Man ir Merida Matts Sub 10 velo ar oriģinālo SR Suntour dakšu, kas sen jau pārstājusi normāli funkcionēt un gribu to nomainīt pret strādājošu dakšu. Ņemot vērā, ka šis velo nav tas, uz kura būvēt sacīkšu braucamo, lūdzu iesakiet kādu nedārgu dakšu, kas godīgi veic pienākumus - amortizē triecienus uz grants un meža ceļiem. Esmu iesācējs velobraukšanā, vidēji 3 reizes nedēļā nobraucu 30 - 40km.
Man vajag v-breikiem. Braukāju arī pa meža takām, tādēļ gribu kaut ko amortizējošu. Gandrā teica, ka RST Gila esot ok (40Ls), veloatlaides veikalā redzu Rock Shox Dart 1 pa 55Ls … Daudz vairāk ieguldīt neredzu jēgu, jo tad man viss velo jāmaina.
Nu par Gilu esmu visai skeptisks, jo izskatās, ka tā neko daudz neatšķiras no tagadējās, kas arī faktiski ir pārvērtusies par cieto dakšu (ļoti īsā laikā). Par Rock Shox dakšām esmu dzirdējis un lasījis kopumā labas atsauksmes.
Velo nav nobraukts un metams ārā, bet tajā visas detaļas ir sākuma līmeņa, rāmis īsti neapmierina utt. Uz priekšu ripo bez problēmām, tikai krata nejēgā :) Domāju, ka mans velo ir labs priekš braukšanas uz/no darba, varu mierīgi atstāt (pieslēgtu) pie veikala utt, un tieši tādēļ konkrētajā aparātā nav jēgas likt dārgas detaļas. Ja izdomāšu braukt nopietnāk un trenēties vairāk, tad gan būs jāpērk jauns velo.