Krakšķis

Situācija sekojoša:
Uzsākot braukšanu parādās tāds maziņš krakšķis, kurš turpinās uzņemot ātrumu un vēlāk pazūd (teiksim uzkrakšķ pie slodzes braucot kalnā). Centos noteikt, no kurienes skaņa un liekas priekšā, kreisajā pusē pie dakšas. Pārbaudīju, vai viss pievilkts, iznesums, stūre u.t.t., noņēmu dakšu, sasmērēju stūres bļodiņas u.t.t., bet krakšķis kā ir, tā ir. Nav skaļš, bet nervus kutina.
Dakša: Rock Shox Reba SL, bremzes Hayes HFX 9
Varbūt kādam ir kādas idejas? Būšu ļoti pateicīgs…

Vaina drīzākais meklējama ap BB

…arī variants, kaut skaņa nāk no vietas kur ir bremze un rotors…bet varbūt man ir tikai tāda sajūta…

Nedod Dievs, bet der pārbaudīt vai rāmī šuvēs nav plaisas…

Nav iznesums? Man ap to vietu knikšķ kad nikni paloca stūri ieminot. Pārjaucot pazūd bet tad pēc laika atkal uzrodas.

Ok…pārbaudīju, rāmis gan jauns, bet tomēr…plaisu nav…

Izjaucu, pievilku…:(

Man bija klanis pa vaļīgu, pievelc… ;)

centrs atnācis vaļā…

Ok…nav tik liela atslēga līdzi, mājās pievilkšu…

Tieši kurš?

klaņiem ass

Diezin vai, man ir X-Type, vienīgais doma par klaņa pievilkšanu ir interesanta…

Pašu monobloku pamēģini pievilkt, kādreiz man gadījās ka arī krakšķ un kā izrādās krakšķ vītnēs.

Aga, mēģināšu…
Visādā ziņā visus painformēšu, ja izdosies novērst avāriju…

Pārbaudi, vai krakšķ tikai minoties, vai krakšķi var izprovocēt brīvgājienā (piemēram, strauji pagrozot stūri, noslogojot dakšu, palecoties uz sēdekļa vai strauji bremzējot), vai minoties krakšķ pie visiem vai tikai noteiktiem pārnesumiem, vai minot uz abiem pedāļiem vai tikai vienā pusē, vai krakšķ arī minoties stāvus utt. Tas palīdzēs izslēgt dažas iespējas un, piemēram, to, vai krakšķis ir ritošajā daļā, transmisijā, rāmī, sēdeklī (vai stutes savilcē) vai dakšā.

Aizm. rata ekscentrs-rāmis… varbūt.

Man arī krakšķēja priekšā…
to novērsu izjaucot, iztīrot un saliekot priekšējo rumbu :))

[quote=VaiVilks]Man arī krakšķēja priekšā…
to novērsu izjaucot, iztīrot un saliekot priekšējo rumbu :))[/quote]
Sākumā bija tāda doma, bet tā kā ir kārtridža tipa rumbas, tad šādu iespēju pagaidām izslēdzu, un rati ir jauni…bet anyway, paldies…

[quote=Taurenis][quote=VaiVilks]Man arī krakšķēja priekšā…
to novērsu izjaucot, iztīrot un saliekot priekšējo rumbu :))[/quote]
Sākumā bija tāda doma, bet tā kā ir kārtridža tipa rumbas, tad šādu iespēju pagaidām izslēdzu, un rati ir jauni…bet anyway, paldies…[/quote]
Nu man arī salīdzinoši jauni viņi ir, ap 500km. Nezinu ko nozīmē kārtridža tipa, bet man ir bez separatora, ar atsevišķām bumbiņām(9 pēc skaita katrā pusē). šķiet ka bija ticis iekšā kāds netīrums, jo sēža uz pašas rumbas vienā pusē vienā vietā ir izrīvēta un tumšāka. Bet, tā ka izteiktas bedrītes un maliņas nav, tad pagaidām esmu nolēmis iztikt bez pulēšanas.