Kā pareizāk pievilkt klaņus?

Labs rītiņš!

Klaņi kārtīgi neuzmaucas uz monobloka, cik prātīgi būtu sist ar āmuru iekšā? Vai arī mēģināt ar skrūvi pievilkt klāt?
Citi varianti?

Klaņi: SHIMANO DEORE
Monobloks: parastais četrkantīgais

kurš variants pašam liekas optimālais?

Es, kad cīnījos ar krakšķi, atspiedu vienu pusi pret koku un tad pa otru klani ar āmuru caur mīksta koka kluci situ. Skrūvi baidījos noraut.

man būtu bail sist, cik atceros četkantīgie klaņi ļoti viegli izļurkājās un tad visu laiku skrūvējās vaļā.

Pret atskrūvēšanos palīdz zilā vai sarkanā skrūvju līme - atkarībā no tā, cik daudz skrūvējas un cik nopietna skrūve (cik droši, ka pēc tam varēs izskrūvēt)

Ar vienu klani tik problēmas, otrs izskatās ok.
4 - 5 mm prasās dziļāk iedabūt.

Tad tikai ar skrūvi velkot vai mans variants, jo sitot tāpat (turot aiz rāmja kaut vai) trieciens būs caur gultņiem, bet, sitot atbalstot otru klani (CENTRU) pret k-ko - tikai asij.
Vai arī jāpaskatās, kur problēma - k-kas nepareizi izfrēzēts, kāda kaka palikusi vai par bieza krāsa uzkrāsojusies…

nē nu var sist, bet pēdējo mm labāk ar skrūvi pievelc

Pievelc un brauc man pasreiz klanjiem ar ta izskatas ka nav lidz galam virsuuuu

Izskatās kā tā arī būs jādara.

+/-3 mm palika, man jau noņemot to klani bija problēmas, nenāca nost pat salūza atslēga klaņu noņemšanai. :/
Ar to sišanu ar negribas aizrauties…

Malacis, un pēc tam kačā pravas par garantiju.

Stiprums ar kādu dauza pa velosipēdu ar āmuru ir tieši proporcionāls sekojošām remonta izmaksām:)

1kārt-tas bija pēc neveiksmīgā servisa apmeklējuma. 2kārt- to visu darīju prātīgi. Nekas, diemžēl, neuzlabojās. A pievilkt baigi necentos,jo pie rokas dinanometriskās atslēgas nebija, bet uz izjūtām ne viena vien skrūvīte novērpta. :)

Velosipēds nav nekāda padomjlaiku traktortehnika, kuru labo hujārijot ar āmuru. Ritenis līdzinās pulkstenim, kur viss velkas viegli ar vieglām prikstu kustībām. Ja sāk lūst skrūves, tad tur noteikti ir kāda cita problēma.

Shito lasot, tieshaam sveetiigi ir ka pakalja ir uz benjkja… :D :D :D

Domā segvārds par cilvēku saka patiesību?

Ieklausaties ,vienmēr ,Cienītā Kunga A.Vanaga komentāros ! Viņš runā taisnību :)

Labi! Te izteikt savu viedokli ir bezjēdzīgi…

1. Neviens neteica par hujārīšanu. Ir āmuri 30 grami, ir 100, 200 un vairāk. Es tikai ieteicu veidu, kā saudzīgi mēģināt dabūt klani virsū, ja neiet.
  2. Skrūves lūzušas nejau vellim, bet nopietnākiem dzelžiem, tāpēc man tās veļļinieces izskatās galīg vārgas, lai ar to varētu vēl pievilkt, ne tikai nofiksēt.
  3. Pēc vispārpieņemtiem I-neta rakstīšanas principiem, Brakkis lasās kā Braķis, kas ir atvasinājums no uzvārda. Un tas komentārs liecina par kāda neizglītotību un tieksmi “di…t”
  4. Cik saprotu, šeit ir tikai 1 patiesība - visu dara servisā un pa dārgo, kā grāmatā rakstīts. Pats neko nedrīkst mēģināt, pirms nav iegūta augstākā izglītība par gudru muldēšanu forumā.

Tak protams ka pats VAR meegjinaat! Tik tad saakaas patiesiiba par tevis teikto daargo remontu servisaa.
Ja pats nemeegjina, tad sanaak serviss pa leeto.

p.s. ja ienaak pie manis cilveeks ar probleemu ka jaapievelk klanis, pieklaajiigi paluudz izliidzeet, nu tak pievilkshu es to klani kaa naakas, un daargaa samaksa buus sirsniigs paldies.

Piekrītu! Tik ka mums te NORMĀLA servisa nav, a aizvešana uz Rīgu man izmaksā vismaz 2 lētos monoblokus. Tā ka vēl jārēķina, kas izdevīgāk. UN velo vēl bija tikai pārs ned., kā nopirkti - GARANTIJA tikai Rīgā.
Otrkārt - tas notika PĒC 1.garantijas apkopes (3 ned, 300km, laikam), kurā to krakšķi pieteicu - novērsa - pēc dažiem km no servisa (Uzvaras parkā, lai precīzāk) atkal sāka - atkal aizbraucu - atkal k-ko paskrūvēja. Nāk amajā dienā atkal sāka…i Tad ķēros pats. Laikam vaina bija tajā, ka vēl nezināju par šitādu ģeniālu forumu. Uzreiz viss būtu bijis skaidrs - baudītu monobloka pievilkumu. BET, cik es pats drīkstu ko darīt, lai nezaudētu garantiju?
Un 3škārt. Laikam jau būs jāpiekrīt draugiem, ka Merida ir s…s! Jo arī ar sievas felli neiet labāk, a tur nobraukums TIKAI 400km.
Un tas krakškis ir sīkums salīdzinot ar škrobi, ko uzdzina nenovērstā bremžu raustīšanās. Nebūtu tā gudrā “Es 20 gadus jau braucu, bet neko nejūtu”, nebūtu arī man zobs uz to servisu. Tam mazajam laikam krānu uz mana 24" rāmja spieda, ka neko citu nejuta… :D