Kāda atšķirība MTB velosipēdiem ?

Sveiki Palīdziet. Tā kā esmu iesācēja riteņbraukšanā ', tad ir pāris jautājumi . Maijā nopirku jaunu MTB Superior riteni šo te: http://www.baltsport.lv/lang-lv/category194/2762-superior-rx600w-08.html . Viss Ok nobraucu Tele 2 maratona biju apmierināta ar braucienu. Apkārt Burtnieku ezeram , likās ka šis ritenis gan īsti neder šādiem ceļiem. Tad man rodas jautājums, ja man sāk iepatikties vairāk kalnu velosports , ko man tagad darīt ? Vai tiešām jāpārdod šis velosipēds un jāpērk ar platākām riepām kalnu velosipēds ? Tagad Gatavojos Bottecchia velo orientēšanās sacensībām http://salinas.lv/?paskumi.html . Tur 1. dienas maršruta ceļa segums ir 65% asfaltēti ceļi, 35 % grants ceļi. 2. dienas maršruta ceļa segums ir 30% asfaltēti ceļi, 70 % grants ceļi. Tad nu kā būs šajā braucienā nezinu. Bet gribu jau pieteikties Siguldas 21.Latvijas riteņbraucēju Vienības braucienam tik nevaru saprast par distanci. ar šo Superior riteni liekas ka Tautas brauciens 37km būtu labākasi variants. Bet pašai gribās Kalnu 43km braucienu. Apgaismojiet mani lūdzu ko man iesākt ar šo riteni , vai ir iespēja nopirkt citas riepas un braukt kalnu , jo riepas man ir 28collas ? Bet tad kādēļ šis ritenis saucās MTB ? Ja viņš nav kalninieks ? kad es pirku riteni, tad pati īsti nezināju kas labāk patiks šoseju sacensības, vai kalnu , kalnu likās grūtākas būs. Bet tagad saprotu ka kalnu ir interesantākas ? Palīdziet ar padomu . es saprotu ka vajadzēja par to domāt jau pirms pirku riteni . Bet reāli vai ir iespēja ar šo riteni ar citām riepām braukt Kalnu mačos ?

velo orientēšanās sacensībās nevajadzētu būt problēmām braukt pa ceļiem :) Tas, ka Baltsport lapā viņu sauc par MTB nenozīmē, ka tas ir MTB :) Tas drīzāk ir cross velo kurš labi der tūrismam, braukšanai pa pilsētu un šad tad iebraukt mežā pa takām pavizināties

Ja velo vajag lai brauktu mačos un domā to darīt nopietni un bieži, tad labāk nomaini uz kārtīgu MTB

Megana , līdz brīdim kad Tev būs jāizškiras par to kādu velosipēdu pirkt ir tāls ceļš ejams . Šis braucamais ir gana pietiekams lai brauktu gan SEB maratonus tautā , gan Sportlatus , gan Vienības visas distances , gan piedzīvojumu sacīkstes . Svarīgi ir trennēt kājas , sirdi , elpošanas orgānus un nemeklēt problēmas riepās . Ieskaties sev apkārt un redzēsi , ka riepu platumi , protektoru zīmējumi , ratu izmēri lielākos pasākumos ir visai raibi , ka labi ekipēti pilsoņi vizinās pa aimuguri un otrādi , tehnika sākuma posmā neizšķir neko , vienīgi ego cieš mazvērtības kompleksos . Kad būsi sasniegusi līmeni pa grants ceļu , piemēram stundu neapstājoties , braukt ar ātrumu ne zemāku par 30 km/h , tad šis velo vairs neatbildīs vajadzībām ,un ap šo laiku jau radīsies apskaidrība pašai , ko vajag . Jebkurš Tev ieteiks to kas der viņam , bet Tev vajag to kas der un gribas Tev .

solo pa sūdīgu granteni ar trepi un lielām šķembām uz 30km/h vai ātrāk? :)

Domāju, ka var mierīgi pabraukt līdz rudenim ar šo pašu. Ja vēl interese nebūs zudusi, oktobrī varēs paķer kādu labāku braucamo uz lielajām atlaidēm, kad vietējie veikali tīrīs savas noliktavas.

+1 par rudeni kā upgrade laiku

Megana, pagaidi, kad lietotājs velovelo izlasīs šo tematu un dalīsies ar pozitīvas pieredzes okeānu par to, kāpēc tieši 28" ir vislabākais velo SEBiem un jebkurām citām MTB sacensībām :) Tikmēr vari pameklēt viņa vecos ierakstus.

mierīgi var uzlikt citas riepas un braukt paugurbiking. sezonas beigās tad varēs arī izdarīt secinājumus, kādas trases patīk/nepatīk.

