Vakar nonācu pie secinājuma, ja tev ir prikšroka, tad arī to jāizmanto, nevajag dot priekšroku tiem kam nav!!! Situācija tāda, braucu no punkta A uz B, laika bija daudz, tādēļ visu ceļu lēnītēm minos. Pulkstens bija 17:00 sastrēgumi uz pērnavas ielas ar bij, braucu lejā no Zemitānu tilta papildsekcijā dega zaļais lai uz to paspētu nedaudz ātrāk ieminos un pagriezos pie statoil pa labi uz pērnavas ielu, ātrums bij kādi 35 km/h un no statoil laukā brauca mašīna. Tākā aiz manis neviens nebrauca domāju palaidīšu mašīnu lai tai nav ilgi jāstāv tur, kā arī pašam laiks vēl rezervē bij. Tā nu es labo roku pacēlu un rādu lai brauc un pats ar kreiso roku spiežu bremzi un loģiski pāri stūrei aizlidoju velo virsū u.t.t. protams no garāmgājējiem un braucējiem neviens neapjautājās, pats norāpoju no ielas un aiz riepas novilku velo ar malā! Finālā abām rokām saišu sastiepums un labajai elkoņa kaulam gabalu nolauzu uz asfalta, krītot rokas liku zem sejas lai galvu nepārsitu. Kā arī celi pamatīgi nobrāzu, bet pats interesantākais, ka bikses dzīvas :D Bet pats bēdīgākais, ka Michelin riepu pārplēsu :( nezinu kādā veidā, laikam ar pedāli. Protams labi, ka tā, ka neviens aiz manis nebrauca. Tagad par velo uz kādu laiku jāaizmirst :( Protams pats vainīgs, ka ar bremzēm samisējās, bet nebūtu es bijis ti laipns un nedevis ceļu tiem kam nav jādod viss būtu ok :)
Veseļojies un izdari secinājumus vai arī nekad vairs nebrauc ar velo!
Kādi tur vēl secinājumi, ja galvenais ceļš tad arī jāizmanto un jākniebj nost priekšējās bremzes :D
Izsaku līdzjūtību un vēlu ātru izveseļošanos. Izklausās pēc gana nopietnām traumām.
Es tikai domāju, vai nevajag pamainīt ručkas, vai klučus, ja bremzēm trūkst modulācijas. Nebija jau avārijas situācija, ka panikā sagrābi viņu no visa spēka.
Jeb, te nospēlēja tas, ka otra roka bija gaisā, līdz ar to, pat nesabloķējot palēninājums varēja pietiekoši aizmest ķermeni priekšu, lai pārsviestu pāri ragiem.
Es parasti šoferiem cenšos norādīt savus nodomus mājot ar galvu.
Iespējams, ķivere būtu paglābusi. Pāris reizes ir gadījies palikt stāvot uz galvas un rokām, ar riteni starp kājām gaisā. Delnas gan tā pat atsitu, bet takā nebija jāsarga galva, rokas bija brīvākas kritiena mīkstināšanai.
[quote=makaroni]Izsaku līdzjūtību un vēlu ātru izveseļošanos. Izklausās pēc gana nopietnām traumām.
Es tikai domāju, vai nevajag pamainīt ručkas, vai klučus, ja bremzēm trūkst modulācijas. Nebija jau avārijas situācija, ka panikā sagrābi viņu no visa spēka.
Jeb, te nospēlēja tas, ka otra roka bija gaisā, līdz ar to, pat nesabloķējot palēninājums varēja pietiekoši aizmest ķermeni priekšu, lai pārsviestu pāri ragiem.
Es parasti šoferiem cenšos norādīt savus nodomus mājot ar galvu.
