Meklēju riteni budžetā līdz 500Ls.
Pagaidām acīs iekritis Scott speedster 40, kādas atsauksmes?
Interesētu uzzināt cik liela atšķirība ir Shimano Sora un Tiagra grupām?
Galvenais cik ļoti stūres kloķi un aizmugurējais slēdzis atšķiras.
Šitajā ciparā pērc lietotu un dabūsi Ultegra un pat Dura-Ace… Piemeram pērn Delfīni tirgoja savus treninu ričukus ar pilnu Dura-Ace par 450 Ls… pec principa - Kas pirmais atbrauc, tas arī izvēlās!
Jautājums, vai varēsi pavilkt tās Dura-Ace’s, ja reiz nopirksi. Tas ir, kasetes, ķēdes, zobrati kaut kad tik un tā jāmaina un vai tad būsi gatavs izdot pamatīgu kaudzi? Un ja vēl nogāzies un kaut ko salauz, arī dārgi… Es, protams nezinu, tikai iesaku padomāt un papētīt dažu detaļu cenas. Savulaik pats atdūros pret “mega tjūninga” nepavelkamajām apkopes izmaksām. Katram, protams, savs.
Mmm, viegls :)
Pareizi, pareizi, nav ko izlept. Jauns ir jauns, jāiet tik pa veikaliem un jāmeklē labās cenas. Pa šo ciparu tiksi pie 105.
Kapec jāliek dura ace kasete un ķede?
Ultegra ir gana laba, ķede X-sporta maksā 35 ls un rotejot pa 3 nobraukt var ar katru vismaz 4000 km :) un pietiks ar vienu kaseti no Aprīļa lidz Novembrim :)
Kaseti var meginat meklēt arzemēs, piemēram Sram 1070 pa kādi 46 paundi, iespējams te pat ap to pasu naudu var dabut ar Ultegru.
No pieredzes, ar 105 kede labāk neķepaties, knapi 1,500 km var nobraukt…
Shimano kosmoss grupas nemaz tik ļoti nekārojas, tiks dikti ātri nodzītas.
Un jauns ir jauns.
Pagaidām gan savā budžetā 105 grupu neesmu atradis, jāmeklē cītīgāk.
Tādēļ arī rodas jautājums, cik laba ir Tiagra.
Augums 179 cm
Tiagra nav ne vainas, it sevishkji jaunaa 10sp (4600 modelis ja nemaldos). Sora kautkaa man pasham nepiedur nemaz, no dropiem sleegties uz leju ir ljoti diivaini, man ne vienmer sanak. Jaunaa 2013 gada Sora jau bus ar normaliem sledzhiem, tjip paarsaukta vecaa Tiagra (9sp). Katraa zinjaa, pirms peerc izmeegjini kaa sviras un sleedzhi no hoodiem un dropiem juutas. Pats galvenais, protams, ir lai raamis un ragi der.
Kada sakara lai nepavilktu dargo grupu? muļķības!
Dārgā grupa ir kvalitatīvāka un drošāka + ari stipri izturīgāka. Nav jau jāpērk obligāti ultegra vai dura ace kasete un ķēde, pietiek ar sram 1050 kaseti un ķēdi, galvenais jau ir rūpēties un tad jau sezonu mierīgi izvilks.
Ja brauc pa sausu laiku, tad viss ļoti ilgi iet. Jāmaini tikai ķēde reizi sezonā (max.2), kasete iet kādas 5 ķēdes, ja savlaicīgi maina. Nu un bremžu klči. Tā, ka ir itkā vērts nopirkt labu grupu. Jāskatās galvenokārt kādā stāvoklī ir rati tiem brauktajiem šosejniekiem.
piemēram tikt pie laba rāmja, labiem klaņiem un šifteriem jau ir to vērts.
Piekrītu - Atis
Galvenais jau ir labs rāmis, grupa un kaļosi.
Tātadm ar letaku grupu ir attiecigi viss sliktāks
+smagāks
ja viņš brauks 4x/mēn, tad pilnīgi vienalga kas tur ir.
Budžets nav nekāds mazais, kā pirmā iemaksa der labu labajam, a līdz pavasarim savāksi arī atlikušos 2-3 sotakus.
pats svarīgākais īstais rāmis, pēc izmēra, superīgas riepas un aiziet:D
Paldies par viedokļiem.
Riteņa svaram tik lielu nozīmi nepievēršu, pamatā visi pie 9 kg sver un salīdzinot ar šobrīd īpašumā esošo Gazelle Olympia, kas sver 12 kg, visi būs viegli.
Rādas, ka Tiagra grupa pilnīgi apmierinās manas vēlmes un tā pat labāka grupa nepadarīs mani par raķeti uz šosejas.
Nesanāks riteni izmantot tikai jaukiem sausajiem treniņiem, vismaz esošais ir pieredzējis tādu draņķi uz ceļa un redzējsi arī nedaudz meža takas.
Plānoju pasūtīt 2013. gada modeli, kamēr vēl veikali piedāvā pasūtīšanu par izdevīgāku cenu.
kazinsh, ir divu brendu piedāvājums Tavā budžetā. Ja iedosi e-pastu, nosūtīšu piedāvājumu ;)
Lūdzu uz murniekskarlis@gmail.com
Vēl ir iespēja tikt pie 2013 gada BH modeļa ar 15% lielu atlaidi!
http://www.bikesbaltic.com/velosipedi/sosejas/BH2013
Baidos jautāt lasot kā viss tiek nolikts, bet:
Ja es nekad neesmu sēdējusi uz šosejas velo, esmu izdomājusi, ka varbūt vajadzētu - nu tur lai vasarās garākie starppilsētu >50km pārbaraucieni ietu drusku vieglāk&ātrāk, varbūt izmēģinātu spēkus kādā no tiem velobraucieniem, kas notiek pa asfaltu un iespējams kādā triatlona pasācienā, cik derīgs augstākminētajma būtu šis: http://www.gandrs.lv/sosejas-velosipedi/race-lite-901-com/ vai šis: http://www.gandrs.lv/sosejas-velosipedi/ride-88-24/ (pirmajam laikam ar manu 174cm varētu nebūt izmēra pareizā?)
Esmu gatava izskatīt arī citus sakaŗīgus piedāvājums par līdz 300naudiņām…
P.S. Šobrīd ikdienā braukāju pa ielām ar >16,6 kg velo, tā kā man laikam 9 vai 10kg nebūs liela at’'skirība. Un negribētos ieberzties uz variantu, kur iespējamais aprīkojums ir kosmiskās cenās…
Ir pirmajai meridai līdzīgi aprīkots Scott Speedster 50
http://www.evanscycles.com/products/scott/speedster-s50-triple-2011-road-bike-ec025505
Cena 390Ls
[quote=Baltais]Ir pirmajai meridai līdzīgi aprīkots Scott Speedster 50
http://www.evanscycles.com/products/scott/speedster-s50-triple-2011-road-bike-ec025505
Cena 390Ls[/quote]
Pāris figņas, kuras saprotu, izskatās pat labāk kā tai meridai…
Tā ir cena šeit, vai arī vēl kkādas papildus izmaksas jāņem vērā?
Variants uzsēsties + notestēt ir/nav? :)