ar ko iespējams dabūt nost veco eļļu? var izmantot vnk dīzeli vai benziinu vai ko saudzējošāku iesakat?
veļas pulvera ūdeni
ir tadas salvetes SWIPEX (Soudal razhotajs)
izskatas sekojoshi: http://www.absealants.co.uk/product_51-4-56_Soudal-Swipex-Wipes.htm
http://www.soudal.lv/images/stories/soudal/tds-diy/tds_swipex_ru.pdf
SIRSNIGI IESAKU
p.s.
vot nevajaga ar benzinu, nu nevajaga…
kameer sagaidiišu pasuutiitaas salvetes, jau 10 reizes velo vajadzēs izmantot… :D
veļas pūlvera uudens nopietni??
[quote=eldzii]kameer sagaidiišu pasuutiitaas salvetes, jau 10 reizes velo vajadzēs izmantot… :D
veļas pūlvera uudens nopietni??[/quote]
aizbrauc un noperc… nekas nav jasuta… var ari uzmeklet, kur tirgojas uz vietas, bez sutishanas…
ar veljas pulveri labak zekjes mazgat :D
[quote=eldzii]kameer sagaidiišu pasuutiitaas salvetes, jau 10 reizes velo vajadzēs izmantot… :D
veļas pūlvera uudens nopietni??[/quote]
Pavisam, pats izmantoju visu laiku, ar birstiti kas imerkta pulverudeni ( vai lupatu) velkam pa kedi, atri paliek balta un spidiga, nevaig nemaz kedi montet nost, pectam to pasu ar kasdeti un zobratiem un citas vietas kur tikusi ella.
Tiras loti labi ari ar tiem ( dargajiem un eko/saudzigajiem) puleriem, bet sim nolukam labak iepirkt letucus!
Iespējams, esi ķēdi eļļojis par daudz vai pēč eļļošanas neesi noslaucījis, ja “sakrājusies veca eļļa”.
Es visu savu apzināto dzīvi esmu izmantojis benzīnu šim nolūkam, it kā varot jau arī ar dīzeli un tas pat esot labāks, bet man pa ķērienam kaut kā tuvāk tas benzīns stāv. :) Vēl nav slikta lieta arī speciālie tīrīšanas līdzekļi, bet mans maciņš parasti ieklemmējas un neveras vaļā, kad sirsniņa saka, ka vajadzētu tomēr tādu dabai draudzīgāku eliksīru iegādāt… Vienīgos benzīna trūkumus, kurus saskatu, ir tā specifiskais aromāts, iespējamais kaitējums dabai (es gan uz zemes vēl ne pilīti neesmu lējis) un arī tas, ka pēc tīrīšanas ķēde ātrāk paliek melna, bet tas nav tik izteikti,lai atteiktos no šīs naftas substances pielietošanas.
Par turpmākajām frāzēm, lūdzu, neapvainoties un neuztvert personīgi Fairy un veļas pulvera piekritējiem - esmu uz savu zobratu un ķēžu ādas to brīnumu izmēģinājis un varu pateikt, ka piedodiet, atvainojiet, bet varbūt esmu kašķīgs un prasīgs lisapēdists, bet to tīrīšanas spējas man likās tiecamies uz fufeļa līmeni…
Ja naudiņa nav galvenais šķērslis, tad sprejs par kādiem 10-12 Ls (precīzu cenu neatceros, sen pirku, ilgi iet) pie FOXa un lieta darīta! Uzsmidzini un ar spiedienu noskalo. Dabai draudzīgs esot. Tad ar lupatu noslauki un lieta darīta var atkal eļļot! Sādu operāciju veicu pēc katriem 2 izbraucieniem un pirms sacensībām.
http://www.trekveikals.lv/produkti/9-ellas-un-tirisanas-lidzekli/321-kedes-tiramais-muc-off-bicycle-chain-doc
Man,kā sliņķim pēc dabas,šis nu ļooti patīk…
Zinu,ka daudziem ir iebildumi,pret šitām mašīnītēm,bet tas tā…katram savs.
Ja mazgā ar spiedienu, var vispār neko nesmidzināt, būs tīrs tāpat.
Ar spiedienu nebiju domājis Kārčeri, bet vienkāršu dārza šļūteni, ar normālu spiedienu :)
Varu ieteikt automašinu dzinēju tīrāmo līdzekli, iemērc ķēdi un pēc mirkļa ir tīra :) Dabai draudzīgs noteikti nav un iekštelpās nevajadzētu izmantot ja vien nav kaut kadās īpašas tieksmes uz apdullināšanos. Pozitīvi ir tas, ka tas brīnums ir slidošs un darbojas kā eļļa, pēc tādas tīrīšanas ķēde nav “sausa”. Bet tas tāds budžeta līdzeklis ja katru dienu brauc un tīra citādi manuprāt tie speciālie līdzekļi kas tam paredzeti vajadzetu būs labāk :)
+1 par veļas pulveri
Es izmantoju motora mazgājamo līdzekli.Ar birstīti drusku palīdz ,ja kaut kas pieķepis.Pēc instrukcijā noteiktā laika noskalo ar ūdeni.Noslauka sausu.Ieeļļo un ķēde gatava pildīt savas funkcijas.
mīnuss bendziniem/dīzeļiem un šitādām lietā ir tāds, ka to visu nevar izmantot piemēram dzīvokļos, no pulvera nekāda sliktuma nav, tādā ziņā prakstiskāķs un ērtāks.
Vot šito es nekad nesapratīšu… Ir jādabūn nost eļļa un visādi sū… bet rezultāts ir dabai draudzīgs :D
“Za shto kupil, za to i prodaju” ;)
Tā tur stāv rakstīts, tā kā sorry! Starpcitu, man arī eļļa ir tās pašas firmas un arī tā esot dabai nekaitīga.
Vienīgais, ko varu piebilst, ka visu pagājušo sezonu tīrīšanas darbus veicu vienā un tajā pašā vietā (zālājā) un zāle nenobeidzās!
Dabai draudzīgā (bio) eļļa no parastās atšķiras ar to, ka mēnēša (man liekas) laikā nonākot brīvā dabā sadalās pirmreizinātājos, kas dabai nav kaitīgi, nevis paliek mūžīgi melns pleķis. Tas gan no auto, traktor un zāģu eļļu teorijas.
[quote=Deryl]“Za shto kupil, za to i prodaju” ;)
Tā tur stāv rakstīts, tā kā sorry! Starpcitu, man arī eļļa ir tās pašas firmas un arī tā esot dabai nekaitīga.
Vienīgais, ko varu piebilst, ka visu pagājušo sezonu tīrīšanas darbus veicu vienā un tajā pašā vietā (zālājā) un zāle nenobeidzās![/quote]
Jābūt pamatīgam daudzumam motoreļļas, lai pēc tā tai vietā izdegtu zāle…
Un tā vai tā, nākamajā gadā zāle atkal zaļos :)