Vēlos piemeklēt optimāli labu ķēdi savai jaunajai SLX CS-HG80 11-28T kasetei. Skatos uz šo KMC X9 http://www.gandrs.lv/kedes-un-kezu-posmi/kede-kmc-x9/ vai arī kaut kas tāds http://www.gandrs.lv/kedes-un-kezu-posmi/x9-93-s-g-x-116l/ Kādas būtu atsauksmes, ieteikumi? Cik skatījos review par Shimano ķēdēm, tad KMC esot ieteicamākas…
Nu ģenerālās vadlīnijas var paskatīties šeit:
http://www.xc.lv/mtb/forums/viewtopic.php?id=24083
kur var redzēt, ka wippermann veiktajā ķēžu testā par pārsteigumu visiem visizturīgākās izrādās wippermann ķēdes.
Cik esmu braucis Shimano un KMC ķēdēm- man personīgi likās, ka oriģinālās Shimano ir ilgmūžīgākas (pie tam krietni).
Nu man subjektīvi, reālā dzīvē tā wippermann ķēde kalpo ilgāk kā shimano alternatīva :)
10 sp wipermani pa 500km nobrauktu lupataas ir arii sanaacis redzeet…
Cik bij taisiiti testi (tepat Lv identiskos variantos vienas cenu kategorijas Shimano un KMC 50/50 sajuugtas uz viena velo) starp shimano un kmc kjeedeem, tad secinaajumi realitaatee izraadijaas vienkaarshi - KMC labaak paarsleedzaas un iet par apm 300Km vairaak kaa taas pashas kategorijas Shimano kjeedes… vel arii tas ka KMC ir mazaak juutiigas uz visaadiem “sudiem” kas uz kjeedes nonaak.
Connex 908 ķēdei (9 ātrumu, iepirkta 11. gādā) līdzi nākošais savienojuma posms bija ļoti lielām ausīm, ka uz XT 11-32 kasetes distanceriem starp 1, 2 un 3 mazākajiem zobratiem atstāja savu nospiedumu :(
Kad pavasarī šo ķēdi uzliku, ilgi nevarēju saprasts kāpēc uz mazākā zobrata pārlec ķēde ar apbrīnojumu regularitāti, samainīju šo ausaino savienojumu ar SRAM powerlink’u un problēmas ar ķēdes pārlēkšanu vairs nav.
Pēc vairākiem epic fail ar ķēdēm sacensībās (daudzi to jau būs ievērojuši)
Man būtu daudz ko teikt par dažiem brendiem (gan labas lietas, gan ne tik)
Bet labāk šoreiz ne - neesmu standarta vidējais latvietis uz velosipēda :)
Busmaster - connex links uz 11 zobrata lēkā tad ja to uzliek nepareizajā virzienā :)
Man arī bija tāda doma, bet kaut kā neticās, ka tā izdarīju vairākas reizes, jo ar to nepareizo pusi viņs ir acīmredzami lielāks.
[quote=Velomens]Pēc vairākiem epic fail ar ķēdēm sacensībās (daudzi to jau būs ievērojuši)
Man būtu daudz ko teikt par dažiem brendiem (gan labas lietas, gan ne tik)
Bet labāk šoreiz ne - neesmu standarta vidējais latvietis uz velosipēda :)[/quote]
“Zinu, bet neteikšu…” <---- Manuprāt tieši tāds ir vidējais latvietis ;)
pagaidām esmu sev pāris gadiem iepircis šimas HG50, tiesa gan 8 ātrumiem, bet domāju, ka uz 9 nevajadzētu būt lielai atšķirībai. ar šāda tipa ķēdi esmu braucis jau 7 gadus, pagaidām viss apmierina, viena noiet ap 1500 km(ja singlespeed režīmā, tad par kādu simtiņu vairāk), ja nelieto ziemā. šīs ķēdes tfu tfu nevieu reizi vēl nav pievīlušas. Ja runājam par ne/oriģinālajām, tad ir gadījies, kad zzk man piedāvā hg50 kautkādā maisiņā par 2x mazāku summu, tādas neņemu. HG50-8i tagad maksā ap 12-14 LVL.
Esmu domājis pāriet uz KMC, bet negribās eksperimentēt to pāris latu dēļ, kas reāli var pareizināties ar n zaudējumiem.
Es te arī palasīju LOOK iemesto vareno ķēžu testu un izdomāju notestēt to wipermani. Uzsūtīju to niknāko wipermani- 10sX un pirmais aplauziens jau bija, ka šie normāli nolažojuši ar savienojuma posmiņu, jo viena puse tam bija no 10sp ķēdes, bet otra no 8sp :D
Nu sūds ar viņu uzliku kmc posmiņu, bet jau 2.lietainajā izbraucienā sākās neciešami chainsuck- nez vai tas tiešām bija ķēdes vaina vai īsti nedraudzējās ar kmc posmiņu, jo zobratiem un kasetei nebija ne vainas. Uz mačiem drošības labad uzliku atkal kmc un problēmu nemanu. Gan jau notrīšu treniņiem to wippermani un vairs nekad nepirkšu :D
Kopumā esmu baigi apmierināts ar kmc x10sl un x10-93 (pēdējai gan tas missing link tā negribīgāk veras vaļā).