Joe's no-flats road racing sealant JĀ/NĒ

Man uzdāvināja šķidrumu šosejnieka kamerām šādu: http://www.joes-no-flats.com/?categoryId=13903

Pagaidām braukāju ar Bontrager HardCase 23mm riepām kuras pārdūru tikai vienu reizi 4500 km (kas man liekas ir labs rezultāts). HardCase nav pati ātrākā riepa, tāpēc likšu Michelin Pro3 ar jaunām kamerām. Es apzinos, ka Pro3 nav tik izturīga kā HardCase… bet ļoti gribas ātrāk ripot :)

Jautājums… vai ir vērts liet iekšā to šķidrumu kamerās jaunajām Michelin riepām, ar cerību ka tas uzlabos drošību, vai nav vērts smērēt labas kameras?

Gribētos dzirdēt lietotāju viedokli, kam ir pieredze šādu šķidrumu lietošanā šosejnieku riepās uz mūsu “īpašajiem” Latvijas ceļiem.

P.S. To ko raksta gudrajos ārzemju bikeforumos varat necitēt… jau izlasiju ;)

ja raksti, ka gribi ātrāk ripot, tad nelej šķidrumu.

Ko tieši šķidrums ietekmē negatīvi? Svaru un …?

Inerce uzsākot kustību, šķidrumam ir berze ar kameru, kā rezultātā tā lēnāk ripo ;)

Sanāk kā spararats, jo vairāk tā masa ir koncentrēta gar malām, jo lielāka enerģija vajadzīga lai to iegrieztu. Teorētiski tas ir svarīgi rāpjoties kalnā kur griezes ātrums mainās uz katru minienu.

Karoče man liekas, ka sapratu… tagad jaizdomā vai es braukšu uz Alpiem :)

Paldies!

diez vai tu tur kaut ko jutīsi. gribi čkarēties, liec īsto TL vai trubiņas.

Ok ar fizikas teoriju itka skaidrs…

Bet ka ir ar drosibu? Vai kads lietotajs ir noverojis, ka riepam uzlabojas izturiba?

Piemeram, no saviem HardCase esmu izvilcis ara vairak ka 10 sveskermenus (stiklus, metala dalinas, utt.), kas radija caurumus riepai no arpuses, bet lidz kamerai netika. Planaka riepa noteikti butu caurums, bet vai skidrums glabtu situaciju?

Braucu ar Michelin Pro3 Race jau pāris gadus - viņas ir pietiekami izturīgas. Neviens caurums pa visu laiku viņās vēl nav noķerts (tiesa, runa nav par Latvijas ceļiem), nekādus šķidrumus iekšā liet negribās. Tavā vietā neblēņotos un brauktu kā ir. Ja pavisam bail, tad michelin pro3 ir vairāki paveidi - tie stiprākie, tie ātrākie, tie vieglākie - izvēlies pēc savas gaumes.
Vispāri jau šobrīd ir pro4 - runā ka brauc ātrāk par pro3, bet neko apstiprināt nevaru, jo vēl nav mēģinātas.

Iepriekšējo sezonu ap 2000 noripināju pro3 pa Latvijas ceļiem. Mīkstais nebija ne reizi. Stikla gabaliņus gan esmu izņēmis no gumijas, pēc tam caurumus aizlīmējot.

Paldies visiem par atsaucibu! Es beigu beigas nonacu pie vieniga, ka man liekas logiska, risinajuma - nevajag meginat atrisinat problemu kuras nav. Citiem vardiem, ja caurumi riepas klus par problemu tad ari izmeginashu shkidrumu, bet pagaidam braucu ar tiraam kameram un ripo loti labi! :D

Bezkamerniecei ielēju Stans škidrumu, jo nesen dabūju caurumu. 7atm tur mierīgi. bet otram ratam ir kamera… laiž gaisu kaut kur, jāpumpē katru dienu. Tāda skarba patiesība.

Jusu informacijai… ir nobraukti vairak neka 1000km pa pilsetu un shosejaam ar Michelin Pro3 Race riepaam bez shkidruma… ripo super, caurumu nav!

No riepam tika izvilkti 5 dazhada lieluma stikla gabali, bet neviens, par laimi, netika lidz kamerai (skat. bildi).

Atzinums: Forumaa ir speeks! :D

Paldies! Un lai labi ripo!

P.S. Joe’s no-flats shkidrumu ielieshu pilsetas richuka CX riepas… testam.

Updeits

Pec veiksmigi nobrauktiem 2000km ar 23 mm Pro3 (bez prakoliem) uzliku jaunas Pro4 Service Course 25 mm. Pec pirma brauciena ir palicis loti labs iespaids par riepam. Pirmkart brauksana ir manami komfortablaka del lilaka diametra un mazaka spiediena riepas (7 atm). Neskatoties uz zemako spiedienu ripoja labi, ka ari veiksmigi izlidoju cauri paris lieliem celja caurumiem diezgan liela atruma bez problemam. Vai ripoja atrak par Pro3 vai nee objektivi spriest nevaru, bet sajuta bija ka ir labak.

Pārsteidzošs riepu šķidruma efekts. Šķidrums tika ieliets pilsētas ričuka CX 700X35 riepās. Ja līdz šim riepas pumpēju aptuveni vienu reizi 10 dienās tad pēc šķidruma ieliešanas to daru ne biežāk kā reizi mēnesī. Vienīgais mīnus, ka šķidrums iznāk ārā pa ventili kad jāpumpē riepa un sanāk neliela cūkošanās. Bet kopumā ļoti pozitīvs efekts!

Ai, atkal sākas pseidoizpratne par fiziku!:(
Cik lielāka enerģija vajadzīga, lai ratu iegrieztu, tik pēc inerces tas lēnāk bremzējas. Īsi sakot, šajā parādībā, cik mīnusā, tik plusā. Neizdevīgi būtu tad, ja ātrumu vajadzētu dzēst bremzējot.
Braucot kalnā, tev tikai lielāks svars jānes augšā.

cūkūšanās varētu beigties, kad ventīli pagriezisi uz augšu, nevis lejas pozīcijā, jo šķidrums ir šķidrums :)