Cik kilometru dienā ir reāli nobraukt iesācējam?
Atkarīgs no paša iesācēja, reljefa, ceļa seguma un laikapstākļiem. Un kompānijas. :)
Manuprāt, 100 km pa asfaltu vasarīgā dienā var diezgan mierīgi. It sevišķi, ja tas tiešām ir visu dienu (piemēram, 10 stundas).
…vēl jau tas ir atkarīgs arī no paša velo.
Man iesākot šo sezonu pietika ar 30km (braucot bez atpūtas)
nu 60 km es jau varēju pievarēt diezgan mierīgi, gribētu pamēģināt nobraukt 200 km pa asfaltu. Starp citu cik km Jūs varat nobraukt dienas laikā, vai ir bijuši kādi rekordi?
es tikko uzstādiju personīgo distances rekordu. braukšana sanāca pa granteni un pēc negulētas nakts. kā arī ar daudzām stumšānām. braukšanas laiks bija 12h38min. Nobrauktā distance 172.94km
ko tavs ģimenes ārsts par to saka?
Ja tas ko izsaka, es 6.jūnjā nobraucu 278km pa šoseju ar šosejnieku, kopējais uz sēdekļa pavadītais laiks ~8 ar pus stundas.
arī pēc negulētas nakts?
ko tavs ģimenes ārsts par to saka?[/quote]
ģimenes ārsts ja to zinātu tad nosirmotu:)) vēl pa vidu šīm 12stundām bija arī vairāki kilometri ar kājām.
Ne gluži, neesu pašnāvnieks.
Nobraukt jau var kādus 100 mierīgi, bet ir vairāki kritiski apsvērumi:
- vai velosipēds un aprīkojums ir piemērots un “iebraukts” -respektīvi ir iespējams, ka sēdeklis nospiedīs jau pēc 10 km, vai arī mugura sāks sāpēt tā, ka pabraukt nevar utml. Vai bikses norīvēs pakaļu jēlu.
- kāda ir fiziskā sagatavotība
- kādā kompānijā brauksi - iespējams, ka pārējie ir pieredzējušāki braucēji un brauks ātri, tā, ka tur nogursi jau pēc 10 km
- ceļa segums, vējš, laika apstākļi, tml.
īsi sakot, tev neviens to nevar pateikt. Ja esi iesācējs, es neieteiktu parakstīties uz gariem braucieniem kopā ar pieredzējušiem braucējiem. Ir risks, ka nočakarēsies pats un vēl ar savu lēnbraukšanu kritīsi uz nerviem citiem.
Sāc vien ar kādiem nobrauktiem 30km, tad pamazām liec klāt un viss būs OK…
mēneša komets.
Pašam velo ~1.5 mēneši, tad pa vakariem pēc darba, vismaz reizi nedēļā, 2h distance 40-50km asfalts, meži.
Nu man bij sanacis nobraukt ap 140 km principa bez astajas un parsvara gar juru + mugursoma uz muguras kadi 15 kg, un jusana bij tada a aretu visus 200 nomaukt ja soma butu vieglaka.
PS
tas bija brauciens ar naksnosanu telti un videjais arums bija ~25 -27 km/h
Vinjam izdeva balto lapu un vairs neko nesaka :)
Anderson- tu neesi iesaaceejs… :)) Jautajums bija par IESAACEEJIEM ;) Tipa pabrauc, iedzer alu, pabrauc atkal, pachuraa, atkal pabrauc, atkal 1 alu…- normaali taa, prieka peec, nevis uz laiku :)) Es teiktu- km 30-40. Pec tam miegs labi naak. Vairaak gan nevajadzeetu. Bet ja iesaaceejs ir liidzpanjemta pilseetas metene ar gariem maaksliigajiem nagiem koshi dzeltenaa kraasaa,- labaak saakt ar kaadiem 10-15, citaadi var gadiities, ka saaks baigi chiksteet un uz nakamo randinju vairs neies :)
Nu beidzot veicu savu pirmo lielo braucienu un nobraucu 160 km, ceļā pavadot nepilnas 10 stundas, tiesa braucu tikai pa asfalta segumu un katru stundu taisīju pārtraukumus pa 5 minūtēm.
Domāju, ja runa iet par PILNĪGU IESĀCĒJU, vai gandrīz jebkuru, kurš uz velo nav sēdējis pusgadu un vairāk, tad maršruts apmēram Valmiera-Cēsis ir maksimums pat fiziski spēcīgam cilvēkam. Runa ir ne tik daudz par spēku izsīkumu cik par brīdi, ka nepieradusī pēcpuse sāk sāpēt tā, ka viņu uz beņķa vairs nevar nolikt. Un tad, mēģinot braukt stāvus tiek nočakarēti arī ceļi. Pats par sevi saprotams, ka nākamajā dienā un varbūt arī nākamajā gadā šāds iesācējs par kāpšanu uz velo pat dzirdēt negrib.
Vēl ļoti uzmanīgi ar cilvēkiem, kuriem ir muguras problēmas!
[quote=GUF]Domāju, ja runa iet par PILNĪGU IESĀCĒJU, vai gandrīz jebkuru, kurš uz velo nav sēdējis pusgadu un vairāk, tad maršruts apmēram Valmiera-Cēsis ir maksimums pat fiziski spēcīgam cilvēkam. Runa ir ne tik daudz par spēku izsīkumu cik par brīdi, ka nepieradusī pēcpuse sāk sāpēt tā, ka viņu uz beņķa vairs nevar nolikt. Un tad, mēģinot braukt stāvus tiek nočakarēti arī ceļi. Pats par sevi saprotams, ka nākamajā dienā un varbūt arī nākamajā gadā šāds iesācējs par kāpšanu uz velo pat dzirdēt negrib.
Vēl ļoti uzmanīgi ar cilvēkiem, kuriem ir muguras problēmas![/quote]
Nu es sevi arii par iesaaceeju uzskatu, jo mana kopeejaa kilometraazha shogad ir zem 200km.
Tagad uzreiz taa uz ritenja uzkaapjot droshvien no 100-150 vereetu nobraukt, bet ne vairaak.
Staavus braucot man personiigi celji nechakareejas. Domaaju ka taas tomeer buus individuaalas iipatniibas.
Man rekords ir 267km ~10h.
Domaaju ka Ansis vareetu palieliities sheit, ja vinjsh shito lasa :)