Iespējams, ķivere būtu paglābusi. Pāris reizes ir gadījies palikt stāvot uz galvas un rokām, ar riteni starp kājām gaisā. Delnas gan tā pat atsitu, bet takā nebija jāsarga galva, rokas bija brīvākas kritiena mīkstināšanai.[/quote]
Priekšējās bremzes pēc iepriekšējās reizes biju vieglākas atlaidis lai uzreiz nebloķējas, nu bet tas laikam reflekss spiest bremzi :) Pāris reizes ar gadījies ar kājām pār stūri pārlekt :D Bet šoreiz cits gadījums, stūre turēta tika ar vienu roku, nospiedās bremze, stūre uz sānu un kūlenis garantēts :) Vismaz mācība būt uzmanīgākam :D
Sūds par riepu, galvenais, apskādējumus sadakterēt… Jau vairāk kā gads pagājis, kopš pirkstu biju izmežģījis, vēl tagad īsti labi nelokās, un laikam vairs nekad nelocīsies…Bet vispār nevajag mēģināt regulēt satiksmi…
Dažus gadus atpakaļ man bija līdzīgi, kad nesadalīju ceļu ar vienu tūristi…
Finālā jēli elkoņi, sasisti ceļi un bik atsistas plaukstas, bet galvenais, ka ķivere bija - attiecīgi galva necieta.
Arī izdomāju, ka ar roku parādīšu kur šai slāt, bet sanāca tā, ka kur es tur viņa , tā vairākas reizes, un tad lai nenonestu no kātiem dārgo un augsti godājamo tūristi, es bik nobremzēju ar priekšējām bremzēm, kad ātrums bija ap 20-25… Sāpīgi bija, bet tagad ir mācība, nekad neko nedemonstrēju (izņemot ātro f…ck vai draudzīgo čau) ar rokām.
NU vecais…veseļojies
mums tak vēl 29. janorauj!!
pārsteidz apkārtējo vienaldzība. neviens nepajautāja varbūt vajag palīdzēt, ātros izsaukt?
Un tikai ar ķiveri!! Nevienu kilometru neesmu braucis bez ķiveres, arī pēc bulciņām!:)) Pērn ,kad uz Tallinas ielas lidoju pāri Audi 80, noraujot auto numuru un saskrāpējot motorpārsegu, atjēdzos uz asfalta guļot izglāba ķivere!!! Pārsteiz gan apkārtējo vienaldzība pret Tevi! Veseļojies!!
Es parasti nevaru izlemt, kad ņemt ķiveri. Pie mīnusiem, ar biezajām cepurēm tā pat nevar, kā arī dažos citos gadījumos.
Patreiz pieturos pie principa - ja braukšu, pa braucamo daļu, vai sportiski (piem. pa mežu paārdīties, nevis pastaigāties), velku.
Ja nedomāju līst uz ceļa, vai braukt virs ~ 20 km/h, īpaši nepūlos sakomplektēt galvassegas ķiverei piemēroti - tādos gadījumos gan vienmēr pastāv risks, ka neuzgāzīsies kāds cits, kuram nav tik mierīgi plāni.
Tev smagi izgāja, es, kad tiku pie riteņa, šitā nokritu ar 15-20 km/h, uz pilnīgi tukša trotuāra, tieši tik pat tizlā veidā, tikai motīvs bija savādāks - ar labo roku vilku nost mugursomu un ķeksēju telefonu, tikmēr ar kreiso roku domāju mazliet piebremzēt. Toreiz nobrāzumi pašam un ritenim.
Nejau laipnība pie vainas, bet paša tizlums! Pēc 5tā lidojiena pāri stūrei jau iemācās sekmīgi katapultēties ;)
[quote=ktn]Tev smagi izgāja, es, kad tiku pie riteņa, šitā nokritu ar 15-20 km/h, uz pilnīgi tukša trotuāra, tieši tik pat tizlā veidā, tikai motīvs bija savādāks - ar labo roku vilku nost mugursomu un ķeksēju telefonu, tikmēr ar kreiso roku domāju mazliet piebremzēt. Toreiz nobrāzumi pašam un ritenim.
Nejau laipnība pie vainas, bet paša tizlums! Pēc 5tā lidojiena pāri stūrei jau iemācās sekmīgi katapultēties ;)[/quote]
Vairāk jācer, ka nevienam nevajadzēs šādi 5x pārlidot pāri stūrei pirms iemācīsies, ka ar vienu roku jābremzē maigi!
Ātru veseļošanos!
Nedariji nepareizi, parādot vadītajam, ka dod viņam ceļu! Gan nākamreiz būs mazāk sāpīgi ( nesāpēs nemaz)!
