Vai karbona stūres gadījumā nav kādi nerakstīti likumi iznesumiem? Precīzāk, interesē vai FSA OS-99 iznesuma tas jocīgais un mazais stiprinājuma vāciņš der karbona stūrēm. Man kkā radies priekšstats, ka karbonu nevajag spiest vienā mazā vietā, labāk platākā. Tā ir vai pilnīgivienalga stūrēm?
Karbona stūrēm vidus ir diezgan biezs, uztraukumam nav pamata.
skatoties kāda stūre. Jo es piem ieberzos uz Easton vieglo… tai karbons pavisam mīksts un pie ragiem jau pamatīgi sačakarēts.
A pa vidu ir normāli, jo neviens ražotājs neies galināt
braucējus un sevi nomelnot dēļ dažiem gramiem.
Nu es savu FSA karbona stūri ielauzu tieši pievelkot “vāciņu”, brīdī kad dinamometriskā atslēga rādīja atzīmi 4.5Nm… tā, ka nu kas zin, cik kurš “vāciņš” ir kompatibls. Ak jā, iznesums šis:
P.S. pret vaļā skrūvēšanos lieliski palīdz vītņu līme :)
[quote=IMAGin]Nu es savu FSA karbona stūri ielauzu tieši pievelkot “vāciņu”, brīdī kad dinamometriskā atslēga rādīja atzīmi 4.5Nm… [/quote]Vo še tev dinamometriskā atslēga… :o
[quote=Delfins]skatoties kāda stūre. Jo es piem ieberzos uz Easton vieglo… tai karbons pavisam mīksts un pie ragiem jau pamatīgi sačakarēts.
A pa vidu ir normāli, jo neviens ražotājs neies galināt
braucējus un sevi nomelnot dēļ dažiem gramiem.[/quote]
Tā stūre vispār paredzēta barendiem?
Lielākai daļai vieglajām karbosturēm radziņi nav paredzēti!!!
To var atrisināt ielīmējot Alu buksītes.
[quote=LOOK]Lielākai daļai vieglajām karbosturēm radziņi nav paredzēti!!!
To var atrisināt ielīmējot Alu buksītes.[/quote]
Vai nopērkot vieglo stūri bez radziņu uzlikšanas iespējām un pēctam līmējot gredzentiņus tiek kas iegūts salīdzinot ar uzreiz nopirktu stūri kam uzreiz ir paredzēts likt radziņus. Cena, svars?
Parasti tad jau ir iekšā gredzens. Manējai jau arī laikam bija, karbons tikai no ārpuses sačakarēts.
Značit pieviki pārāk stipri, vai arī pievilki par vāju un radziņi nedaudz kustējās, kā rezultātā sačakarēja karbonu. Karbona daļām tomēr vajadzētu lietot torque keyu.
Un/vai lietot karbona pretslīdes smēru. Arī par ļaunu nenāks :)
Lietoju minēto FSA iznesumu ar karbona stūri - pagadmām nekādas problēmas nav bijušas.
Neliels svara ieguvums protams ir.
paziņa pārkrita pāri stūre, un abi ragi kopā ar stūri vienādā skaistā līnijā nolūza :D
šitapēc man bail karbona stūres likt.
alumīnija salokās, bet vismaz vari finišēt.
Ne vienmēr.
agrāk kad piedalījos sacensībās, pa divām sezonām sanāca 3 stūres salocīt.
priecājos, ka bija alumīnijs, savādāk būtu visādi brīnumi.
[quote=emils]agrāk kad piedalījos sacensībās, pa divām sezonām sanāca 3 stūres salocīt.
priecājos, ka bija alumīnijs, savādāk būtu visādi brīnumi.[/quote]
alu stūres, crb stūres…- dajosh konkrētus modeļus :D
[quote=emils]paziņa pārkrita pāri stūre, un abi ragi kopā ar stūri vienādā skaistā līnijā nolūza :D
šitapēc man bail karbona stūres likt.
alumīnija salokās, bet vismaz vari finišēt.[/quote]
Nekad!!! Alu stūres netaisa no pārtikas alumīnija, vienmēr tās ir rūdītas, tāpēc lūzt nevis locās.
Braucot, karbona stūri nesalauzīsi, savukārt krītot, var iznīcināt pilnīgi jebko.
Tavs domu gājiens, emīl, šoreiz ir kļūdains.
Nu nezinu… mana “karbonā ietītā” alu stūre bija piedzīvojusi vairākus smagus paliela ātruma kritienus… nekas nenolūza, tikai samīcījās gali tā itkā būtu no plastalīna :) Stūre FSA CarbonPro riser…
Skaidrs, nopērkot kautko no karbona ir jābeidz krist ;) Jeb otrādi, tikai tad kad esi beidzot beidzis krist, pērc kautko no karbona, citādi dārgi izmaksās :D