ienācās joks par forumiem (atslodzei, kamēr līst un nevar braukt ;) )
Американский форум. Задаёшь вопрос, потом тебе отвечают.
Израильский форум. Задаёшь вопрос, потом тебе задают вопрос.
Русский (latviešu?) форум. Задаёшь вопрос, потом тебе долго рассказывают, какой ты мудак.
kamēr jauniņais (aizravies ar jaunu hobiju), tikmēr klausās muti atvēris,
pēc mēneša, kad jau sajūtas ko iemācījies, sāk dot padomus citiem,
pēc gada, kad pašam liekas ka ir dižs profesionālis dotajā jomā, “apliek” pārējos sev līdzīgos.
.
vēl latviešiem forumos patī pamācīt citus un dot padomus, pat ja tie netiek prasīti. citur Amerika, R-Eiropa tas kaut kā nav manīts.
.
P.S. sportistu un aktīvās atpūtas forumi vismazāk pakļaujas šīm tendencēm, toties auto, moto un “mākslinieku” forumi to atsver ar dubultu spēku :D
Ir jau dažādas anekdotes par šo tēmu! Visiem zināmās: “Kur divi latvieši, tur trīs partijas…”, “Dievs teica latvietim: “Izvēlies, ko gribi, bet zini, ka tavam kaimiņam tas būs divas reizes vairāk…” un latvietis izvēlējās, lai viņam izdur vienu aci…” u.t.t.t. Man šajā sakarā vislabāk prātā nāk stāstiņš par jaunu ziloni, ko ieveda ZOO! Sanākuši dažādi cilvēki, skatās, apbrīno un pie sevis klusībā kaut ko spriež. Amerikānis fiško: “Wou! Cik daudz gaļas! Es varētu te tādu dārza barbekjū pasākumu uzrīkot. Visu ģimeni saaicinātu un vairākas dienas ēstu…” Japānis domā: “Mnjā, interesanti, kā viņi šito ziloni no Indijas atveda? Droši vien vajadzēju kuģi ar kravnesību 20 t, sarežģītas trīšu sistēmas, lai pārceltu pāri sētai un izceltu no mašīnas. Veselas inženieru komandas būs rēķinājušas…” Bet latvietis caur pieri lūr uz ziloni un klusībā pie sevis prāto: “Interesanti, ko tas zilonis par mani domā…?” :)
Domājot par latviešu forumiem, man prātā nāk doma: “Uzdod jautājumu, neviens Tev īsti neatbildēs, bet visi ņemas kritizēt un čīkstēt, cik mums slikta valdība, kādi visi ir zagļi, kā nevienu nekas neinteresē, neviens neparko nedomā, nezin, neprot, savērps sazvērestības teorijas u.t.t.t!” Respektīvi beigās Tev paliks sajūta, ka visa pasaule ir muļķi, tik pats gudrākais, pareizakias un taisnīgākais ir pats komentāra rakstītājs!
Kādreiz jau šeit izskanēja replika: “Lai arī ar ko neiesāktos jebkura xc.lv diskusija, tā vienmēr beigsies ar frāzēm, ka IJSA nerulē, SEB trases ir pārāk plakanas un Ozolam jāpāriet uz sporta klasi!”:)