Iesakiet vieglu mīksto dakšu (mazam svaram) + racing dakša

Vajag vieglu mīksto dakšu (amortiņu) mazam svaram (45kg). noteikti zem 1.7-1.8kg.
Resp. super-izturība nav nepieciešama. un cik saprotu ar fiksēto 80mm pietiks?
Vēlams tuvu labi/neīpaši_dārgi. Galvenais lai nelūzt pārs gadus.

Un otru vajag 75kg svaram, vieglu, max ~300Ls. It kā apstājos pie SID, bet nezin kuru ņemt… tur tās variācijas pa gadiem, fig zin tās atšķirības un īpatnības. Citi varianti?

Visticamāk abas domātas ar DB izmantošanu.
Paldies jau iepriekš :)

es ieteiktu vienozimigi SID WC vai SID Team - saakot no 2002 - 2007.gadam. Jaunos pagaidam manuprat nav verts njemt - daargi un smagaaki… un principaa iesaku ari tureties pie V-bremzeem… disku bremzes reducees visu svara ieguvumu uz Sidu un LV apstakljos disku bremzes Tev sagadas tikai problemas…

Šitais takš būs ok?

http://www.actionsports.de/Forks-Rear-Shocks/Suspension-Forks/Rock-Shox-SID-Team-DualAir-PopLoc-2008::8678.html
Vajag IS-mount.

(vienai rakstīts poploks, otrai pušloks. tas taču ir tas pats? http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=25862 )

08 SID LV veikalā maksā tikpat cik jauna 07. Internetā EUR200 08 ir dārgāka. Pagājušogad veikalā TEAM 07 bija dārgāks nekā šogad TEAM 08. Vecas / lietotas SID 08 ebayā laikam vēl nav nopērkamas, tāpēc arī cenas starpība, ja pareizi sapratu Karlux rakstīto
Par svaru, Karlux laikam nav iedziļinājies - 08 SID ir pavisam cita konstrukcija, ļoti līdzīga REBAi, SID vairs nav jājauc laukā pēc katrām 2ām gonkām. Visticamāk ka vieglāku un normāli funkcionējošu uzkonstruēt nebija iespējams.

Paskaidro tautai kur ir tās sagaidāmās problēmas!

formulējums mani reāli uzjautrina, jo atmiņā nāk:

1. pirms laika Cello rakstītais kādam, ka vajag Viagru lai kļūtu cieta;
  2. tas kā ankdotē: mīksts ir labi kad baltmaizīte ir tāda, bet ļoti slikti kad k*****š ir tāds;
  3. cietās dakšas stingrajiem, mīkstās …

Labāk būtu palīdzējis ar izvēli ;)

Pushloc nav tas pats, kas poploc - pushloc ir jaunais aluminija mehanisms (neesmu parliecinats, ka ertaks). Poploc ir salidzinosi vecaks izgudrojums - plastmasas - un laikam pat ir vieglaks par pushloc. Pushloc viennozimigi ir 2x dargaks par poploc.

Kac - cik tad LV maksa 08 sids - nemaz neesmu manijis.

un mans viedoklis ar disku bremzem ir loti vienkars - prieks kam problemas - lielaku svaru, lielakas servisa problemas, lielakas izmaksas, ja var uzlikt briiniskjiigas v-bremzes un dziivot laimiigs. tas manupraat… jebgan jaatdziist, ka man shogad viens velo par nelaimi bus ar disku bremzem… marta sl laikam… nu negribas, bet tiri delj ta ka scale ramim nevareja uzlikt v-brakes… :)

uzliks BB7 un būs okey. Apkope vienkārša un aploku čakarēt es negribu ar V’s.

Tad kādā veidā viens pārdod 2008/Poplock, un cits 2008/Pushlock? Ražotāja saitā neko tādu neesmu manījis. kaut kāda maldināšana.
http://www.sram.com/en/rockshox/crosscountry/sid/#tab2

Ar SID tikām galām +/-
Bet ko no budžeta paņemt? kaut kādu Marzoči?

Neņem ļaunā, tiešām vienmēr ierēcu kad šito lasu.

Mana pieredze aprobežojas tikai ar RockShox un FOX izstrādājumiem, par citu firmu ražojumiem nevaru pateikt pilnīgi neko.
Neko labāku par SID jau nevar vēlēties, ja tam 45 kilogramīgajam cilvēkam, tad jau pilnīgi noteikti, viņš pat ar saviem 45 nemaz nevar eļļu pārdzīt, braucot ar aizslēgtu, kas ir galvenais iemesls kāpēc man nepatīk vecās SID.

