Klaņi meitenei

Pa ziemu lieku velosipeedu savai draudzenei.

Kaads buutu labākais klanu garums? Augums ap 174 cm.

Frame Size Crankarm Inseam Crankarm
54 cm or less 170 mm 80 cm or less 170 mm
55 - 58 cm 172.5 mm 81 - 86 cm 172.5 mm
59 cm or greater 175 mm 87 cm or above 175 mm

170mm varētu pietikt.

Hmm, vai ‘pietikt’ ir gana labi?

Pārdomām:
Māsa ar augumu ~160cm min 170mm klaņus. Pats esmu strēķīti virs 170cm un griežu 175mm klaņus. Esmu lietojis ari 170mm - mīt var, bet tā jocīgi. :)
Piedevām, salīdzinot vienāda auguma vidēji statistisku sievieti un vīrieti, kāja proporcionāli garāka būšot sievietei. Tā raksta gudri prāti - pats mērījis neesmu. ;)

TomsG: Ja Tev uz vietas jau ir kādi no klaņiem, lai izmēģina tos, un tad domājiet.

p.s. Tumšā sniegto skaitļu pilnā versija: http://www.cptips.com/crnklth.htm.

172,5-175mm

Pieejami ir tikai 175 un 180mm. Man pasham augums ir 195cm un minu ar 175mm. Ar 180mm man nepatika, bet tas arii varbuut ir iegaajies no sprintoshanas laikiem.

Tad silti iesaku nomēģināt 175mm un, ja der, tad ietaupīto naudu un laiku veltīt dāvanai, kura draudzenes acīs šķitīs vērtīgāka par īpašiem 170-172,5mm klaņiem. :D

Hmm man augums 181cm un vasarā šosejniekam minu ar 180mm un nav nekāda vaina tikai jāmin.

Nu man kaut kā liekas, ka 1,74cm garai dāmai 175mm klaņi būs pašā laikā. Vēl vairāk to pastiprina teorija, ka, pie vienāda auguma, sievietēm kājas esot proporcionāli gārākas nekā vīriešiem. Tas nozīmē, ka kāju garuma ziņā 1,74cm sieviete varētu atbilst vēl garākam vīrietim. Nedomāju, ka būtu vajadzīgi īsāki klaņi par “standarta” 175cm.

Ir vēl viens apstāklis kā lokanība spilgts piemērs Aleksejs no Gandra mēģināja pabraukt ar 180mm klaņiem, lai gan augums viņam ir ~195cm bet džeks saka ka nevar pabraukt ar šāda garuma klaņiem un ātri vien atgriezās pie 175mm.
ps man pamēģināt 180mm ieteica Raivis Belohvoščiks, un verdikts palikšu pie 180.

nedaudz novirzos no tēmas,labi Tu griez tos 180mm klaņus,bet kad ātrums tuvojas 50km/h tad diemžēl tavas kājiņas nespēj tādu ritmu turēt(es domāju pedalāžas apgriezienus).
es nezinu vai Toma draudzenei ir mērķi tikt sporta klases 3niekā…ja tā nav tad viņai nezinot uzliksi 170mm vai 175mm vai 180mm , dodu garantiju ka viņa nejutīs atšķirību.Vienīgi pašam Tomam būs kreņķis …laikam no tā klaņu garuma neripo!
vispirms varbūt vajag sākt ar 3000-5000km nobraukšanu sezonā!
Priecīgus svētkus!

nedaudz novirzos no tēmas,labi Tu griez tos 180mm klaņus,bet kad ātrums tuvojas 50km/h tad diemžēl tavas kājiņas nespēj tādu ritmu turēt(es domāju pedalāžas apgriezienus).
es nezinu vai Toma draudzenei ir mērķi tikt sporta klases 3niekā…ja tā nav tad viņai nezinot uzliksi 170mm vai 175mm vai 180mm , dodu garantiju ka viņa nejutīs atšķirību.Vienīgi pašam Tomam būs kreņķis …laikam no tā klaņu garuma neripo!
vispirms varbūt vajag sākt ar 3000-5000km nobraukšanu sezonā!
Priecīgus svētkus![/quote]
Nav taa ka garaaki klaņi mazāk reizes jāapgriež?(mazāka kadence)

Sēdies, atzīme 2!

Sapinos meistarībā , protams, ka vienkārši ar garāku plecu to vieglāk izdarīt.