Kur Rīgā/pierīgā iesācējam braukt ar MTB?

es varu ieteikt piejūras mežu no Vecmīlgrāvja līdz Carnikavai. šajā mežā ir ļoti daudz taku un katrs pats veidot savu maršrutu atkarībā no vēlmēm un spējām.

Baltās kāpas trasīte ir iesācējam forša - tur tiešām visur var uzbraukt un nobraukt (Mežaparkā es parasti norokos smilšainajā kāpumā pie ezera :)) Pameklē forumā pie maršrutiem un braucieniem tēmu, tur ir arī apraksts, kā atrast pareizo vietu. Tāpat arī Beberbeķu mežs ir iesācējam draudzīgs - pa kāpu mugurām līdz ezeram un tad atpakaļ var pa asfaltu atpūsties.

Hmm, uz Baložiem laikam vieglāk/vienkāršāk būs aizbraukt, tikai 15…17km kamēr Baltā kāpa/Beberbeķi jau savi 20km vismaz, līdz Vecāķiem arī sanāk ap 20km

Nu paga, tu gribi teikt, ka tas Mežaparka aplis, kurš iet pa pa taku gar kokiem ar baltajiem apzīmējumiem, ir par smagu? Tur taču nekā TĀDA nav… ???

gaga, sariiko izbraucienu, sarunaa kaadu Mezaparka zinātāju un redzēsi, ka tas ir labākais, kas gandrīz centrā atrodams

Te jau forumā vis ir 100 un 1 reizi pateikts. Katram savs mežs pie mējām. Un ja runa iet par iesācējiem, ta pilnīgi vienalga kurā mežā braukt. Ja netiek vienā kalnā augšā, tad brauc pa citu, blakus. Kad būs apnicis viens mežiņš, un uztrenētas kājas, tad pajautā kurā mežā lielāki kāpumi, kurā tehniskāki nobraucieni, kurā vairāk sakņu.
PS: Mans viedoklis par Rīgas ZR galu - Baltā kāpa rullē, Beberbeķi - ne tik ļoti.

ktn, tas pats aplis, tur kur braucu, pa lielam arī nekā TĀDA nebija, tikai pāris vietās netiku augšā, ļoti iespējams dēļ nepareiza pārnesuma izvēles un pāris vietas, kur noraustijos braukt lejā, jo neesmu apradis vēl ar jauno velo - pirmā diena tik pa mežu

Baltais, man grūti ko sarīkot/sarunāt, jo nezinu kurā brīdī parādīsies brīvs laiks kad izbraukt, kā arī tagad vakaros ātri tumšs paliekas

Nu bet ko tad tu gribi… brauc biežāk, brauc, kamēr vēl var priecāties par rudeni. Tas nekas, ka atsevišķi posmi nesanāk - mēģini vairākas reizes, kamēr sanāk. Trenējies, mācies no kļūdām un viss būs ok - man jau liekas, ka tu velti nobijies :) Ja tev ir MTB ritenis, tad viņš ir paredzēts tādām un vēl niknākām trasēm. Jā, tas ir normāli, ka sākumā pat nelielus kalniņus nesanāk nobraukt/uzbraukt ar pirmo reizi :) Īpaši, ja velo ir jauns un bail no skrambām :D

Ulbroka toč nav apmeklējuma vērta (no šāda viedokļa), jo, ja arī kādas meža taciņas ir, tad neviena kāpuma un paugura tur gan nav, nu varbūt pāris, bet tas nav salīdzināms ar citiem šeit ieteiktajiem variantiem. Sooo, Ulbroka - tukšs.

