Gribēju prasīt kādu brīnum līdzekli var lietot pa virsu eļļai ziemā kad tagad tas sāls visās malās, savādāk visu dienu brauc un nākamjā rītā jau sāk rūsēt :/
eļļu izmantoju Finish Line Ziemai,
otrs jautājums, vai kaut ko dod īpaši ja ziemā liek cietāku ķēdi un zobratus ? vai arī tas neatmaksājās, šoziem uzliku itkā shimano HG 40 ķēdi un zobratus aizmugurē, bet nu 2,5 mēneši tik izvelk… :/
kurš tad to cietību var izmērīt? manuprāt, visprātīgāk ir ziemā likt vislētākās ķēdes un kasetes, lai nav žēl, un protams, eļļot un mazgāt/tīrīt tik, cik pietiek čakluma. ja čakluma nav daudz, ērts variants, kā kaut cik dabūt nost sāli pēc brauciena pa ziemas sāls-sniega putru, ir iebraukt mājai tuvākajā DUS, noskalot visu drivetrain ar ūdeni un izpūst ar kompresoru.
vai par lētu ķēdi un kaseti divreiz dārgāki dzelži ziemā ies divreiz ilgāk? nez.
sram saltshaker ķēdes ir samērā noturīgas pret rūsu. bet jebkura ķēde mīl mazgāšanu un eļļošanu.
Kā uz to skatās. Tā rūsganā krāsa jau daudz neko namaina. Ja brauc regulāri t.i. neatstāj rūsēt uz pāris mēnešiem, tad ja viss ok. Man patīk HG70, šķiet, ka ļoti cieta, ilgi iet. Un 2.5 mēn., ziemā tas ir daudz.
Tagad ziemā ar to ķēdes tīrīšanu man vismaz nav nekādu problēmu, ieved mājās kamēd nav nousis, ātri iemet vannā un ar dušu ( remdenu) pa virsu un ķēde ar kaseti atkal spīd. Jāatzīst, ka ķēde nolietojās ātrāk kā mēneša laikā ( lai arī dienā sanāk nobraukt tikai ap 26 km).
Te pieminētasi DUS variants ar nav slikts ( protams ja nav baigo mīnusu,kad tas ūdens momentā piealst klāt, un tad arī jāvadā līdzi ķēdes eļļa.
Lietoju 8sp kaseti pa 10 ls un pa 6,5o ķēdi. Protams nepatīk, ka ar 1 kaseti zieā var nobraukt tik 2 ķēdes, bet ko padarīs.
Dienā nobraucu 60-90 km. Lietoju lētāko ķēdi un kaseti, pr klaņi pa 6ls.Nemazgāju nemaz, eļļoju ar motoru minerāleļļu 1 litrs- 4ls. Ķēde+kasete iet 3-4tkm.
Viņa tekstā bija minēts, ka klaņi pa 6 ls … uz to arī ir uzsvars, jo nav žēl nojāt klaņu zobratus mainot ķēdi tikai tad, kad jāmaina kasete … es arī pagājušājā ziemā tā braucu, vienīgi ka tie bija XT klaņi :D, taču tiem jau rudenī abi lielie zobrati bija gandrīz nobraukti, tāpēc nebija žēl nobraukt zobratus kamēr sākās “Chain suck” :)
Viņa tekstā bija minēts, ka klaņi pa 6 ls … uz to arī ir uzsvars, jo nav žēl nojāt klaņu zobratus mainot ķēdi tikai tad, kad jāmaina kasete … es arī pagājušājā ziemā tā braucu, vienīgi ka tie bija XT klaņi :D, taču tiem jau rudenī abi lielie zobrati bija gandrīz nobraukti, tāpēc nebija žēl nobraukt zobratus kamēr sākās “Chain suck” :)[/quote]
Tad mani ir neliels jautājums, vai ir kāda jēga no kānu zobatu pievīlēšanas kad tie ir pamatīgi padeldēti, esmu dzirdējis ka tā dara ar kasetēm, bet vai klaņu zvaigznes arī pievīlē?
[quote=DzintarsP]
Tad mani ir neliels jautājums, vai ir kāda jēga no kānu zobatu pievīlēšanas kad tie ir pamatīgi padeldēti, esmu dzirdējis ka tā dara ar kasetēm, bet vai klaņu zvaigznes arī pievīlē?[/quote]
Kaut kāda jēga jau ir … bet kā teica te viens meistars ;), tad labāk treniņu/ziemas ričukiem likt lētākas daļas un biežāk tās mainīt, nekā pēc tam čakarēties ar visādām vīlēšanām un meklēt vēl, kurš to tev vēl pareizi izdarīs, ja pašam nav nepieciešamās vīles un pieredzes tādās lietās …
Es lidzi vadaju ZZK maisinjaa birsti, un man vel rezervee otra darba.
Pirms nest telpaas var smuki notirit sniegu.
Bet ja baigi netirs, tad pa taisno vanna. Ar veesu udeni visu noskalo.
Ellja baigi labaa ir Pedros Syn Lube. Vismaz rudenim un ziemai. Neatceros kad butu chikstejis kautkas.
Noruse protams no arpuses, bet nu pofig.
Man uz naglas karajas kadas 3 kjedes, regulari mainu un mazgaju petrolejaa. Kad kjedes uz naglas karajas, var smuki izveleties isako no kjedem un to ari lietot, pec tam samaina.
Priekšējo mazāko zobratu esmu vīlējis, jo piemetās pamatīgs “chain suck”. Izmēģināju vīlēt kā kasetei - galīgi garām. Tur jāvīlē pretēji. Zobu galus jāvīlē nost, lai lēzenāki, nevis kā kasetei apakšas. Bet nu ziemai, protams, labāk tērauda zobratus. Lētāki, ilgāk iet. Bet nu arī ziemā nekad nebraucu līdz pilnīgam kliņķim. Ķēdi mainu pie apm. 1%