Izlasi, kā 28" ratu riteņus liela velovelo (šeit), un brauc laimīga gan SEBos, gan citur! :)

Paldies daudzmaz apgaismojāt . Bet man patika arī šī ideja, ko pati biju iedomājusies http://alx.f1.lv/velo2.jpg un http://alx.f1.lv/velo1.jpg Tikai cik reāli tas ir izpildāms. Te pat izskatās , ka diski ar mainīti . Vai reāli var nopirkt citus diskus un tad man nekādu problēmu samainīt .
Braucot pa meža ceļiem un grants ceļiem, jo pati dzīvoju mežā , it sevišķi pēc lietus grants ceļīem izveidojas trepe , tad tā pacieti gan iet :(

Bet reāli vai ir iespējams uzlikt šim ritenim 26collu diskus ?

26" ripuļus var uzlikt tikai tad, ja rāmim ir stiprinājumi disku bremzēm

Diemžēl man ir V bremzes :(

tas, ka velo ir V bremzes vēl nenozīmē, ka rāmim nav DB stiprinājumi, taču manuprāt tas ir dārgs un bezjēdzīgs uzlabojums

26 collu diskiem trūkumu ir daudz vairāk kā 28 collu diskiem!!! Ātrāk varēsi pabraukt ar 28 collām, arī MTB sacensībās ;) Protams par šo varētu diskutēt bezgalīgi…

Pievienojos, ka nevajag meklēt vainu velo.

Vienīgais, kas varētu būt darāms, ir riepu maiņa. Varbūt vēl var nomainīt sēdekli (Tev vispār ir riteņbraucēju tērps?), uzlikt stūres radziņus, pielikt dzeramtrauku. Vēl pagājšgad braucu sacīkstēs ar 5 g/v riteni, kurš salīdzinājumā ar Tavējo bija kārtīgs hlams. Trenētas kājas Tavu riteni var itin viegli iestūrēt tautas un visos citos pirmajos simtniekos. Vajag braukt un trenēties, tas arī viss.

Īsi sakot, beidz murgot un brauc, trenējies. Un priecājies, ka tev nav daudz naudas, ko bezjēdzīgi izmest par nevajadzīgām lietām, jo iesācējiem jau liekas, ka ekipējums, nevis paša, atvainojos, ļoti sūdīgā fiziskā (ne)sagatavotība pie vainas. Kā tas bija man, piemēram.

Apkārt burtniekam kā reiz 28 collu rati ir piemērotāki par 26. Un, ja neesi pamanījusi, daļa tautas migrē uz 29 collu MTB.

[quote=ktn]Īsi sakot, beidz murgot un brauc, trenējies. Un priecājies, ka tev nav daudz naudas, ko bezjēdzīgi izmest par nevajadzīgām lietām, jo iesācējiem jau liekas, ka ekipējums, nevis paša, atvainojos, ļoti sūdīgā fiziskā (ne)sagatavotība pie vainas. Kā tas bija man, piemēram.

Apkārt burtniekam kā reiz 28 collu rati ir piemērotāki par 26. Un, ja neesi pamanījusi, daļa tautas migrē uz 29 collu MTB.[/quote]
Tas tiesa pirmajā Sebā domāja smagā riepa vainīga pie rezultāta :D Bet nu trenējoties tikai pašās SEB sacensībās jo vairāk laika nav, vismaz līdz 7 koridoram ticis esmu :)

[quote=osx5][quote=ktn]Īsi sakot, beidz murgot un brauc, trenējies. Un priecājies, ka tev nav daudz naudas, ko bezjēdzīgi izmest par nevajadzīgām lietām, jo iesācējiem jau liekas, ka ekipējums, nevis paša, atvainojos, ļoti sūdīgā fiziskā (ne)sagatavotība pie vainas. Kā tas bija man, piemēram.

Apkārt burtniekam kā reiz 28 collu rati ir piemērotāki par 26. Un, ja neesi pamanījusi, daļa tautas migrē uz 29 collu MTB.[/quote]
Tas tiesa pirmajā Sebā domāja smagā riepa vainīga pie rezultāta :D Bet nu trenējoties tikai pašās SEB sacensībās jo vairāk laika nav, vismaz līdz 7 koridoram ticis esmu :)[/quote]

Nav tāda jēdziena - nav laika - ir tikai prioritātes ;) Nav laika = slinkums ;)

Paldies . ņemšu vērā . Nē protams , man nav vēl ne tērpa , ne apavi utt , bet man pagaidām uzskatu tas nav vajadzīgs. Tad trenēšos tik vēl jāizstrādā treniņa plāns, kādam pulsam jābūt cik ilgi jābrauc un cik dienas nedēļā. Tagad katru darba dienas vakaru braucu pa 13km . Pagaidām tas nekas nav protams. :( Cik saprotu jābaruc garāki gabali un ik pārdienas. Cik lielam pulsam jābūt treniņa laikā ? Šodienas treniņa izbraucu tikai pa grantētiem un lauku ceļiem , nekas ātrs jau nesanāca pulss bija vidējais 138 .