Pie Līčiem, laikam tā viņus sauca ir mežs kurā var braukt diezgan daudz un dikti. Arī Zaķumuižas pusē pie 333 trases. Bet visā visumā Rīgā tak to trašu ka divi deviņi, Mežaparks, Biķernieki, Imantas meži, Pļavnieku meži, Šmerlis, Dzegužkalns un tā sarakstu var turpināt…
Taču Mežaparks ir par sarežģītu, lai trenētos. Izbraucot pāris apļus mugura un rokas ir kā pēc kara, kamēr kājas aukstas un nejūt ka vispār ir braukts. Tur tik jāgroza stūre un jādomā kad pacelt pakaļu. Bāzi tomēr uz šosejas jākrāj. XC braucēji treniņiem vismaz 70% izmanto šosejnieku. Baloži manuprāt ir par smilšainu lai trenētos. Jāmīcās pa smilškasti un pēc treniņa/gonkas var kasīt smiltis laukā no visām spraugām.

Kaspar, tur jau tā ģēla, ka aizbraucu uz Mežaparku xc salasījies ar domu, nu tik varēs labi pabraukāties, bet reāli priekš manīm tāds vīliens sanāca, tāpēc arī šāds topiks. Jā, meži ir Rīgā un apkārtnē daudz, bet izbraukāt tuvāko apkārtni labāko vietu meklējumos prasa daudz laika, kura man diemžēl nav pārāk daudz. Ideālā variantā būtu, ja kāds iemestu GPS logu ar braucamām vietām Biķerniekos/Šmerlī/Berģos, tajā krajā

Ja brīvdienās normāls laiks, tad varam satikties, un es parādītu Baložu apli. Vēl vakar tur paskrēju, tīrais kaifs pa tām takām pat skriet, kur nu vēl ar riteni braukt!

FOX, solīt jau sola pa lielam bez nokrišņiem, +4…6 grādus, bet par to vai būs brīvas pāris stundas un ja būs, tad kad, vēl nezinu, taču paldies par piedāvājumu, piektdien varētu būt kas vairāk zināms gan ar nokrišņiem, gan ar laikiem

2 gaga
Sestdien no riita 8:00 buushu M-parkaa pie ZOO. Buusim maza interesentu grupinja, vai arii buushu viens. Plaanos iesildiishanaas noluukaa izripinaat mazo, balti markjeeto apliiti, un tad izbaudiit Lielo Apli ar “Veco Haanjas sekciju” pie Mezkakja kalna. Lai labi ripo!

Didzi, ar mazo balti marķēto aplīti domāji to, kas iepriekšējā lapā bildē iekrāsots baltā krāsā? tā bilde ir vienīgā ko atradu meklējot par trasēm Mežaparkā - būtu labi redzēt kā izskatās lielais aplis uz kartes?

Jaa. Tas ir TAS baltais apliitis. Dziivee vinjs ir markjeets ar baltu striipu uz kokiem.
Ja zinaatu kaadu Tavu emailu, atsuutiitu Tev bildi ar lielo apli. Bet no taas bildes reaalaa dziivee jeega maza.

Rūpīgāk jāmeklē. http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=lv&geocode=&q=http:%2F%2Fhome.lu.lv%2F~sd41050%2Fvelo%2Fmezaparks-haanja.gpx&sll=57.014548,24.148722&sspn=0.017663,0.038581&ie=UTF8&t=h&z=14

averza, paldies par linku!

Vai pareizi sapratu, ka tā daļa, kas pa kreisi no Ostmalas prospekta ir vieglāka/vienkāršāka nekā tā, kas blakus ezeram?

kameer averza aiznjemts:
Jaa - taa dalja otrpus bijushaa beernu dzelzcelja uzbeerumam ir vieglaaka, bet pie pareiza aatruma arii gana interesanta.

Ulbroka toč nav apmeklējuma vērta (no šāda viedokļa), jo, ja arī kādas meža taciņas ir, tad neviena kāpuma un paugura tur gan nav, nu varbūt pāris, bet tas nav salīdzināms ar citiem šeit ieteiktajiem variantiem. Sooo, Ulbroka - tukšs.[/quote]

Īstenībā Ulbrokā ir pāris kāpumu, kuros pat nevar uzbraukt, bet tik un tā apmeklējumu vērta tā tiešām nav…