Lūdzu Jūsu padomu un pieredzi šādā jautājumā:
Kā izmērīt ķēdes izdilumu (izstiepuma garumu) ar bīdmēru?
Cik posmu garums jāmēra?
Kādam šo posmu garuam jābūt jābūt jaunai ķēdei, un pie kāda garuma ir kāds nolietojums (%)?
Lūdzu Jūsu padomu un pieredzi šādā jautājumā:
Kā izmērīt ķēdes izdilumu (izstiepuma garumu) ar bīdmēru?
Cik posmu garums jāmēra?
Kādam šo posmu garuam jābūt jābūt jaunai ķēdei, un pie kāda garuma ir kāds nolietojums (%)?
tev nederees jebkursh biidmeers, bet gan taads, uz kura ir 2 mazaakas kjepinjas ieksheejo diametru meeriishanai. taas kjepinjas var nebuut pietiekoshi plaanas, naaksies viileet (jo nelien iekshaa kjeedee)
uzliekam uz biidmeera 12 cm un ieliekam kjeedee, biidam uz vienu vai otru pusi, kameer atduras,kjeede nostiepta. jauna kjeede parasti ir ~11.5, pie ~12 vajadzeetu mainiit, ja grib kaseti normaali vairaakas reizes izmantot.
pie 2-3 kjeezhu rotaacijas principa mainja notiek aatraak, izmainjas nomeeriit jau vairs nav reaali.
vispaar neviena no metodeem nav iisti preciiza, jo kjeedei buutu jaabuut ideaali tiirai, bet nu parasti taa nav. pat fabrikas smeers kautko maina raadiijumos.
Vienkaarshaakais- iebrauc jebkuraa velo veikalaa un tur tev nomeeriis, pa velti.
A es pasūtīju no Amerikas Park ķēdes izstiepuma mērītāju un tagad, vakarā gulētejot un no rīta ceļoties (a ja nu pa nakti izstiepusies, ko a?), izmēru visas ķēdes :)
Maksimālais pieļaujamais ķēdes izstiepums skaitās 1%, taču par maiņu vajadzētu sākt domāt jau pie 0.75%. Sliktākajā gadījumā var iztikt arī ar lineālu. Desmit posmiem jaunai ķēdei vajadzētu būt 25.4 cm (viens posms - 1 colla jeb 2,54mm), 1% izstiepums dotu klāt vēl 2.5mm - to jau var fiksēt ar lineālu, ja nav bīdmēra vai speciāla mērāmā. (Protams, ķēdei jābūt maksimāli nostieptai. Piemēram, ar vienu roku spiež uz pedāļa, lai nostieptu ķēdi, ar abām pārējām tikmēr pieliek lineālu un nolasa :)))
park tool meeriitaajs ir afigenna nepreciizs, taa ir naudas izmeshana. nav runa par to ka daargi (ir daargi) , bet par to, ka meeriijums stipri aptuvens. reti kursh pro ar taadu straadaa, jo pat pastaipiishanas metode (no tools required) trenneetai acij dod peciizaakus datus.
fubar
:(( un es jau domāju, ka nu tik būs…
Bet man ir tas vienkāršākais (lētākais), kur ir tikai divas pozīcijas, resp. CC-3, nevis tas ar to lēkājošo trijstūrīti (tam gan neuzticētos, es ceru, ka par to Tu domāji?).
Maksāja kādi Ls 5.
kauns ka nesekoju liidz jaunumiem jomaa kur man vajadzeetu gan :( CC3 patiesiibaa ir vienkaarshs kaa viss gjeniaalais un savus 5 ls tieshaam ir veerts, jo nekas nav jaazin vai jaamaak, nekas nenolietojas un neizljurkaajas. var aatri nomeeriit.
peedeejais apsveerums laikam noziimee, ka nopirkshu savai sdarbniicai, lai ietaupiitu daargaas sekundes :)
bet nu tas vecais CC2 ar leekaajosho trijstuuriiti tieshaam ir kaka.
Vai šādu Park Tool CC3 var nopirkt arī Latvijā vai tikai internetā?
CC3: ģeniāli vienkāršs izgudrojums :)
es varu kļūdīties, bet Veloservisā laikam bija.
vēl arī tas mazais Cēsu ielas veicītis (V-sports?) tirgo (agrāk tigoja?) ParkTool.
Vaikalā nebija, tāpēc nopirku internetā analogu izstrādājumu. Vienkāršs un funkcionāls.
Pagājuši jau daži gadi, bet jautājums pa tēmu. Ar šo Park Tool CC3 var nomērīt jebkuru ķēdi vai tās ar kaut ko atšķiras…
Piem šhimano no kādas citas, jo viena man ir shimano, otra kaut kāda cita.
Tobiš vai man pietiek ar vienu štrumu?
Paldies!!!
Faktiski visas MTB kjeedes ir vienaadas, gan 8, gan 9, gan 10 utt sp kjeedeem posma garums ir vienaads, kjeedes atshkjiraas tikai ar platumu.
Var iegaadaaties vienkaarshu meeraamo, bet reiz saliidzinot 6 dazjaadu razjotaaju “kalibrus” naacaas nokonstateet, ka tie pat ljoti atshkjiraas. Piemeeram, vienam atziime 0,75 reaali ir 0,6mm, bet citam 0,75 ir 0,84mm…
Vienkaarshie meeraamie nemaksaa daargi.
http://www.gandrs.lv/velo-instrumenti/chain-checker/
Ja ir veelme un vajadziiba kjeedi izmeeriit preciizi, tad ir tikai viens variants.
http://www.gandrs.lv/velo-instrumenti/kedes-nodiluma-meritajs/
Nju skaidrs…
Paldies!!!