu/ieteikumu tagad, kad esmu atradis 2 variantus, starp kuriem nespēju izšķirties, jo galvenais - vizuālais ir pieņemams abiem. Pieņemu, ka spēsiet pateikt no tehniskā viedokļā - kurš no variantiem labāks.
Cik ļoti muskuļota un spēcīga ir tavējā draudzene un vai velo būs jāstaipa pa trepēm augšā?
Izskats ir laba lieta, bet nedrīkst aizmirst par svaru - mazām, trauslām sievietēm smaga velo staipīšana uz n-to stāvu rada vairāk problēmu nekā prieka. Ja dzīvo mājā vai pirmajā stāvā vai ir velo novietne, vai liels lifts, tad velo svaram gan nav lielas nozīmes
[quote=gaga]Cik ļoti muskuļota un spēcīga ir tavējā draudzene un vai velo būs jāstaipa pa trepēm augšā?
Izskats ir laba lieta, bet nedrīkst aizmirst par svaru - mazām, trauslām sievietēm smaga velo staipīšana uz n-to stāvu rada vairāk problēmu nekā prieka. Ja dzīvo mājā vai pirmajā stāvā vai ir velo novietne, vai liels lifts, tad velo svaram gan nav lielas nozīmes[/quote]
Velosipēds jāstaipa nebūs, tikai tik daudz cik braucot sanāk kustināt viņu.
Atkarīgs cik un kur jābrauc. Pamēģini pats pabraukt ar vienu ātrumu. Tiltos it sevišķi :)
Mana sieviete arī gribēja stilīgu fixedspeed, bet pēc manas mēles kulstīšanas un izmēģinājuma brauciena - palika pie pilsētnieka ar slēdzamiem ātrumiem. Un tagad to itnemaz nenožēlo, kautgan dizains nedaudz sliktāks kā fixedspīdiem.
Iesaku tev aizbraukt uz Elkora lielo veici Brīvības ielā - tur var pa veikalu ar viesiem izbraukāties un tad sapratīsiet vai tiešām tādu gribat…
Pēc sākotnējo divu velo apraksta nevar saprast, vai tie ir ar 26" vai ar 28" riepām, izskatās gan ka drīzāk ir 26". Vēl nekas nav teikts par to sieviešnieku izmēru, ar sēdekļa augstuma regulēšanu var būt par maz, lai būtu ērta braukšana
es arī šitādus riteņus uzskatu par ņirgāšanos…ar tādām omcenes pa Ženēvu vai Vīni lēnā garā vizinās. Jauniem skuķiem prasās kā mūsdienīgāka…bet katram jau savs…
Interesanti, ka prasi izvēlēties starp tiem diviem, jo viņi ir gandrīz identiski un theniskā specifikācija nav norādīta.
Principā tad izvēlētos tikai “pēc izskata” - krāsas un vizuāli redzamām atšķirībām (piem. viena velo luktura novietojums varētu traucēt groziņam priekšā).
Varbūt iemet abu velo specenes, lai te katram, kas varētu tiešām izvērtēt, nav jārok ārā nezinkur netā.
Un piebalsošu pārējiem, ka skatītos tomēr kaut ar 3 ātrumiem rumbā. Ne bieži, bet noder.
makaroni, pat ražotāja mājas lapā nav specenes, t.i. ir tieši tāda pat kā tajos internetveikalu linkos … būtībā jau tādam viss viens pīpis, ka tik ripo
Tie sieviešu riteņi jau pēc skata dikti smuki un sieviete ko tādu noteikti izvēlētos, tikai ar to praktisko pielietojumu mēdz būt kā būt, tādēļ testa brauciens mierīgos apstākļos ir ļoti vēlams :)
Es nemaz neaizstāvu viedokli, ka MTB ir superduper :) tikai to, ka pirmajā postā minētie sieviešnieki var būt nepraktiski un var nebūt nekāda prieka no braukšanas, tādēļ pirms pirkt sievietei vajadzētu izbraukt un notestēt vai ir vispār lietojams.
karbona Specialized Enduro ar Sram XX1 grupu būtu labs …svars virs 11kg … pat 5.stāvā bez problēmām stieptu,nekādu žēlabu par cieto sēdekli vai nelīdzeniem ceļiem … Ko vēl var vēlēties? ^^
Ikdienā uz darbu vislabāk braukāju ar pilsētnieku. Pirmkārt jau tas, ka satiksme vieglāk pārskatāma, otrkārt - var vilkt, ko grib - gan svārkus, gan platas bikses - ķēdei aizsargs, pakaļējam ratam aizsargs, nekur nekas neķeras un neko nesmērē. Brauc kaut uz operu. Ja ir grozs vai bagažnieks, kas viennozīmīgi pilsētniekam izskatās labāk nekā mtb, tad nav jāčakarējas ar mugursomām un mūžīgi slapjo muguru - rokassomiņas rullē.
Ātrumus vajag obligāti! Kaut vai trīs. Man personīgi patīk ja ir kājbremze un ātrumi rumbā - apkope nekāda, pārslēdzēji nebojā skatu.
Dinamo gan nafig nav vajadzīgs.
Man šie abi liekas diezgan neglīti. Ļauj meitenei pašai izvēlēties, uzsēsties, pabraukāt. Arī pilsētnieki ērtuma un manevrētspējas ziņā savā starpā stipri atšķiras.
Sporta velo bez bagazhniekiem uc pilsetas ritenja ekstraam prakstiskuma zinjaa buus vieni no pedejiem… Braucot lietainaas dienaas reizem tracina mtb&co ipashnieki, kuri bremzee pirms katras pelkes… Garam maukt arii nevari, jo noliesi vinjus maucot cauri pelkjeem…
Tapat ir maldiigs uzskats, ka ar pilsetas velo nevar atri braukt… Reiz vienaa vacijas pilsetelee redzeju, kaa meicha garaa ofisa ancukaa (kajas staavot) ar zemo 20 collu saliekamo aizvilka taa, ka man azh zhoklis atkrita- nospiedoshais vairums musu pilsetas MTBaikeru noteikti pakalj netiktu. :)
Ta kaa katram merkjim savs velo. Un vajag daamai pashai iedot izbraukt ar dazhaadiem velo. Nekad neperciet vinjas vietaa- pec tam pashi dzirdesiet regulari parmetumus. :)