Ķēdes remonts

Minoties kalnā pārtrūka ķēde. Gribēju vaicāt vai bez speciāliem instrumentiem ķēdei (HG-53) ir iespējams izņemt posmu un pēc tam ķēdi savienot? Ja ir, tad kā tas ir darāms?
paldies

Bez instrumentiem??? Bez instrumentiem laikam pagrūti. Jo man ar visu instrumentu Tukumā trases vidū gāja diezgan ilgi…
Teorētiski var tā:

1. Ieliec skruvspīlēs, ar punktsiti izsit kniedi (Tapu).
  2. pēc tam mēģini to iedabūt no otras puses jaunajā vietā…
    Vai arī pēc 1. punkta izpildes, savieno ķēdi ar veikalā nopirktu speciālu savienojošo posmu (maksā 1 - 1,5 LVL)
    Bet tas tā - tikai mana fantāzija. Es jau nu ķēdi ar punktsiti nedauzītu :) Labāk nopērc instrumentu vai palūdz kādu meistaru vai zinātāju.

Vienkāršākie ķēdes izpiedēji, kas arī veic savas funkcijas maksā zem 2 Ls. Tā kā nu jāizdara secinājumi.

tie gan nav ilgmūžīgi - 1-2 reizēm

vajadzēja ričuku darba kārtībā uz rītu, tā ka īsti citu variantu nebija

lai nu kā, paldies

lietoju sks mazo multitūli, kam ir arī ķēdes izspiedējs. posmus esmu spiedis reizes 5-6, viss darbojas normāli, varu ieteikt kā risinājumu, ja ar ķēdes remontu nodarbojaties pāris reizes gadā.

parastajiem vidējās klases multitūiem resurss ir pietiekams, lai gadā savienot kādas 10 ķēdes. Tas variants ir īpaši labs, jo izspiedējs ir vienmēr līdzi.

ja pie rokas nav instrumenta, tad ir jābūt SRAM Powerlink. Ar to var salabot pārtrūkušu ķēdi plikām rokām

powerlink ir manta, klik - klak, vaļā - ciet!
http://www.youtube.com/watch?v=aeTmy6N_VQA

pārtrūkušu ķēdi salabot plikām nevar, jo vajag taču kaut ko, ar ko atdalīt atlikušo pārtrūkušā posma daļu.
tāpēc labāk uzlikt powerlinku uzreiz, liekot ķēdi, un braukt bez bēdu.

ja ne gluži ar plikām, tad ar parocīgiem līdzekļiem. Liekā posma nolaušana ar SPD pedāļa rāmīti aizņēma ap 20 sek :)

[quote=elektrolitr]parastajiem vidējās klases multitūiem resurss ir pietiekams, lai gadā savienot kādas 10 ķēdes. Tas variants ir īpaši labs, jo izspiedējs ir vienmēr līdzi.

ja pie rokas nav instrumenta, tad ir jābūt SRAM Powerlink. Ar to var salabot pārtrūkušu ķēdi plikām rokām[/quote]
fana darbinieki ne deglava, ne garozes ielā nebija dzirdējuši par powerlink. Meklējot interneta veikalos, atradu tikai Jelgavas veikalā, tāpēc radās jautājums, kur īsti Rīgā tādus var nopirkt.

Veloservisā

[quote=elektrolitr]parastajiem vidējās klases multitūiem resurss ir pietiekams, lai gadā savienot kādas 10 ķēdes. Tas variants ir īpaši labs, jo izspiedējs ir vienmēr līdzi.

ja pie rokas nav instrumenta, tad ir jābūt SRAM Powerlink. Ar to var salabot pārtrūkušu ķēdi plikām rokām

http://tbn0.google.com/images?q=tbn:dXbUSjWg6Ep91M:http://www.bike-x-perts.com/images/SRAM_Power-Link-gold.jpg[/quote]
Vai tas der arī Shimano ķēdēm?

der, un kā vēl der! un neklausies visādās muļķībās par PowerLink neizturību vai nesaderību ar Shimano.

es jau divis gadus braucu ar XT ķēdēm, kuras savienoju ar PowerLink.

instrumentu ķēdes izspiešanai vajadzēs vienalga, jo jauna ķēde parasti ir jāsaīsina par pāris posmiem. arī avārijas gadījumā vajadzēs izspiest salaudzos posmus.

veikalā, kur tirgo KTM velosipēdus (Ventspils ielā) ir pieejami cita ražotāja, bet tieši tāda pat principa savienojumi, vienā iepakojumā 2 komplekti, bet maksā tik pat cik Sram ražojums (~2Ls)

veikalā, kur tirgo KTM velosipēdus (Ventspils ielā) ir pieejami cita ražotāja, bet tieši tāda pat principa savienojumi, vienā iepakojumā 2 komplekti, bet maksā tik pat cik Sram ražojums (~2Ls)[/quote]
O… zinu to veikalu, tik vienmēr esmu braucis garām. Tāds pamazs izskatās, no ārpuses, un kaut kā man neviesa uzticību, tā no ārpuses. Būs jāpebrauc, un tas ir pat netālu man.

Veikalā X-sports Džutas ielā. 1,5 LVL. Bet man šķiet ka visos veikalos ir tāds dabūnams. Nerunā tajā gudrajā nosaukumā POWERLINK (jo man tāds skaists vārds tā uzreiz arī neko neizteiktu), bet pasaki ka vajag ķēdes savienojošo posmu…
P.S. Koriandr, kā tad Tev tā lieta beidzās? Vai kaut kā savienoji???

Nesapratu šito teikumu… Ķēde taču pārtrūkst citā vietā (piemēram 30 posmus no powrelinka savienojuma) … Tad kāda jēga ka tāds Powerlinks Tev ir uzlikts. Tāpat ķēde jaunajā pārrāvuma vietā jālabo…

Tas taapeec ka dzjeki kuri ko saprata no velo lietaam, sen ir izeesti aaraa un tagad straadaa shaadi paardeveeji un paardeveejas…

Bet vot Elkoraa gan paardeveeji ir vienkaarshi unikaali… apmulst no jautaajuma - vai ir dubultais aploks?

Par powerlink - ;no Rotosa chalji jau gadiem to izmanto, un ir pieraadiijis savu veertiigumu tas shtruntelis.
Vot ja man kaads pateiktu - kjeedes posmu savienotaajs utt vai kaa citaadaak, domaatu es kaadu briidi, bet vot ja skaidri - Powerlink, o jaa, skaidrs uzreiz! :)

Veikalam nav ne vainas; tur ir arī serviss un strādājošiem cilvēkiem ļoti draudzīgs darbalaiks (līdz plkst. 20).

Nesapratu šito teikumu… Ķēde taču pārtrūkst citā vietā (piemēram 30 posmus no powrelinka savienojuma) … Tad kāda jēga ka tāds Powerlinks Tev ir uzlikts. Tāpat ķēde jaunajā pārrāvuma vietā jālabo…[/quote]
Nu tak, ja pats to 30. posmu neesi čakarējis, tad bez iemesla vins neatvienosies. 99% gadījumu ķēde atvienojas(nevis pārtrūkst!) dēļ paša remontētāja līkajām rokām(forumā bija tēma cik daudzos veidos pinu var iespiest nepareizi) un tad paliek 1% ražotāja brāķu, bet ja ķēde ir brāķis, tad viena posma salabošana nenozīmē, ka tā neatvienosies citā vietā, tad mainām visu ķedi.