Ķiveres pirkšana – Giro vai kas cits

Mana pašreizējā ķivere ir lietošanā jau vairākas sezonas, un tāpēc gribu jaunu. Un jauno gribu arī smukāku. :)
Apstaigājot lielu daļu Rīgas veloveikalu – ZZK, Hawaii Express, Elkor Plaza (pat!), Burusports, 100% sports, Gandrs, Treks (Veloserviss), TREK, Ceļotājs, Velobiķeri – novērojumi bija tādi, ka ķiveru izvēle ir diezgan maza. Tur, kur tās kaut cik ir, tur nav tādas, kādu es gribētu – ne ar asiem stūriem, pietiekami apaļa, smuka, ar “nadziņu”, lai nav problēmu ar sauli, sniegu un lietu, un dzeltenbalta, dzeltensudraba vai dzeltenmelna.
Trekā uz Brīvības ielas ir (vai bija) kas līdzīgs pieņemamā krāsojumā, bet tai virspuse bija tāda diezgan plakana, es gribu apaļāku. Kaut vai drošības dēļ.

Turpinot meklējumus, pārcēlos uz internetu, un laikam esmu atradis savu sapņu ķiveri – Giro Pneumo.
Arī pēc lietotāju atsauksmēm mtbr.com liekas ļoti laba.

Taču man ir daži jautājumi.

1. Vai kāds Rīgā tirgo Giro ķiveres? Labprāt uzzinātu cenu Latvijā, paturētu rokās un uzliktu galvā pirms pirkšanas.
  2. Vai kādam ir personīga pieredze ar Giro Pneumo?
  3. Vai ar road ķiveri drīkst braukt MTB? (Ne pēc noteikumiem, bet pēc saprāta balss.)
  4. Vai kāds var ātrumā ieteikt kādu sakarīgu alternatīvu? Skatījos arī uz LAS un Bell, bet nekas TĀDS uzreiz neiekrita acīs.

Giro ir Velobiķeros

Atmos un ionos ir dārgākas. Pats iegādājos Monzu. Visas tavas minētās ir šosejas ķiveres. Bet tas lietas būtību nemaina. Šosejas no mtb atšķiras ar dizainu un mtb ir nadziņš. Bet man tas nadziņš nav vajadzīgs. Tā kā tas tīri individuāli.

man ir trek sonic un arī to nagu pat neprasās īsti.

Viena lieta ir izskats :), otra lieta lietošanas ērtums un drošība. Iesaku pirms pērc, uzliec galvā, pieregulē kārtīgi un pārliecinies ka šis ir tieši Tev, ka patīk, nespiež, beberž, nekratās, nekrakšķ, nav par smagu utt… Galu galā tas verķis būs tev galvā daudzus simtus stundu, un tad tam jābūt ērtam. Savukārt savas funkcijas tā pildīs 1 sekundi (kontaktā ar zemi, koku, citu riteņbeaucēju) un tajā brīdi tai jābūt singri savā vietā uz galvas.
Novēlu, lai tā ķivere Tev paliek ērtumam un smukumam, un nenākas tās izturību pārbaudīt dzīvē:)

Giro Pneumo var piemērīt Velobiķeros,bet ir tikai 2007modelis L izmērs,pelēks/sarkans.cenu jautā veikalā!

VELOPROFĀ no LAS ir dabonama šāda:

atbrauc, apskaties, pielaiko un tad domā tālāk par Giro! :)

P.s. pats sev tādu gribēju (tieši šo krāsu), līdz nebiju ieraudzījis jauno melno Istrion modeli!

Velobiķeros joprojām var apskatīt arī Giro Atmos?

labāk jau skatīt un pirkt :))
man šķiet ka jā,bet krāsu izvēle minimāla un L izmērs.

Man ļoti glīta šķiet šī, turklāt ir arī ar dzeltenu:
http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=15159
kur nu vēl dzeltenāka:
http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=25058
Te gan vairāk naudas jāziedo:
http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=17685

Biju Velobiķeros apskatīt ķiveres, arī Pneumo. Tā jau viņa nostrādāta labi, likās ērta, patīkama. Taču L izmērs man gan neder, pārāk liela brīvkustība galvai.
FOX’a piedāvātā LAS man tomēr kaut kā ne pārāk. Es zinu, ka tā ir advancēta ķivere ar to izņemamo “matu tīkliņu”, bet tomēr…
Paldies Elīnai par piedāvātajām alternatīvām un pārējiem par komentāriem!

