Sveiki!
Kāds nevarētu pateikt, uz kuriem zobratiem jāliek ķēde kad viņu maina?
uz priekšējā un aizmugurējā zobrata jāliek? :D
Vienalga, ka tik var nomainīt. Galvenais, izver caur pareizām vietām pie rullīšiem.
Nu jā tā man likās, bet tur nav noteikts, ka teiksim priekšā uz lielo un aizmugurē uz mazāko jāliēk, vai kaut kā tā?
Nu mana doma ir tāda, kad liek jaunu ķēdi, vai ir vienalga uz kuriem zobratiem sākumā liek, vai ir tur kaut kāds noteikts ka tur teiksim uz 3 un 8 liek vai 1 un 1 vai kā tā?
pāris nedēļas atpakaļ pirmo reizi mūžā mainīju ķēdi, tādi jautājumi man neradās :D manuprāt vienalga uz kura zobrata stāv, ka tikai var savienot … ehm, man pat šķiet, ka aizmugurējo ratu biju izcēlis pavisam laukā, kad mainīju ķēdi
Nu jā es pirms gadiem diviem laikam mainiju un toreiz man teica ka it kā jaliek tur uz noteiktiem atrumiem, tik tagad esmu aizmirsis un nav kam pajautāt, eh būs vien kaut kas jāmēģina gan jau ka beigu beigās sanāks. Bet Palddies par info
Jāliek priekšā uz trešā. aizmugurē uz desmitā. Ja nav aizmugurē desmitais, tad met to ķēdi pret sienu un sāc skaļi dziedāt, piemēram, ‘Es nevaru būt balts, jo tas nav iespējams’.
Izskaiti cik posmi vecajai ķēdei, no jaunās liekos posmus noņem nost un savieno kopā.
Tad redz no kurienes naak richuki ar tiem mistiskajiem kjeezju garumiem, salauztajiem paarsleedzeejiem, utt briinumiem.
Sniegshu ka jums apgaismiibu, ak jel!
- jauno kjeedi izveram cauri sisteemai.
- kjeede ir novietota paari mazajiem zobratiem - gan priekshaa uz mazaa, gan aizmuguree.
- kjeedes vienu pusi velkam pretii otrai, attieciigi velkam, liidz kjeede vairs negulj uz aizmugureejaa paarsleedzeeja, bet no augsheejaa rulliisha ir apmeeram 1cm nost.
- peec 3 punkta korekcijas nosakam kjeedes garumu, izspiezjam attieciigo lieko posmu (vai liekos posmus), un savienojam kjeedi.
- braucam smaidiidami un baudot visu ko vien var velobrauceejs baudiit.
Tas viss ir atkarīgs no collām, pārslēdzēja kājas garuma.
tie 5 punkti vajadzīgi ja nomainīts pārslēdzējs aizmugurē un liekam jaunu ķēdi? t.i. vai tad nepietiek jauno un veco ķēdi nolikt blakus, jauno saīsināt ja nepieciešams un uzlikt vecās vietā?
liels paldies!.. viss sanaca nomainīt!
Man jau vislabāk patīk saslēgt uz 1. zoba priekšā un pēdējā aizmugurē un tad atmērīt, cik garu to ķēdi vajag, nav teikts, ka 1. ķēde ir bijusi pareizā garumā uzlikta.
Tieshi taa, tie 5 punkti ir jebkuram gadiijumam, jo biezji gadaas ka kjeede richukam nav pareizaa garuma. Un neatkariigi no paarsleedzeeja kaajas utt, 1cm no rulliisha ir likums - kjeede nedriikst skarties klaat paarsleedzeejam tur kur nevajag.
Buks, gribu gan dziivee redzeet, kaa nosaki pareizo garumu ar savu metodi…
[quote=A Vanags]Tieshi taa, tie 5 punkti ir jebkuram gadiijumam, jo biezji gadaas ka kjeede richukam nav pareizaa garuma. Un neatkariigi no paarsleedzeeja kaajas utt, 1cm no rulliisha ir likums - kjeede nedriikst skarties klaat paarsleedzeejam tur kur nevajag.
Buks, gribu gan dziivee redzeet, kaa nosaki pareizo garumu ar savu metodi…[/quote]
A ko, ja ķēde lietošanas laikā nodilst un paliek par 4 cm garāka? :D
Tad jaanjem strikjis un uz mezju…
Labāk ar to izstiepto ķēdi :)
Daru tieši tāpat, kā tavos 5 punktos minēts, kad postēju, biju palaidis garām tavu komentāru.
Atļaušos oponēt šādai garuma noteikšanas metodei. Kas notiks, ja pārslēdzējs izvēlēts nepareizi un tas nespēj akumulēt zobu izmaiņu starpību? Pēc šādas metodes, kad slēgsies uz lielākiem zobratiem, pienāks brīdis, kad ķēde jau pilnībā nostiepta, bet ir vēl lielāki zobrati. Tad gan var ļoti vienkārši salauzt pārslēdzēju. Arī priekšējo.
Otrs mīnuss - ķēde būs par vaļīgu, ja slēdzis ir ar lielu zobu rezervi. Mazāko zobratu kombinācijā ķēde būs knapi nostiepta. Uz lielākajiem zobratiem, savukārt, slēdža kāja nebūs vēl pilnībā izstiepusies. Šajā gadījumā var taču ķēdi vēl saīsināt, jo tad tā mazo zobratu kombinācijā būs labāk nostiepta.
Pareizāk būtu no sākuma uzlikt ķēdi uz lielākajiem zobratiem, nelaižot to cauri aizmugurējam pārslēdzējam (pārslēdzējs tikmēr zemākajā pozīcijā. Šādejādi nosakam ķēdes garumu un vēl pievienojam pārīti rezerves posmu klāt. Ja pārslēdzējs izvēlēts nepareizi, ķēde uz mazajiem zobratiem trīsies pret augšējo rullīti un to metīs nost no zobratiem, bet tas ir labāk kā gadījums, kad ķēde jau nostiepta un to mēģina uzdabūt uz vēl lielākiem zobratiem.
Tad jau var oponeet visaam pareizajaam metodeem ar argumentu - ja gadaas muljkjis kas visu dariis nepareizi…
Pareizaak ir visu dariit pareizi, un peecaak atkristu 101 topiks ar visaadaam muljkjiibaam…