Kritiska Masa / 01.06.2007

Kritiskaas Masa velobrauciens
1 junijaa 17.00 pulceshanaas Andrejsalaa
ar richukiem, skritulslidaam utt
tiekamies uz forshu izbraucienu papilseetu

YOYO!

Kastasir? - http://en.wikipedia.org/wiki/Critical_Mass

Kur brauksim - vai uz Rigas Domi? :)

Oo… kam par godu ?

Oi kādā laikā. Cilvēki nedēļu nostrādājušies, tiecas uz mājām, bet tur jau tā lielo propku papildina kritiskā gaļa - velosipēdisti.
Kam vispār par godu tas ir?

Vot baigi jauki būtu treknajām pakaļām mašīnās uzskatāmi nodemonstrēt cik ātri pa pilsētu ir pārvietoties ar velo! Nevis propkā kurināt benžu un bojāt nervus.

Ceru ka būs arī izbrauciens caur jaunā Unīša okupēto ielu… ;)

ja nebūs slapjš es piedalītos, pafečēs nedaudz.
Bet vispirms gribētos zināt - kam par godu?.. ta jau katru piekdienas vakaru varētu taisīt kritiskās massas un bojāt nervus autovadītājiem ;)

Pirmajā jūnija Critical Mass bija daudz graujošāks nekā pirmais (1.maija), kaut arī braucienā piedalījās tikai ap 50-70 cilvēku. Tiek baumots, ka policijas iecirknī redzēta čupiņa ar autobraucēju iesniegumiem, par satiksmes traucēšanu utml. Rīgas centra policija esot bijusi sacelta kājās un dota pavēle ierasties visām brīvajām vienībām.

Pēc brauciena Andejsalā tika aizturēti 2 Critical Mass dalībieki, kuriem izvirzītas nepamatotas apsūdzības par agresīvu uzvedību alkohola reibumā un grupveida huligānismu. Esot saspārdīta policijas mašīna, kurai, redz, tagad ir bukte…

http://critical-mass-lv.tk/

Vārdam “graujošs” sinonīms ir “destruktīvs”. :(

Biju sataisījies piedalīties, bet aizčammājos un ierados Andrejsalā par vēlu, kad visi jau bija prom. Bet pēc apraksta izlasīšanas nenožēloju, ka nepiedalījos.

it kaa ideja laba, bet liekas, ka tiek panaakts otrais variants - naids auto vs. velo un otraadi.

veči, ja jūsu akāciju dēļ man tagad katrs auto taurēs un spiedīs malā - es jūs apciemošu ;)

Taa sanaak, tikai visdiivainaakais, ka velobrauceejiem nav naida pret autovaditajiem. Drizaak meginaatu noradiit uz vieglo nokaitinaashanas iespeeju. Es shaj braucienaa braucu 1 h un shaj laikaa nekadu troublu nebija, neviens velobrauceejs necentaas braukt pa preteejo joslu vai whateva. Tas ka tiek braukts pie sarkanas gaismas ir shii brauciena ipatniiba. Vieniigie sirdiigie teeli bij paris autovaitaaji, kuri brauca tieshaa brauciena aizmuguree un reizeem sirdiigi pipinaaja netiekot garaam // jaa pipinaat maaku, bet panjemt un nogriezties no Briivibassstreet, lai aprauktu pa perimetru ir paraak sarazhgiits manevrs.

Imo shie braucieni paliek divdomiigi.

Btw tika izbraukts caur UV Centrs, jo shii iela esot saglabaajsui gajeju celinja statusu. Un neviens apsargs redot sho baru ipashi neiejaucaas… Un notika briinums, viss velobrauceeju bars mieriigi izbrauca cauri uniitim nedemoleejot un nesplaudoties. !!! Uz shosejas laikam shada teorija gruutaak darbojaas delj autovaditaaju proporcijas pret velobrauceejiem.

Pedeejie informaacijas avoti informee, ka velobrauciens braucis pa nogruziitu ielu un astee sedeejushi 2 mentu busi. Veelaak uzradushies veel apmeram 4 busi un mashiinas un saaksies haootiska velobrauceeju dzenaashana. Joprojaam mekleeju kadu aculiecinieku!

“Tas ka tiek braukts pie sarkanas gaismas ir shii brauciena ipatniiba” - man domāt ar tādu “īpatnību” ir gauži pietiekami, lai policijai būtu pamats to parādi nahrenizēt ;)

Izskataas, ka kadam sheit tas nav skaidrs?