Man nav pieredzes, bet FOX tirgo Manitou R7, it kā jau ļoti labas dakšas, un pie FOX pa labu cenu, un viņš tās dakšas ir izkodis pilnībā.

Jautājumā par to otru, es ieteiktu skatīties REBA, vai jaunā SID virzienā, jo par 300 jau notiekti var dabūt jaunu vai gandrīz jaunu REBA, vai mazliet pieliekot var dabūt jauno SID.
Vecais ir vecais, ja jau ir jauns. Jaunā ir daudz stingrāka, servisu neprasa. Apzāģētai, kopā ar PushLock 1489gr. Vecā 100gr. mazāk,- vai ir vērts izvēlēties vecu tehnoloģiju?

2 Karlux: veikala cena TEAM ir 420LVL

Par bremzēm - tas jau ož pēc pēc stāstiem kāpēc izvēlēties amortizatoru dakšu, labāk taču parastā jo nav vajadzīga apkope, un vnk. ir pati labākā izvēle.
Ja braucējam ir pietiekami laika, instrumentu un viņš nav āmurs, tad apkopt disku bremzes viņš var pats, mājās saviem spēkiem. Serviss ir katrā veikalā, detaļas pieejamas praktiski jebkurām bremzēm, Tev, kas ir jaucis amortizatoru dakšas noteikti man nebūtu jāstāsta. Mašinu ar barabanu bremzēm taču Tu diezvai izvēlētos, ja saprati par ko rakstu. Neesi dinozaurs.
Pasaule attīstās, industrija iet uz priekšu un ievieš korekcijas inventāra izvēlē.
Protams, ir bremzes kas prasa ļoti biežu apkopi, bet ir tādas kam tā vispār nav vajadzīga, maini klučus un viss.
Par svaru, manas HOPE Mono Mini Pro sver 621gr. - pilnīgi viss komplekts, līdz pēdējai skrūvītei, uzpildītas, un darba kārtībā.

Mazam svaram - viennozīmīgi izvēlies veco SID:

1. iespēja par samērā nelielām naudām dabūt lietotu (var aiznest pie Fubar vai uz Viskaļu ielu izčekot stāvokli)
  2. vieglāka par visām tās pašas cenu kategorijas dakšām
  3. perfekti var pieregulēt savam braukšanas stilam (negative air), man tas prasīja diezgan daudz čakarēšanās, bet rezultātā gandrīz nav “bobbing”, dakša slāpē tikai lielos nelīdzenumus, kas arī vajadzīgs sacīkstēs, “neapēd” enerģiju
  4. apkope pie mums, Latvijā nav nemaz tik dārga, vismaz nesen vēl nebija ;)

ps. Jaunais SID, cik esmu palasījies, tā pati REBA vien ir ;) (derēs 75 + kg svaram laikam)
lētāka alternatīva, bet strādā arī labi - MANITOU Skareb (R7), bet nav negative air regulēšanas.

Zinu, ka Kaspi4am ir R7 pagajušā gada. Tā derētu vieglajam braucējam. Otram smagajam braucējam varu piedāvāt jauno SID Team. Bet cena gan varētu būt ap 350Ls.

ja izlem par R7, griezies pie manis, ir kaudze ar tādām, dažādi varianti :)

http://www.xc.lv/mtb/forums/viewtopic.php?id=4593

otrā variantā cena nez vai var būt zem 300 ls. tāpēc piedāvāju jaunu REBU par 225 ls.

Mazam svaram ieskaties te http://www.xc.lv/mtb/forums/viewtopic.php?pid=43529#p43529

Man ka jaunai braucejai viss labaka skiet jauna SID daksa.

neaizmirsti, ka ir ne tikai cocacola un pepsicola, bet arī baikāls, tarhūns utt.
eiropas forumi un žurnāli ir pilni labiem vārdiem par šī gada magura menja un durin dakšām. svars menjai līdzīgs kā rebai, durinam kā sidam. vācijas ebay’ā jaunu durin vari dabūt, sākot no 450eur + sūtīšana, menja lētāk.
tepat rīgā veikals winsports arī viņas tirgo. aizej, apskaties, pakaulējies (menja cena 328 Ls, vismaz 10% atlaidi gan jau tev iedos tāpat par skaistām acīm)
latvijā ir daži braucēji ar duriniem (par menjām nezinu), varbūt kāds no viņiem te ieklīdīs un padalīsies savā pieredzē.

Ar menju 100mm pieredze baigi laba. Nupat pāris dienas atpakaļ uzliku - esmu baigi apmierināts. Jāsaka gan ka dakšu speciālists neesmu - tāpēc varu padalīties tikai ar tīri subjektīvu pieredzi.