Palasīju forumā komentārus, taču visur runā tikai par roku tirpšanu. Man, piemēram tirpst kāju pirksti un tā problēma kļūst ar katru brīdi sliktāka. Šodien nobraucu 1,5 stundas un kājām pirksti pavisam nejūtīgi. Vēl trakāk, tie lēnām “nāca vaļā” kādas divas stundas un tā sajūta bija tik nepatīkama, kā tad, kad apsaldēti locekļi atkūst siltumā. Varētu būt, ka problēma ir riteņa regulējumā, taču man tirpst vienādi uz abiem ričukiem, bet pirms gada viss bija O.K. Varbūt kādam bijusi līdzīga problēma, variet padalīties, kā tā tika risināta, citādāk es jau sāku pārdomāt vai vispār vajag braukt, jo ar tādi diskomfortu nav nekāda kaifa.
Uzsēdi esi mainījis kopš pagājušā gada?
Ar kurpēm viss kārtībā? Man pašai tirpst viena pēda, jo savulaik airējot atspiedu kaut kādu nervu un pašlaik ir ne pārāk piemērota izmēra velokurpes. Varbūt var palīdzēt “pēdiņu” nomaiņa uz ērtākām.
Vai arī vaina tik tiešām sēdeklī un uzsēdē - kaut kur uz kājas tiek nospiests nervs un tas rada tirpšanu.
Man ir gadījies ka tirpst dēļ zeķes. Kaut kā ne tā iespiesta velokurpē, kā arī kurpi par stingru pievelkot…
Es ieliku pedinju no vecam asics skrieshanas kurpem - tirpshana pazuda
Parazuti - raksti, lūdzu ar garumzīmēm, citādi es tikko gandrīz tēju izspļāvu. :D
Man ari tirps pirksti, ar nezinu ko darīt. daži runā ka sēdot uz beņķa var kādu nervu saspiest. Mēģināju regulēt kurpes stiprinājumu ar nepalīdz.
Vēl variants ka asinsvadi iesērējuši.Ziemā īpaši kājas nesalst?
Vo tā ir problema, tirpšanu gan nēēsmu izjutis ( vismaz ne sēžot uz vello), bet kājas ( pēdas)man salst pat vasarā, lai gan pašam ir silti ( nav karsti).
To man reiz skaidroja ar asinsriti, ķipa kad viņas nonāk līdz kājām, tad jau ir atdzisušas :(
Bet to sev varu novērot tikai guļot ;)
Kājas tirpa no nepiemērotiem vello apaviem, tagad braukāju tikai ar multisporta botām un ir baigi ok.
Bet ja atiešana ir kādas divas stundas, tad gan kaut kas nav riktīgi… es saprotu, ka tās divas stundas ir vispār bez apaviem!?
Man ir tirpušas pēdas aiz tā fakta, ka kurpes par cītīgu sasien.
Man grūti pateikt vai salst vai nesalst, jo tad, kad pirksti ir notirpuši, tā sajūta ir līdzīga kā tad, kad kājas ie nosalušas. Es ziemā domāju, ka salst, taču tagad man vairāk šķiet, ka tā bija tirpšana. Jebkurā gadījumā, paldies visiem par padomiem. Varbūt, ka vaina tiešām ir kurpēs. Paprovēšu kaut ko pamainīt, ieskaitot tās pēdiņas un varbūt, ka kaut ko paregulēšu uzsēdē. Vēl es cerēju izdzirdēt kaut ko par muguru vai muguras iesildīšanas vingrinājumiem, jo pieļāvu, ka tirpšana varētu būt saistīta ar monotonu braukšanu un līdz ar to savilktu muguru.
Var būt arī ar muguru. Man ar rokām ir bijis tā, ka ziemā salst ar bieziem cimdiem. Tad nokāpju atpūšos, pastaipos. Varbūt arī braucot pastaipos. Nu un vienā brīdī, pēc kādām 2 … 3h braukšanas kad treniņš jau iet uz beigām jūtu, ka rokas paliek paliek siltas. Kautkā tā asinsrite pēkšņi atjaunojas.