intervija ar Christine Vardaros

visinteresantaakais man liekas fakts, ka vinja ir vegaans. nesaprotu, kaa vegaani ar savu iipasho dieetu tomeer var buut speeciigi. bet aciim redzot tieshaam var.

http://ctodd.tv/blog/2008/02/25/bike-racer-interview-1-christine-vardaros/

jaa, un veel tas cyclocross likaas interesants. tieshaam ar slikiem pa dubljiem? uh!

A ko Tu tur nesaproti?
Ta sir apmēram tā pat kā pateikt - a ja Tu neēd riekstus, tad kā tu vispār izdzīvo?

[quote=wrongway]A ko Tu tur nesaproti?
Ta sir apmēram tā pat kā pateikt - a ja Tu neēd riekstus, tad kā tu vispār izdzīvo?[/quote]
shis ir paaraak radikaals saliidzinaajums!

laikam nesaprotu taadeelj, ka ir pienjemts, ka svariigs olbaltumvielu, vitamiinu (iipashi laikam B un B12 un kaadu tur veel) avots ir galja, olas, un citi ‘dziivnieku’ izstraadaajumi.
a vegaani pat sieru need.

…tos vitamīnus, ko viņa ar ēdienu neuzņēm, jau tabletēs var dabūt…

Un ēdot gaļu un olas Tu uzņem visu ko vajag?
Tapat gaļedāju ēdienkarte ar visiem augļiem un dārzeņiem nenodrošina visu.
A speka parasti pietiek.
Tieši tāpat ir ar vegāniem.

Vēl jau ir fruiteriāņi…tie ēd tikai to kas no koka nokritis.

Wrongway, tev ir kaut kāda pieredze saistībā ar konkrēto tēmu?

Ir gan jā.

Var jau būt, ka no malas izskatās, ka es vnk d**** par visu pēc kārtas, bet nu par laimi vai nelaimi man ir diezgan plaša pieredze dažādās lietās.

wrongway, man arii ir neliela pieredze - tieshi galjas produktu neeshanaa. un diezgan negatiiva pieredze. taapeec laikam arii nesaprashanam, bet tai pat laikaa arii savaa zinjaa apbriins par shiis vegaanistes stiprumu.

gaļas neēšanas gaijuma pastiprināti jālieto dzelzi saturoši augu izcelsmes produkti - tie paši rieksti, gardas zemenes…

Nu šķiet tev tā pieredze ir vai nu par mazu vai arī tiešām draņķīga. Ja vienkārši neēd gaļu un domā ka viss būs štokos tā tiešām var nebūt bet ja tev ir pareiza diēta (jebšu vienkārša pat elementāra saprašana par to ko tu vispār ēd) tad par problēmām nemaz nevar runāt. Zinu ir diezgan daudz pasaulē slaveni sportisti kas ir veģetārieši (tie kas neēd zivis un gaļu) un viņiem ir ļoti labi sasniegumi sportā, tā kā gaļas stumšana nebūt neveicina nokļūšanu uz pjedestāla…
Pats es neēdu ne gaļu ne zivis ne olas un ne jau pirmo gadu un varu teikt ka jūtos daudz labāk par dažiem kas labiem pusdienās ēd karbonādes. Ar to protams negribu teikt ka viens vai otrs ir labs vai slikts bet izbrīnu šajā gadījumā rada nezināšana! Tā lūk!

Ko saklupa virsuu meitenei? Var tak arii savaadaak pateikt"" vai nu par mazu vai arī tiešām draņķīga""

Veģetāriešiem parasti ir zemāks hemaglobīna līmenis, jo organismam no augu valsts produktiem dabūt ārā dzelzi ir vairākas reizes grūtāk nekā no gaļas. Līdz ar to muskuļi ir sliktāk apgādāti ar skābekli un mazāka izturība. Vegāniem papildus ir problēmas ar cinku un vēl dažiem mikroelementiem tāpēc viņiem obligāti būtu jālieto attiecīgas pārtikas piedevas.

Gan nesmu ārsts, bet strādājot diezgan lielā diagnostikas iestādē LV par veģetārieti būt diezkā negribas. No otras puses, liekais svars rada krietni lielākas problēmas veselībai un tur veģetāriešiem ir savas priekšrocības. Vēl, šī tauta arī parasti krietni vairāk rūpējas par veselīgu un sabalansētu uzturu nekā mēs, visēdāji.

tas, ka visi vegani ir liesi un kaulaini, gan ir tikai mits. kadu laiku pie mums stradaja viens tads un tiesi vins bija visapaligakais cilveks paliela kolektiva.

tiesa, viens cits vegans, ko pazinu, gan bija pilnigs gindenis.

diezgan virspusēji, bet saprotami:
http://woman.delfi.lv/kitchen/diet/article.php?id=14526650

tas tiesham viss ir relatiivi. Pat starp kultuuristiem medz but vegjetaarieshi :) un neteikshu ka sportists ar 90-100 kg ir vaajsh. taka ka kursh tam pieiet. musdienas tiesham var visu ko gribi dabut caur pulveriem, shkjidrumiem, tabletem, injekcijam utt. taka ta nav problema. problema lielakotiesu ir finanses. bet ja $ pa pilnam tad var visu dabut gatavu.