Lieta tāda, ka nekādi nevaru normāli uzlikt riepas, lai nebūtu kaut kāda mešanās, nelīdzenumi. Ir parasti 26" aploki, jaunas aploka lentas, kas ir tieši pa vidu un nav savēlušās un Conti Race King lokāmās riepas. Esmu montējis n-padsmit reizes, labās rokas muskuli uzkačājis pumpējot jau pamatīgi, bet nu nesanāk. Vai nu izveidojas ritenim olveidīgs efekts, vai kāds līkums pa vidu. Braucot pat var just, kā mētā. Salasījos ārzemju forumos gudrības par ziepjūdens izmantošanu, tad nu vakar paņēmu dušas želēju (vīriešu, lai būtu, kā īstam vecim) un mēģināju. Nekā, vienalga nav gludi. Piepumpēju benzīntankā krietni lielu spiedienu ar cerību, lai izspiežas kārtīgi un ieguļās, kur vajag, rezultāts tāds pats. Ar citām riepām ir mazākas problēmas, bet arī nav viegli. Ko es daru nepareizi? Kamera parastā līdz 2.125, bet tā nav pie vainas, jo nelīdzenumi nerodas ventīļa rajonā, bet tīri randomiski veidojas.
Iepumpē riepā nelielu spiedienu, tad ar abām rokām centimetru pēc centimetra loki uz vienu un otru pusi, lai riepa pareizi ieguļās, tad uzpumpē vēl nedaudz, pārliecinies, vai riepu malu līnija ir vienmērīga pa visu riepu attiecībā pret aploku, ja nē, vēl loki - šurpu turpu :), tad iepumpē nedaudz virs atļautā…nu vajadzētu riepai iegulties, būs dzirdama specifiska skaņa, kas riepa ieņems savu vietu. Ziepjūdens laba lieta lai riepu dabūtu vispār virsū. Ja pirmajā reizē nepalīdz, atkārto…
Bija man arī tāda lieta ar CONTINENTAL riepām, un process palīdzēja…
Lai veicās!!!
Vai riepas tev jaunas? Man ar bija problēmas ar šim riepām, šeit jau raksatīju http://www.xc.lv/mtb/forums/viewtopic.php?id=19907
No sākuma tā nebija, bet tagad arī priekšsējā riepa sāk tāpat uzvesties. Domāju, ka iespējams tas no riepu vecuma. Es savam vismaz nomainīju.
It kā visu smuki saspaidu aplokā, bet kad iepumpēju kāda mala atkal izrādās nav ritīgi. Liekas, ka nevis pa daudz iznāk ārā , bet tieši pa dziļu ieguļas kādā vietā un rada tādu, kā bedri, ko jūt, kā ti, tik, tik… sitienus braucot. Bet dažķārt arī ir otrādi.
Riepu defekts tas it kā nevarētu būt. Jau ar pilnīgi jaunām bija tas pats un tagad uz rudeni liekot pa jaunu pastāvīgai lietošanai atkal saskaros ar to problēmu Man viņas ir četras un nobraukums ir tikai ap 60km un visas vienādi uzvedas.
OK, vakarā mēģināšu Taureņa metodi rūpīgāk.
ja problēma nav kamerā (sametusies, utml), tad man palīdzēja ziepjūdens (riepas malas ieziepē) un normāls grīdas pumpis, jo ar roku pumpējot nekādīgi neizdevās bortus dabūt vienā līmenī.
ja montē uz šauriem aplokiem tad tā mēdz būt. Es parasti iepumpēju kamerā nedaudz gaisa, nu tā lai tā ieņem formu un tad lieku riepā iekšā un bortēju atlikušo malu. Tad nedaudz uzpumpē un ar ventili pagrūž dziļāk diskā, tā lai kamera ventiļa vietā panāk nost no diska, jo parasti šajā vietā riepa neieguļās. Tad vēl nedzua uzpūš un ja vajag veic Taurenis aprakstītās darbības. Protams vēl var būt tā, ka disku vaina arī, jo katram ražotājam tās iekšmalas diskiem savādākas un ir lasīts, ka ir tādi uz kuriem lāgā nevienu riepu normāli neuzlikt bez liela čakara.
