Keramiskie aploki - kas tie tadi?

Dazkart aplokiem ir papildus apzimejums - “ceramic”. Ko tas nozime un kadi ir realie ieguvumi - svars, izturiba?

Ja runa ir par aplokiem, kas paredzētu V-bremzē, tad tas ir speciāls pārklājums, kas nodrošina krietni mazāku bremžu kluča slīdamību pa aploku. Ieguvumi: lielāks bremzēšanas spēks jebkuros laika apstākļos + minimāla aploka nodilšana.

Zaudējumi: mazliet ātrāk nolietojas kluči, kā arī visai augtā cena.

arī svars keramiskiem ir nedaudz lielāks (~40 gr)

vai nav tā, ka smilšaini dubļi spēj to keramiku tīri ātri nošmirģelēt nost?

Gan jau ka nodiltu ātrāk, nekā, ja bremzē sausos apstākļos. Bet zinu cilvēku, kurš ar tādiem aplokiem brauc n-to sezonu jebkuros apstākļos un viss ir ok. Bet ko tur cepties, ir taču tāda jauka lieta, kā DB! :)

vai nav tā, ka smilšaini dubļi spēj to keramiku tīri ātri nošmirģelēt nost?[/quote]
par laimi par to ir padomāts un nenošmirģelē!tāpēc tā manta maksā.

Man čoms(sanja) ar tādiem brauc jau 4 sezonu, ne miņas no nodiluma.

Nu tas čoms ir tieši tas pats, par kuru es domāju!

ir arii taada lieta kaa keramiskie kluchi, ja vinjus uzliksi parastai aplocei nevilks pat meenesi :) es ar vieniem kluciem nokaavu vienu aploci, tad meistars pateica ka aploce neder un nopirku pa 45ls aploc, proti keramisko. man gan kluci gan aploce vilka visu sezonu kas pie mana brauksanas stila nekad nebij noverots :)

Ja pērk Shimano klučus, tad jāskatās kas rakstīts virsū. Ar parastiem klučiem uy keramikas aploces arī nebūs labi.

Nu jā, bet dilst viss un gribētu pajautāt cik tad ilgi iet rotors un kluči? Intereses pēc…

Man Avid 185mm rotoriem kluču komplekts braucot LV un nedēļu gadā lielajos kalnos kalpo 2 gadus.

manii keramiski kluci cik zinu nav mainiiti no pirksanas, gandriiz kaa svaigi, tik aploce tikai mainiita :) tas ritens bij kadi 5 gadi vecs, nu tas laiks kad bij tas peleeciigais nespiidiigais xtr sleedzis :)

Šodien ir doma iegādāties ratus ar keramiskām aplocēm, bet tajā bodē esot izbeigušies attiec. bremžu kluči. Varbūt varat ieteikt kur toč ir? Man interesētu tas variants, kur tikai gumijas maināmas.

VELOPRFā pavasarī vajadzētu būt!

toč ir Ogres Hawaii Express - XTR MR-M960 Ceramic only, 4 pāri palikuši

Sorre par dumju jautājumu, bet kur tāds ir? Šis kautkā negooglējas…

http://veloprofs.lv/ - Ķengaragā

Skola, kā parasti, maksā naudu odnako…

Vakar tajā Havaii expresī, kas pie Dienvidu tilta, iepirku bremžu gumijas priekš keramiskajiem diskiem (Shimono XTR), ieslēdzos servertelpā, lai kāds nepadomā, ka darba laikā ar muļķībām nodarbojos un ķēros pie velo upgreida.

Viss gāja gludi līdz palika vien tāds sīkums, kā nomainīt gumijas. Te gan jāpiezīmē, ka šitos klučus par gumijām var dēvēt visai nosacīti. Pēc cietības tie vairāk atgādina apdedzinātu mālu (loģiski, jo keramika tak). Izvelku vecās gumijas un mēģinu iebāzt jaunās. Neiet. Uzspiežu stiprāk - klucis pušu gan un Ls 5.50 pa kāju. Kā izrādās, arī trauslums kā jau keramikai.

Tā kā bija palicis otrs klucis ar kuru paspēlēties, izdomāju papētīt, kas par lietu. Noskrūvēju visus četrus turētājus, iztīriju un pat nedaudz ieeļoju, bet kluci iekšā dabūt nevarēju nevienā. Procesā salauzu arī otru.

Šorīt ar atlikušo komplektu un turētājiem devos uz veikalu, lai parāda, kā lietas darāmas. Izrādijās, ka ZZYZX turētājos šamos līdz galam nevar iebāzt nekādi, bet orģinālajos bez problēmām. Laikam, tur ir kāda neliela neprecizitāte, kas netraucē ielikt parastos gumijas klučus kuri tomēr ir elastīgi, bet ne keramiskos. Par laimi tur izdevās dabūt divus XTR turētājus un nāk. nedēļā apsolija arī divus atlikušos.

Tā kā upgreidojoties uz keramiskajiem diskiem šādi “sīkumi” var krietni pabojāt garastāvokli.