Sakarā ar to, ka rāmim ir bb30 (pašlaik adapteris iepresēts un SLX stāv, svars=SLX,807g+monobloks,270g+BB30adapteris,65g=1,142kg) ir doma nomainīt uz 2x cranksetu bb30 (ja tic tirgotājam svars visam=810g ).Bet shimano ar bb30 nedraudzējas :( Ir kāds šo cranksetu redzējis dzīvē? Kādi iespaidi? Moš ir kādas labas alternatīvas?
Saderības problēmām ar ķēdi un shimano XT pārslēdzējiem tak nevajadzētu būt? Raksta vismaz kad savietojams ar shimano x10. Vai tas nozīmētu, ka ar shimano x9 būs problēmas?
Ja tevi šie klaņi interesē, man kā reizi mājās ir vieni tieši šādi, nebraukti, vienīgi ar sudraba “kājām”. Neredzēsi, kā melnā krāsa nobružājas līdz tam pašam sudrabam. Vari dabūt jau rīt par to paša ebay cenu mīnus 5 Ls. Saderības problēmu ar shimano nav, sākotnēji pirku sev 9 ātrumu sistēmai, bet pedējā brīdī neiegādājos bb30 rāmi.
Ok. Paldies par info. Padomāšu. X9 izskatās pievilcīgāk ;)
Pedāļu caurumi tak ir tādi paši kā shimano klaņiem?
[quote=cenubit]Ok. Paldies par info. Padomāšu. X9 izskatās pievilcīgāk ;)
Pedāļu caurumi tak ir tādi paši kā shimano klaņiem?[/quote]
Protams…pedaļi tie paši.
Dzīvē X9 izstas labak kā bildē. :)
Kā īsti ir,vai tiešām 2 x 10 sistēmai domāti klaņi korekti strādā 2 X 9 režīmā?
Atvainojos,par offtopiku :)
[quote=Maris]Kā īsti ir,vai tiešām 2 x 10 sistēmai domāti klaņi korekti strādā 2 X 9 režīmā?
Atvainojos,par offtopiku :)[/quote]
Nomainīju savējam ričukam no 3x9 un 2x9 un nekādu problēmu, viss strādā labi. Pēc tam to noņemto 3x9 uzliku uz ziemas velo, kuram bija 3x8 un arī tur nekādu probēmu.
[quote=Maris]Kā īsti ir,vai tiešām 2 x 10 sistēmai domāti klaņi korekti strādā 2 X 9 režīmā?
Atvainojos,par offtopiku :)[/quote]
Speci teiks ka “īsti labi jau nu nav”, bet īstenība viss cikinieka. Kādreiz gudrīsi ta runaja par 3x klaņiem kas paredzeti 10sp…teica ka uz 9x nebus laabi…bet realitate rada ka nav pilnigi nekadu problemu.
Ok. ar saderību liekas problēmu nebūs. Vajag pārslēdzēju 2x piemeklēt. Laikam jau labāk kādu SRAMu,ja jau klanis ar srams, moš iesakiet. Rāmis 35mm, stiprinājums un trose no augšas.
Es kad mainīju no 3x9 un 2x9 nemainīju ne pārslēdzēju, ne pašu slēdzi. Tikai pieregulēju, lai slēdzas uz diviem.
Piereguleji atruma sledzi (uz stures)lai laujas tik divi atrumi? Padalies ka to panaci. Man ir XT atrumu parsledzej sledzi. 3x 7xx kautkads.
Jāpieregulē, ar maksimālo pozīciju ierobežojošajām skrūvēm pats slēdzis, lai kustās tikai divu zobratu diapazonā.Un tad precīzi var pieregulēt ar šiftera skrūvi.
Vismaz man Arkādijs veiksmīgi visu saregulēja.
Tieši tā, no sākuma noregulē pārslēdzēju uz augšējo un apakšējo pozīciju, tad pie šiftera ar krūvi var noregulēt precīzi. No Šiftera izmanto tikai 1 un 2 ātrumu vai 2 un trešo, kā pašam labāk patīk. Man pirms gada bija tieši tie paši jautājumi kas tev ;)
p.s. Un star citu man arī ir tieši SRAM X9 klaņi un XT pārslēdzējs un SLX shifteri.
Var jau atskrūvēt šifteri, un iedzīt vajadzīgajā vietā naglu :D
Ok. Atsevišķiem XT pārslēdzējiem varēja gan 2x gan 3x. Liekas var nobloķēt vienu ātrumu. Neesmu gan pētījis to uzbūvi, bet domājams tam nevajadzētu būt sarežģīti.
Priekš kam tev vajag tur ko bloķēt, taču ja pārslēdzējs būs noregulēts uz diviem zobratiem, slēdzi uz trešo nemaz nevarēsi uzslēgt. :)
Uzslēgt nevarēšu, bet slēdzelēt tak varēs, tik tukšgaitā. Bet ja ir iespējams tik ar skrūvēm iztikt, tad jau ok. Jāsagaida tik kamēr atsūtīs to klani.
panemi to FSA brinumu tomer?
Nē X9 pasūtīju. 75 Ls sanāca mūsu naudiņās
Uzliku x9 sajuta ka minas vieglak. Pagaidam patik. Paldies par info.
Ebayā sūtiji?
Man ar gribās izlikt 2x9