Ko teiksiet par šādu cranksetu !

ja ebay. bet iesaku augstak tirgoto vasis pa 99 ls panemt. jo pasts mana gadijuma bija ups un tas ka izradijas ir sliktakais no redzetajiem. kopa sanaca 100 ls plus cakaresanas ar ups. Man parastais pasts patik vislabak. Sutas nedaudz ilgak bet sanemt krietni ertak. pirmais ko perkot apskaties vai ir visi gredzeni. tur ir viens viltigs svarigs gredzens kur atkariba no ramja var but vajadzigs un ja nebus tad nopirkt to atseviski bus problemas.

Paldies par ieteikumiem. Ņemšu vērā.

Kārtīgi izdzenājoties pa Siguldu nonācu pie secinājuma, ka mans XT 770 Left shifteris x3 traucē man ar savu vienu tukšo pozīciju. Nezin kāds recepti kā nolokot lai pārslēdzējs staigātu tik pa divu ātrumu pozīcijām? Vaļā dabūju to, bet uzbūve tāda nepārskatāma, negribētos sačakarēt.

Vēl jautājums. Ko nozīmē uz XTR Shifteriem opcija kas saucās “multi release”?

Domājams, tas nozīmē to, ka šifteri var spiest dziļāk un nomest uzreiz 2, 3 vai pat 4 ātrumus.

Šifteris slēgā starp 2. un 3. pozīciju, un pirmā ir tukša? Tas ir, uzslēdzot uz pirmo, tikai trose atslābinās, bet pārslēdzējs nepakust?
Tad varbūt var pārregulēt, lai šifteris slēgā starp 1. un 2. pozīciju. Uz trešo nevarēs uzslēgt, jo trose nostiepsies un neļaus, un tad tukšgaitas nebūs, ne?

Šifteris slēgā starp 2. un 3. pozīciju, un pirmā ir tukša? Tas ir, uzslēdzot uz pirmo, tikai trose atslābinās, bet pārslēdzējs nepakust?
Tad varbūt var pārregulēt, lai šifteris slēgā starp 1. un 2. pozīciju. Uz trešo nevarēs uzslēgt, jo trose nostiepsies un neļaus, un tad tukšgaitas nebūs, ne?[/quote]

Jā pirmā tukša. Un jā nepakust. Tas ir reāli izdarāms? Kas ir jāmaina? Laikam pārslēdzēja stāvokli fiziski jāmaina pie zobratiem.

Neesmu pārbaudījis, bet, man šķiet, pietiktu paregulēt trosītes spriegojumu. Pamēģinātu darīt kaut kā tā:

• pārslēdz uz pirmo, tukšo pozīciju, tā ka trosīte paliek vaļīga.
  • nospriego trosīti (atlaiž skrūvīti pie pārslēdzēja, pavelk trosīti, pievelk skrūvīti)
  • tad sanāk, ka pārslēdzējs ir uz mazākā zobrata, un šifteris ir 1. pozīcijā. Pieregulē pie stūres lai smuki slēdzas uz otro pozīciju.

Un viss, uz trešo pozīciju nevarēs uzslēgt, jo pārslēdzējs atmetīsies pret limitējošo skrūvi

Tā arī nepārbaudīju piedāvāto metodi, bet sakarā ar ļoti smago pārslēgšanos no mazā uz lielo zobratu. Kas mani stipri izbesīja šodien Mārupes MTB. Radās doma nomainīt slēdzi uz 2x10 sram X9. Un sakarā ar šo radās jautājums, vai tas strādās ar esošo x3 XT pārslēdzēju?

X2 slēdžiem ir platāks celiņš un rampas (cilņi) veidoti vairāk, lai celtu/nolaistu pie lielākas zobratu attiecības starp zobratiem…

Tātad problēmas ar pārslēgšanos starp zobratiem var palikt? Man gan tā tīri vizuāli liekas, ka atstatumi starp zobratiem uz x3 un x2 klaņiem ir vienādi. Zobu skaits jau ar īpaši neatšķirās no SLX x3 klaņa, nav tik trešā mazākā zobraja vairs. Attiecīgi kustības amplitūdai uz pārslēdzēja ar nevajadzētu ļoti atšķirties.

atbrīvo savu velosipēdu no liekām daļām - uzliec xx1-style zobratu (bcd104) un izmet misenē 400gr metāllūžņu

kur meklēt tādus zobratus?
EDIT: pats atradu
http://www.bike24.com/1.php?content=8;navigation=1;product=55590;page=1;menu=1000,2,84;mid=0;pgc=10596:10597

Nē, http://www.wolftoothcycling.com/products/104-bcd-chainrings

jopcik… nevajadzēja sākt par šito domāt. saliku uz papīra - pie mana esošā setapa tie būtu -500 grami vismaz.

ne tikai 500gr, bet arī 1/2 no regulēšanas, tīrīšanas, trosīte mainīšanas, dubļu, nejēdzīgas slēgšanās…

galvenais atrast pareizo attiecību, lai var uzbraukt kalnā un var satīt taisnē

ja trenējies, tad 36t+11-38t uz 29er būs ok.

Biju iepazinies ar šo klani, liekas tavā citā topikā. Sliecos tev piekrist, uzlikšu tādu uz 26er fulīša. Tur man lielais zobrats priekšā nav īpaši svarīgs, jo lietoju to tik mežā/kalniņos. Bet uz 29er es to nelikšu.

Biju iepazinies ar šo klani, liekas tavā citā topikā. Sliecos tev piekrist, uzlikšu tādu uz 26er fulīša. Tur man lielais zobrats priekšā nav īpaši svarīgs, jo lietoju to tik mežā/kalniņos. Bet uz 29er es to nelikšu.[/quote]

uz šosejnieka gan labak liec, bet uz pilsetas veļuka gan ne :D :D