[quote=DzintarsP][quote=ktn]Tev smagi izgāja, es, kad tiku pie riteņa, šitā nokritu ar 15-20 km/h, uz pilnīgi tukša trotuāra, tieši tik pat tizlā veidā, tikai motīvs bija savādāks - ar labo roku vilku nost mugursomu un ķeksēju telefonu, tikmēr ar kreiso roku domāju mazliet piebremzēt. Toreiz nobrāzumi pašam un ritenim.
Nejau laipnība pie vainas, bet paša tizlums! Pēc 5tā lidojiena pāri stūrei jau iemācās sekmīgi katapultēties ;)[/quote]
Vairāk jācer, ka nevienam nevajadzēs šādi 5x pārlidot pāri stūrei pirms iemācīsies, ka ar vienu roku jābremzē maigi!
Ātru veseļošanos!
Nedariji nepareizi, parādot vadītajam, ka dod viņam ceļu! Gan nākamreiz būs mazāk sāpīgi ( nesāpēs nemaz)![/quote]
Paldies, tas gan labāk nelidot :) Bet trakākais ir tas, ka līdz mājām jātiek pēc kritiena.
nunu. Mani gan nepārsteidz. Parasti visiem vienalga. Draudzene krita uz veloceliņa, kad pārāk strauji sabremzējās, jo mašīna brauca pie VEFa ārā ātri. Džips apstājās, un uzreiz arī aizbrauca. Kontakta nebija, pierādīt neko, a rētas uz kājam vēl tagad ir…
Vai, varbūt pat tā, ka uzskata ka pats vainīgs un lai nu tagad mokās, ja jau ar velo brauc… Diemžēl.
Bet vai tad tajā vietā velo ir priekšroka?
nunu. Mani gan nepārsteidz. Parasti visiem vienalga. Draudzene krita uz veloceliņa, kad pārāk strauji sabremzējās, jo mašīna brauca pie VEFa ārā ātri. Džips apstājās, un uzreiz arī aizbrauca. Kontakta nebija, pierādīt neko, a rētas uz kājam vēl tagad ir…
Vai, varbūt pat tā, ka uzskata ka pats vainīgs un lai nu tagad mokās, ja jau ar velo brauc… Diemžēl.[/quote]
Atceros, ka pirms gadiem pieciem muļķojoties novēlos no velo uz trotuāra un reāli saskrāpēju roku, kāju, sānu…
Es pat nebiju paguvis piecelties, kad kāda sieviete gados jau bija blakus un teica, ka esot mediķe un palīdzēšot.
Sabijos, sakautrējos vai kas, bet cītīgi atteicu, ka nevajag. Aizbraucu mājās un tad redzēju, ka nav labi ne pavisam.
Tas arī pašam atmiņā kā tāds vispozitīvākais moments no velo krišanas vēstures. Un, protams, sačos. Tur ar gandrīz katrs ir gatavs tev palīdzēt.
Tā kā nav jau tik traki. Ir jau arī cilvēki, kuriem rūp… :) Tiem kam nerūp, nu lai jau nerūp… Mācamies no viņiem un palīdzam paši tiem kam tas nepieciešams… Un - ai kā tagad pavasarī atkal daudzi kritīs līdz kamēr būs uzķēruši visas maņas.
Es braucu pa Ielu nevis trotuāru!
Vai, varbūt pat tā, ka uzskata ka pats vainīgs un lai nu tagad mokās, ja jau ar velo brauc… Diemžēl.[/quote]
Beigsim kultivēt maldīgus un aplamus uzskatus.
- Braucot jāseko līdzi izbrauktuvēm.
- Kontakta nebija un arī man nebūtu interese ņemties ap skuķi, kurš nemāk pilsētu.
- Pierādīt nemaz nav ko.
- Visiem ir rētas no riteņbraukšanas, vai arī cilvēks nav braucis ar riteni.
- Nokrist tava draudzene varēja arī tukšā laukā. Ko tad, sūdzētos par slikto zemes īpašnieku?
ktn, pats nemaldini tautu!
galvenā ceļa nerespektēšana nenotiek tikai tad, kad ir avārija, bet kad rodas jebkādi bojājumi, arī miesas. ja ir liecinieki, tad ceļa nedošanas faktu var pierādīt arī bez mantas bojājuma