tāda problēma man mūžīgi uz bezkameru aplokiem ) Palīdz ziepjūdens. Vai ir šāds līdzeklis: http://www.bike24.de/p25556.html
gan jau ka ir pieejams Lielirbes ielā Baltic auto parts)
Sen , bij man rati ar kuriem bij tāda pati problēma, te iesežas, citāvietā burbulis! Nop… ne pa jokam. Nomainīju aplokus uz labiem, un problēma atkrita.
Paprovē tās pašas riepas uz citiem ratiem.
Vispar tas var buut arii riepas defekts. Es uzravos uz big apple vienu tadu, kaut nosities, vienaa vietaa nekaapj abas puses augshaa uz diska malu kaa vajag un viss. Ko tik nemeginaaju, riepa bija uz pakalejaa rata, tad uz priekshejaa (ziemaa ar citam braucu, tapec mainu), aplocu platums drusku atskiras, arii tas neko nedeva. Par cik ritenis braukshanai pec piena, tad taa arii braukaju. Pec kadiem 3000km viena no malam pati uzleca vietaa (!), bet otra taa arii stav zemaak tajaa vienaa vietaa.
Bet, ka jau teica, pamegini uz citu aploci uzlikt.
[quote=ska]It kā visu smuki saspaidu aplokā, bet kad iepumpēju kāda mala atkal izrādās nav ritīgi. Liekas, ka nevis pa daudz iznāk ārā , bet tieši pa dziļu ieguļas kādā vietā un rada tādu, kā bedri, ko jūt, kā ti, tik, tik… sitienus braucot. Bet dažķārt arī ir otrādi.
Riepu defekts tas it kā nevarētu būt. Jau ar pilnīgi jaunām bija tas pats un tagad uz rudeni liekot pa jaunu pastāvīgai lietošanai atkal saskaros ar to problēmu Man viņas ir četras un nobraukums ir tikai ap 60km un visas vienādi uzvedas.
OK, vakarā mēģināšu Taureņa metodi rūpīgāk.[/quote]
Pievienošos viedoklim par iespējamo riepas defektu. Es tādu vienu šķību un neuzmontējamu RR iegādājos actionsports.de. Aizrakstīju viņiem, nosūtīju atpakaļ un pretī saņēmu citu bez problēmām.
Jā laikam jāpiekrīt. Vakar pie staķika kompresora pusstundu visādos veidos mocījos, bet tā arī neizdevās. Var redzēt, kā vienā vietā maliņas līnija ir kaut kā vairāk nost no aploka malas un nekādi nevar dabūt viņu dziļāk. Ar tiem aplokiem ir tā, ka man ir priekšējais atšķirīgs no pakaļējā, plus vēl otras divas riepas ir uz meitenes ratiem, kas arī ir savādāki, tā ka esmu izmēģinājis uz 3 veidu aplokiem. Pamēģināšu vēl kār’tigi visas četras, lai noskaidrotu, kuras ir defektainākās un tad varbūt ar jāsakontaktē actionsports.de
Staķika kompresors nevar tik daudz varbūt iepumpēt lai izspiestu to vietu kura nelien ārā.Personīgi pats es ieziepēju ar ziepjūdeni,iepumpēju 5± atmosfēras un izspiež apvalku ka nemetas un tadizlaižu gaisu līdz 3 atmosfērām unbraucu.Ja piepumpē mazāk par 5at.tad retu reizi kad iztaisnosies ,no pieredzes zinu.
Paldies!
Es ar pa kluso noklausījos un nu mēģināšu uzlikt kādu riepu arī taisni. :D
Man ar nekad nesanāca plānās uzmontēt, la nemet.