ko darīt ar slēpēm vasarā?

Sveiki,
man tāds jautājums - kas jādara ar slēpēm pa vasaru? Pēc servisa nobraucu ~10km. Jānes atkal iesmērēt uz vasaru? Vai tikai sākot jaunu sezonu? Vai gan tagad, gan sākot jauno?
Vai ir nozīme, kur slēpes stāvēs pa vasaru? Kur labāk?

Paldies par atbildēm!

vajag ieziemot slēpes ar mīkstu parafīnu, sezonas sākumā liekam virsū apstākļiem atbilstošu parafīnu

Glabā kur gribi, tik ne saulē vai pagrabā mitrākajā stūrī un ne apkrautas ar citiem krāmiem. :)
Nezinu, par cik dārgām slēpēm iet runa, bet man visas (pamatā gan kalnu) visu mūžu ir glabājušās istabas stūrī pieslietas un nekas slikts nav noticis.
Iesmērēt vēlams ar k-ko, jā, bet to ar nedaru.

jāparafinē tāpēc, lai bāze neizkalst

Nu tad jaunās ar būs jāsaziež. :) Vakar kāreiz iemetu stūrī pie visām.

par vasaru un slēpēm, kaut kur lasīju, ka var iemest arī bēniņos, pažobelē uz vasaru, tādā kā sava veida hotbox :D vienīgais jautājums kā lai tur nodrošina temperatūru, kura nav virs 55 grādiem, vai cik nu tur bija tas maksimums, pie kura sāka bāze kust :D

Īstenibājau PO kadu parafīnu uzsmērē, galvenais ka ir, kas neļauj slēpei izkalst. Var kaut vai parastu baltu sveci maukt virsū mājas apstākļos ar gludekli :D …un glabāt īsteniba jau vislabķā kau jau tika minēts - majās, istabā patumšakā kaktā.

Latvieši tāda dīvaina, mazrunīga tauta. Slēpes notiekti pirktas veikalā, servisā arī būts - un ar cilvēku neviens nav parunājis par to, kā glabāt slēpes… Nesmuki.

Standarts ir uz vasaru uzklāt biezu tehnisko parafīnu, ziemai sākoties, to nokasa nost un parafinē slīdamībai. Mūsdienu modernās slēpes glabā, kur ērtāk, protams, ne saulē, un savilcējus atlaid vaļīgus, lai nespiež slēpju vidus kopā. Agrāk, koka slēpēm bija daudz vairāk nianses, bet tā ir vēsture.

kāds var padalīties ar info, kur vēl var ieziemot savas slēpes uz vasaru? (zinu, zinu. esmu “laicīgi” pamodusies)

kā tas ir, kur vēl var ieziemot slēpes uz vasaru? :) ar domu, kurā servisā vēl TO dara? t.i. liek virsū parafīnu uz vasaru?

Nu ja!

kaa pareizi ievasarot klasikas slepes. Ar slepju galiem viss skaidrs, liekam virsuu parafiinu. Kas jadara ar peedu?