Es vēl rāmi padomāšu, pameklēšu, ko ņemt. Nav jau tā, ka pašlaik būtu jābraukā pavisam bez ķiveres. :)

Vai tad pasūtīt nevar? Vai nu pašā veikalā vai internetā. Pagaidīsi, bet saņemsi tieši tādas krāsas un dizaina, kādu vēlies.

Veikalā pasūtīt nevar, es jau jautāju.
Internetā jā, apmēram ir nolūkots, kur to tirgo par sakarīgu cenu un šipingu. Ja pēkšņi nepārdomāšu, tad līdz nedēļas beigām arī pasūtīšu.

Diezgan drosmīgi, sūtīt ķiveri internetā. Galvas formas cilvēkiem tomēr ievērojami atšķiras, tapat arī dažādiem ražotāiem iznāk dažādu formu podiņi. Ja nu vienīgi tieši to, kas bodē uzmērīts dzīvajā…

Tas būtu ļauni pret veikalu… iedomājies nākamreiz kad vēlēsies ko tādu izdarīt nebūs ne vaikals kur piemērīt ne darbnīca kur salabot tavu veļuku… Un tad tev stāvēs plauktā ķivere pa lēto.
Tā latu atšķirība nav tik liela lai riskētu ar neizmēru un gaidītu.

Nevaru nepiekrist…

Nav nemaz tik traki, internetā pasūtot ķiveri ir grūti kļūdīties, ja zini savu galvas apkārtmēru. Atrod Rīgā sev tīkamo produktu, uzmēri, pieviksē visu info ķiveres iekšpusē, sameklē analogu netā, ja ir iespēja, uzraksti dīlerim savas vēlmes, un ķivere…ir tava…tikai par “nedaudz” mazāku ciparu un atbilstošu krāsu…tas tā, pārdomām…

[quote=x-f]Veikalā pasūtīt nevar, es jau jautāju.
Internetā jā, apmēram ir nolūkots, kur to tirgo par sakarīgu cenu un šipingu. Ja pēkšņi nepārdomāšu, tad līdz nedēļas beigām arī pasūtīšu.[/quote]
pasūtīt var,bet entuazismu atsit šī piebilde “Ja pēkšņi nepārdomāšu”,jo pasūtot pa to mantu ir jāsamaksā kad tas izdarīts tas itkā pircējs pasaka ka viņš jau netā paņēmis…
paši sev bedri rokam …kā Taurenis saka “tas tā pārdomām”…

[quote=cello]pasūtīt var,bet entuazismu atsit šī piebilde “Ja pēkšņi nepārdomāšu”,jo pasūtot pa to mantu ir jāsamaksā kad tas izdarīts tas itkā pircējs pasaka ka viņš jau netā paņēmis…
paši sev bedri rokam …kā Taurenis saka “tas tā pārdomām”…[/quote]
cello, es biju Velobiķeros, piemērīju sarkanmelno Pneumo, un, kā jau rakstīju, man bija ļoti skaidrs, ka L izmērs man neder.
Pēc tam jautāju pārdevējam, vai ķiveres, kas tur izliktas, ir viss, kas viņiem ir. Atbilde bija “jā”. Pajautāju, vai ir iespējams pasūtīt ko citu. Atbilde bija “nē”. Vairāk jautājumu man nevarēja būt. Es taču neuzbāzīšos par pakalpojumu, kuru veikals nesniedz.
To pašu varu teikt arī bobcom’am un KKTK attiecībā par [manu] ļaunumu pret veikalu.

Ja es vēl neko neesmu pasūtījis, man ir pilnas tiesības pēkšņi pārdomāt par jebko.

Ar to arī atšķirās šī Latvijas bedre no ārzemēm, kad vispirms tiek domāts par pārdevēja peļņu/drošumu, nevis par patērētāju… Tas tā, arī viela pārdomām.