Kāda pieredze CO2 pumpju izmantošanā, kā arī “seal&inflate” baloninju izmantošanā…
Kas vēl no CO2 pumpjiem pieejams Riigaa iznjemot SKS? Esmu dzirdejis ka Geniune Innovations (http://www.innovationsaz.com) ir loti labi - vai kads esot lietojis?
Laikam, visatrakais veids kaa salabot kameru ir tie “seal and inflate” baloni - vai var uzticeties?
jau kādu laiku šādu balonu, pietītu ar izolentu pie beņķa stutes, vadāju līdz gan treniņos, gan sačos.
svars tā ap 100 g, taču nepieciešams arī pumpītis, kas arī sver savus 100 g ;)
vēl ne reizi nav nācies izmantot šo balonu, domājams ka sacensībās tas var ieekonomēt
laiku, pluss - nav jāvadā līdz līme un ielāpi vai kamera, nav jāņem nost rats un kamera. Iespējamais
mīnuss - kameru pēc tam (mājās) var izmest.
neizmantoju, bet vadaaju liidz vieglu parastu pumpiiti SKS ROOKIE XL
vienkaarshs un viegls,bet jaudiigs. parociigs lai iztaisnotu saliektu zobratu :)
citam noluukam jau 2 gadus nav naacies izmantot.
ja baigi saspringu ar rezultaatu, droshi vien vadaatu nevis pumpiiti, bet
cO2 baloninju, tomeer aatraak. putas gan jau arii ir ok.
Man ir gan pumpīts (SKS Airboy Alu, viegliņš, bet ar mazu tilpumu, toties lielu spiedienu var piepumpēt), gan CO2 baloniņi, gan wash and go, oj, nē, sajaucu - seal 'n inflate (arī priekš tubeless riepām), gan arī esmu lējusi riepās Stan’s Notubes Sealant utt, utjpr. Tas viss - drošības sajūtai, ka viss tiek izdarīts.:)))))
Taču praksē, kad saduru kameru, esmu to (nenoņemot ratu un tikai daļēji izvelkot no riepas) līmējusi un pumpējusi ar parastu pumpi (to pašu Airboy) vai izšķērdīgākos gadījumos ar CO2. Ja vainīgo vietu uzreiz var atrast (piemēram, stikla lauskiņa redzama riepai no ārpuses), tad, manuprāt, šāda līmēšana, it īpaši, ja izmanto ParkTool pašlīmējošos ielāpus, ir ātrāka nekā visas kameras nomaiņa, kad jānoņem rats un jānomontē visa riepas mala.
Tas gan nav noticis tad, kad svarīgs ir ātrums. Ja steigtos, laikam ņemtu to putu balonu. Nez, kā ir ar tādu?
Kādam ir infa kur tie putu baloni ir nopērkami. Bezkamerniecēm tas ir aktuāli. Vienīgais kā tas sadzīvo ar to SEALANT šķidrumu. Pieredze rāda ka sealant aiztaisa mazus caurumus, bet lielākiem (tipa no stikla), vajadzētu ko niknāku (ātrdarbīgāku).
LOOK
es nopirku ZZK stendā Krimuldas posmā (dedukcija saka priekšā, ka varētu būt arī ZZK veikalā) Michelin “Stop&Go” For Tubeless and Standard (tube) Bicycle Tyres. Tā kā Michelin ražo arī riepas, tad paļaujos, ka tas varētu būt labs. Nav gan vēl izmantots.
Sacensību reibumā neatceros precīzi, cik maksāja, taču ļoti labi piestāv manam ritenim pēc krāsas tas baloniņš (tumši zils ar pelēku) :))))
Vēl pozitīvi ir tas, ka tam Michelin baloniņam nāk līdz arī labs stiprinājums pie sēdekļa trubas (vai pie rāmja), ko noteikti var izmantot arī citiem baloniņiem, kas, kā redzēts, nenāk ar stiprinājumu.
Baigi gribētos dzirdēt kādu kurš būtu reāli lietojis tās putas, tipa cik tad lielu caurumu viņš var aizsmērēt. Ar 3mm stikla griezumu Tip-Top sealants galā netika, bija jāliek kamera. Vienkārši gribas noskaidrot ko tad īsti labāk vest līdz, kameru vai baloniņu (svars līdzīgs).
p.s. Michelin baloniņš zzk vecītī 5Ls. Ir arī Zefal ražojums.