[quote=Ansis]Skatījumi Youtube vai TikTok un “noķertie mirkļi sev” ir divas dažādas lietas.
Populāra TikTok blogere reklamē kosmētiku, kuru viņa nelietos, un tāpat savāc ap 100K skatījumu. Viņai no tā ne silts, ne auksts, jo piedāvājumi kaut ko reklamēt nāk viens pēc otra.
Tu uzfilmē savu labāko gonku, kur labi izbrauci tehniski grūtas vietas, un tas Tevi iedvesmo trenēties un piedalīties vairāk. Rudens un ziemas vakaros, kad ārā ir nejēdzīgs laiks, tā vien gribas to noskatīties vēl, gremdēties atmiņās un domāt, cik liela nozīmē gonkām ir Tavā sportiskajā izaugsmē, lai arī tas ir tikai amatieru sports. Pārējiem no tā ne silts ne auksts, jo katrs dzīvo savu dzīvi, bet Tev pašam tas ieraksts nozīmē ļoti daudz.
Lai vieglāk būtu orientēties garos sacensību ierakstos, pareizi ir tos dalīt pa sekcijām un katru atbilstoši nosaukt.[/quote]
100% piekrītu! Tavus video skatos, tie labi.
Manas filmas sanāk 30min ++, bet tās interesanti tikai pašam, citiem booring. Šodien paskatījos šīs ziemas video, tiešām lieliskas atmiņas, bet citiem tās skatīties nebūs piedzīvojuma emocijas.
Priekš citiem jātaisa uz dažām minūtēm, jāfilmē īsas epizodes, tad ar automātisko video opciju sanāk optimāls variants. Vēl iemācījos, kameras pozīcija jāmaina, stūre, aizmugure, krūtis, galva, noliec kameru nobrauc garām, to visu samet vienā filmā un būs dinamika.
Šīm visām kamerām baterija ir problēma, es izmantoju powerbanku, bet mocim saliku USB portus priekšā un pakaļā, turpat GoPro stiprinājumi.
Esmu taisījis šādus tādus video, no pieredzes:
- filmiņas, kas sastāv pārsvarā no “pirmās personas skata” braucot (kamera uz ķiveres vai chesty) ir grūti samontēt tā, lai nav vienmuļi. No safilmētā materiāla vērtīgākās un izmantojamākās daļas parasti ir vietas, kur cilvēki runā, mini intervijas.
- gala produktā labāk izskatās statiski kadri (kur filmētājs nekustas un kameru daudz negroza). Mazāk kompresijas kropļojumu, mazāk kameras vibrāciju, un skatītājam vieglāk izsekot ekrānā redzamajam. Šeit atkal “pirmās personas skata” video nav lietderīgākie.
- jo vairāk virzās no “mana brauciena ieraksts” uz “mans amatieru dokumentālais kino”, jo parocīgāk ir filmēt ar rokā turamu kameru un zoom objektīvu, nevis ar action cam. Labāk redzi, ko filmē, kadri sanāk labāki.
- lielākais darbs un pacietība vajadzīga visu safilmēto vēlāk pie datora salastīt kopā. Jo safilmētā materiāla mazāk, jo mazāk laika vajadzīgs tam izgrauzties cauri un atlasīt lietojamo. Tāpēc vērtīgi nevis ieslēgt kameru un filmēt līdz baterija beidzas, bet filmēt 20 sekunžu klipiņus tikai brīžos, kad “kaut kas notiek”, vai ir potenciāls, ka “kaut kas tūlīt notiks”
- video montēšanas programmas knifus un īsinājumtaustiņus vērts pamācīties, piem. no youtube pamācībām, mācoties iztērētais laiks atpelnās ar uzviju
Kā jau iepriekš čaļi minēja, tad tas pa lielam ir paša priekam un dažiem braucējiem, kuri brauc ar tevi kopā un tiek kadrā.
Pagājušajā gadā Vivus mtb maratonā brauca Tomas (youtube tom10 crafted) no LT.
Labi, interesanti video ar komentāriem angļu valodā. Varbūt kaut kas noder, kā arī vari pavērot statistiku ar skatījumiem.