Karbona MTB stūre

Varūt kādam ir pieredze ar karbona MTB stūrēm, kā kalpo, kādu izvēlēties, kur labākas cenas, vai nelūst ???

ir arī interese par šo tēmu. tieši svara/cenas ziņā, kas ir ieteicamākais?

Būtu pajautājis man, pateiktu! :)

pareizo atbildi es zinu - neko mainīt nevajag, jāmin tik :)

kapeec Lv brauceeji visi iespringst uz karbona detalam?! taa detala ir vieglaaga par 100g taa detala ir smagaaka par 200g! ritens jau pats no viegluma uz priekshu tak neripo, galvenais tak ir pats brauceejs:)!
personiigi no pieredzes manam richukam ir tikai karbona daksha iekshaa un esmu apmierinaats, jamin tik pedaali:)!

[quote=maresi]kapeec Lv brauceeji visi iespringst uz karbona detalam?! taa detala ir vieglaaga par 100g taa detala ir smagaaka par 200g! ritens jau pats no viegluma uz priekshu tak neripo, galvenais tak ir pats brauceejs:)!
personiigi no pieredzes manam richukam ir tikai karbona daksha iekshaa un esmu apmierinaats, jamin tik pedaali:)![/quote]
Es nesaprotu, kāpēc te dažiem cilvēkiem vienmēr ir jāuzdod tik stulbs jautājums, ja ir cilvēkam vēlme un iespējas, lai tak ķīlē aukšā savu velo. Ir taču daudz patīkamāk braukt ar labu velo, turklāt, ja Tu pats esi ieguldījis darbu to ķīlējot, tad sajūta ir vēl labāka.

Pa lielam, velosipēdi tiek salikti viens-izmērs-visiem. Prātīgi nomainot un uzlabojot velo daļas ir panākami vairāki efekti - velo pielāgošana braucēja anatomijai un braukšanas stilam, komforta, vadāmības un izskata uzlabojumi.

Galvenais, manuprāt, ir velo pielāgošana braucējam - sēdeklis, iznesums, klaņu garums un citas lietas.

Karbonam ir virkne priekšrocību (svars, vibrāciju slāpēšana) un kāpēc gan to neizmantot, pielāgojot velosipēdu savām vajadzībām?

Normāla ražotāja daļas iziet virkni testu un sertifikāciju, lai tās vispār varētu nonākt tirgū, tāpēc - nelūst. Līdz ar to saistībā ar karbona detaļām:

1. Jāpērk un jāizmanto atbilstoši mērķim (XC sacensību daļas nav domātas DH, utml)
  2. Jāpērk Eiropas/ASV tirgus daļas, kas ir izgājušas attiecīgus testus un ir drošas. Ķīniešu daļas, iespējams, atradīsiet uz pusi lētāk, taču to izmantošanas risks ir pašu rokās.

Ja ir interese palasīt par testiem, te būs: http://www.syntace.com/index.cfm?pid=4&pk=676

Tām ūberdārgajām karbona stūrēm, iznesumiem un stutēm nemaz nav vieglāks svars, kā kvalitatīviem alumīnija analogiem? (jautājums- apgalvojums) Rāmjiem jā, te jautājumu nav.

Par iznesumiem - tas toč.

Plicis, Fusio jau pieminēja - vibrāciju slāpēšana. Karbons ir elastīgs, alumīnijs nav. Uz īsiem gabaliem, protams, tas nav tik jūtams, bet uz garākiem ir starpība. Par elastīgumu bilde:

Tad jā, tad jā, tad jā :) Te arī ļoti garas diskusijas var sākties, cik mēs garus gabalus minam. Un kas ir garš gabals? Bet, protams, lielākai daļai velosipēdistu tas karbons patīk.

Šāds risinājums jau ir redzēts vairākus gadus atpakaļ

Svara ziņā tu neko neiegūsi uz karbona stūres, bet pirkstus gaisā noteikti varēsi ilgi turēt.

Zinu, ka karbons ar laiku padodas ( viss padodas, bet karbons visvairāk) un kļūst mīksts, interesē, cik ilgā laikā viņš zaudē savas labās īpašības, ja runā par labu, kvalitatīvu izstrādājumu.

Ku, ku!!! Mana karbona stūre 4 gadu laikā (vismaz spriežot tīri pēc izjūtām) nav pat kripatiņu savas jaunības zaudējusi.

Ivar, ja Tu būtu redzējis man kādreizējā šosejas velo rāmi, tad Tu ku ku vis neteiktu, tam šosejniekam arī 4 gadi un noplaisājis līdz nemaņai, kā arī pie aizmugurējā slēdža ķepas vienrezi atlīmējās un riktīgi mīksts arī palicis, tāpēc es jautāju, cik tad ilgi tur labs karbons.

Kāda zīmola bija Tavs šosejnieks?
Nav jaunums, ka kvalitatīvie brendi dod saviem rāmjiem mūža garantiju.

[quote=Plicis]Kāda zīmola bija Tavs šosejnieks?
Nav jaunums, ka kvalitatīvie brendi dod saviem rāmjiem mūža garantiju.[/quote]
Corratec, manuprāt, normāla firma, varbūt bija brāķis.

vakar redzēju arī tādu mtb noplaisājušu. Bet šķiet, ka tas īsti nav karbona rāmis, bet gan alu, nolīmēts ar karbonu.