Kā atgūties no bronhīta?

Labs vakars, biedri velobraucēji!
Tā nu nelāgi bija sanācis, ka biju noķēris bronhītu. Šodien izgāju ārā, mazliet paslaucīju celiņus (sniegu ar birsti :), sajutu, ka nav īsti lāgā… Smagums un tā… Ko varat ieteikt? Ar ko sākt?

Otrs jautājums papildus diskusijai - Astma un Velobraukšana

Viens labs variants - pirts. Izkarsejies kartigi, lai tie visi virusi zem augstas temperaturas iet boja.
Nu un protams kautkadas tejinas/zalites.

Ingvera tēja: nopērc ingveru, nogriez kādas 10 plānas šķēlītes, liec katliņā…nopērc citronu, nogriez trīs šķēlītes, liec katliņā…visu aplej ar ūdeni, apmēram 1l… un uzvāri (pavāri 2 - 3min)…ļauj ievilkties kādas 5 min…lej lielā krūzē, nedaudz lai atdziest…tad pievieno ēdamkaroti medus…samaisi…kādu nedēļu katru vakaru padzer, un viss būs štokos…rūgtumu regulē ar ingveru…enerģija arī būs labu labā!!!
Lai veicās!!!

[quote=mickys]Labs vakars, biedri velobraucēji!
Tā nu nelāgi bija sanācis, ka biju noķēris bronhītu. Šodien izgāju ārā, mazliet paslaucīju celiņus (sniegu ar birsti :), sajutu, ka nav īsti lāgā… Smagums un tā… Ko varat ieteikt? Ar ko sākt?

Otrs jautājums papildus diskusijai - Astma un Velobraukšana[/quote]

Ja Tev ir “uzlikta” diagnoze - bronhiāla astma, tad esi nevis “noķēris bronhītu”, bet gan pārcietis bronhiālās astmas paasinājumu.
Konkrēti Tavu gadījumu sīkāk nevaru komentēt, jo nav pietiekošas informācijas. Ieteiktu nekautrēties uzdot šo jautājumu savam ārstējošam ārstam.

Astma un Velobraukšana - nav problēmu, visi Norvēģijas izlases slēpotāji ar to sadzīvo ļoti labi !!! ( :D )
… bet, ja nopietni - viss atkarīgs no slimības gaitas.

Šeit vajag precizēt, vai tā ir bronhiālā astma vai astmatiskais bronhīts. Bet - jā, visus jautājumus par sportu un zālēm pie sava ārstējošā ārsta.

Par astmu Pauls ļoti labi pateica. Viss atkarīgs no tā kādas formas astma ir, kādi ir tie alergēni, kas var izsaukt paasinājumus. Visu šo zinot un pareizi dozējot slodzes sportot var bez problēmām - no savas pieredzes saku.

Astmātisks bronhīts ir novecojis termins, kuru aiz ieraduma turpina lietot pat daudzi ārsti. Mūsdienās aiz šī nosaukuma slēpjas diagnoze - bronhiāla astma.

Pirtī iet PĒC slimošanas nav vēlams. To var darīt pirmā dienā, kad jūti saaukstēšanās simptomus. Tad visi tikko savairojušies baciļi tiks izsvēpēti. Pēc slimošanas organisms diezvai spēs tikt galā ar vēl vienu temperatūras paaugstināšanas kūri.
Tējiņas, kas izdzen no organisma visādus draņķus, vitamīni! :)
Man ar tā ir bijis vairākas reizes, kad grūti elpot slodzes laikā pēc slimošanas… Nevaig trenēties uz maksimālo, uz spēku vairāk, ja grib noturēt fizisko kondīciju. Un pagaidām to nedarīt āra apstākļos. Mana ideālā temperatūra ir sākot no +20 un uz augšu… Tā nu mēs te Ziemeļos dzīvojam… kā nu ir tā nu ir… :)

Tieši tā pat kā man ideāla gaisa temperatūra ir +20 un uz augšu.

Ar astmu var braukāt. Tik no savas pieredzes ļoti slikti ir sprinti un kalni. Pie maksimālas slodzes var sākties problēmas. Vēl jo vairāk, ja ir auksts laiks. Tādēļ vajag līdzi vadāt inhalatoru, ko ārsts izrakstījis.

ar bronhiālo astmu braucu un ļoti intensīvi pat, un nav nekādu problēmu arī kalnos un pie maksimālām slodzēm.
Inhalatoru treniņos neņemu. Pēc pieredzes varu pateikt, ka jo vairāk nodarbojies ar sportu, jo labāk.

Paldies visiem. Nedomāju, ka ir tik daudz braucēju, kas ar astmu slimo :)
Kā reiz pirms sezonas sākšanās vizīte pie alergologa, kas par astmu arī pastāstīs.
Saprotu tik, ka braukt var un no sporta izvairīties uz astmas rēķina arī necenšos.
Jādomā, ka būs ok :)

Viens draugs, kuram ir astma arī sporto, tiesa, ne riteņbraukšanā, bet džudo, ar katru gadu astma paliek mazāk un mazāk jūtama, bērnībā viņam lēkmes bija, bet tagad tikai grūti elpot paliek, bet ne līdz smakšanai nost, bet ar imunitāti gan ir problēmas, pašam astma nav, tāpēc nezinu kā tas ir.

Man pašam ir (bija) bronhiālā astma, bet kaut kādā vieglā formā - palika tikai grūti elpot, inhalators līdzi jānēsā nebija. Ar riteni braucu arī ar maksimālām slodzēm bez nekādām problēmām - vispār, kopš normāli braucu neesmu izjutis nekādu vajadzību iet pie alergologa. Ar imunitāti arī nekādu problēmu - daudz labāka par lielāko daļu pazīstamo. Par astmu biju galīgi aizmirsis, tikai kad kaut ko par to lasu, atceros, ka arī man tāda it kā ir. :)

klanis - izskatās, ka Tev ir mans variants :)

Grūti elpot ir kad sasniegts anaerobais slieksnis… protams tad organismam skābeklis ir pa īsu… :)

ligangr: ja tu to attiecini uz manu tekstu - man bija ārsta slēdziens, inhalators un regulāras vizītes. Nekāda sakara ar anaerobo slieksni. Astma man bija, kad ar riteni vēl nekādus rekordus nespiedu un vispār samērā maziņš biju.
Bet ja runājam par aerobajiem, anaerobajiem sliekšņiem, pulsa zonām u.c. tādām lietām - kur to visu var nomērīt un cik tas ~ maksā?

[offtopic]www.sportlab.lv[/offtopic]!

paldies :)

Braukšanai pašai tas netraucē… man ar tas draņķis ir, kad brauc uz maksimālām slodzēm galvenais pēc tam nekādā gadijumā uzreiz apstāties un tipa mierīgi, tad ,vismaz man, ir dimbā sākas elpas trūkums un smakšana, vajag tā pakāpeniski slodzi samazīnat, jo tad kad slodze viss oki, un tas ka arī paskriet vienmeērīgi baigi labi palīdz… un straujas temperatūras izmaiņas vismaz tagad ja pa 'āru brauc un pēc tam uzreiz ieiet siltā telpā arī sākas smagā elpošana un līdz pat smakšanai… tākā sportošana vispār palīdz katrā ziņā tas ari netraucē sportam :)

nē, es vispār aizdomājos par elpošanu… :)