Vai kādam ir pieredze vai novērojumi, kāda ietekme ir kafijai uz cilvēka fizisko formu un pūlsu. Strādāju birojā un dienā izdzeru līdz 5 krūzēm stipras kafijas. Normāli man pulss ir 80-100. Kad braucu ar riteni treniņos 140-160, bet sacensībās jau startā 150, bet distancē turas no 170-190. Mans org. pie tā ir pieradis esmu noskrējis maratonu ar 170 un jutos distancē labi, bet vai ar kafijas nedzeršanu var dabūt pulsu zemāku un izturību lielāku, vai tieši otrādi kafija, trenē sirdi un pieradina pie lielas slodzes?
par daudz kafijas noteikti nodara vairāk ļauna nekā laba.
augsts pulss ir tas, kas samazina sirds resursu.
Es kafiju nedzeru vispār kādus 3 gadus, tāpat atturos no kolas un “enerģijas” dzērieniem un melnās tējas. Tagad jau ir tā, ka iedzerot tikai pāris krūzītes kafijas/kolas, nenāk miegs un paceļas pulss (mērījis gan neesmu). Arī stipra melnā tēja (čefīrs?) satur ievērojamu daudzumu kofeīna vai līdzīgas apreibinošas vielas.
uzvelc dūmu, iešauj kafiju un pamēģini papeldēt ;)
pulss 80-100 mierā ir diezgan padaudz
JP… pamēri pulsu agri no rīta tiko pamodies.
intereses pēc cik kg Tavs(JP) svars?
Paldies kungi pa viedokļiem, laikam no kafijas būs jāatsakās:(, Mans pulss šorīt 78, kafiju vēl nēsmu dzēris un laukam tāpēc sāp galva. Mans augums 193 un svars 93kg.
Regulāri un daudz dzerot kafiju var arī aknas sačakarēt…
Ļēnām samazini arī “kokletes” lielumu.
Mans pulsa no rīta 42-44.
šķiet tad visi Itāļi un Spāņi mirtu ar sačakarētām aknām…
Protams, kas tos 93 kg sastāda? :) Bet tas svars nav nekas ārprātīgs un pieņemot, ka nodarbojies ar sportu - tie nav liekie tauki. Bet nu pulss tev ir vienkārši nenormāls. (Jāskatās pie reizes arī vecums). Ar kafiju var pacelt ātri pulsu, bez fiziskās slodzes. Tev noteikti neieteiktu dzert kafiju, ja no paša rīta vēl ok, tad dienas laikā nē. Dienā, domājams, jau tā pietiek visādas aktivitātes, lai nevajadzētu stimulēt sirds darbību.
es domāju kad tā kafija jau nu nav tas galvenais iemesls.
Vari sākt ar vienkāršu lietu kā EKG(elektrokardiograma) savam motoram,no sākuma pie parasta kardiologa,pēctam ja regulāri kustēsies tad jau labāk pie sportistu kardiologa.
asins analīze(pilna asins aina+feritīns+hormoni.jānodod no rīta tukšā dūšā jo tad rādījumi būs precīzāki).
Regulāri mierīgā tempā braukšana ar ričuku un pēc pāris mēnešiem pārbaudi atkārto un salīdzini rezultātus.
Kafiju turpini dzert ja ir vēlēšanās ,bet varbūt ne 5kr.
Ļēnām samazini arī “kokletes” lielumu? Tu gribi teikt ka man jāsamazina svars pie auguma 193cm svars 93kg man liekas normāls, jo tā ir muskuļu masa. Par pirmo 50 SEBos netaisos cīnīties, tāpēc svaram nav tik liela nozīmes viss pa lielo ir kājās:).
Tas ir pašam pret sevi japaskatās kritiski. Ja ir kas karājās, ap jostu, zemāk ne, tad ko var ar dabūt nost. Sirsniņai vieglāk. Ar vienu kāju spēku tāļu netiksi.
Ieklausies ko cello.
To cello. Laikam tā būs jādara, sākumā atteikšos no kafijas un enerģijas dzērieniem, ja nepalīdzēs, iešu pie ārsta lai raksta kaut kādas ripas.
Ja esi pieradis dzert daudz kafijas darbā, tad tikpat labi tas var būt arī tīri psiholoģisks pieradums, nevis tikai vajadzība pēc kofeīna - tāpēc iesaku apgādāties ar labu bezkofeīna kafiju (malto, nevis šķīstošo draņķi) un pāriet uz to. Ja vajag tieši kofeīnu, tad vismaz pusi dienišķās kafijas devas aizstāt ar bezkofeīna kafiju un pakāpeniski samazināt kofeīna daudzumu.
- jāatceras, ka kafija skalo laukā no organisma kalciju, tāpēc papildus jālieto piena produkti (iespējams, es tagad reproducēju kādu no urbānajiem mītiem; ja kļūdos, speciālisti drīkst palabot).
Pirms 2 gadiem nometu pīpēšanu. Visi plāksteri samazinātais cigarešu daudzums man nepalīdzēja, esmu tāds cilvēks ja pīpēju tad 2 paciņās dienā ja nepīpēju tad nav vienas cigaretes jo zinu ka, atsākšu. Man no kafijas ir pieradums un ja gribu no tā tikt vaļā nedrīkstu lietot kofeīnu un viss.
Samazinašana nav efektīva. Var nokāpt no kafijas uz melno/zaļo tēju, tad pāriet uz zāļu tejām, ūdeni un svaigi spiestajām sulām.
Kā ar sīvo?
tad nav ko brīnītes par savu pulsu… Vislabāk sekot cello ieteiktajam kopā ar kardiologa paskaidrojumiem.
neiet runa par ripām,tās domāju nav vajadzīgas.
Kafiju mierīgi vari dzert no tā tauta nemirst,domāju te daļa dalībnieku par kafijas dzeršanu(tipa ļaunumu) dramatizē.
Bet kardiogramma un Asins analīzes varētu dot norādes kāpēc augsts pulss.