Help - spieķu garumi

Varbūt kāds var izlīdzēt un pateikt ,cik gari spieķi vajadzīgi,ja ir
-rumba Shimano Deore M525 36h
-aploce Mavic XM 317 36h
Paldies.

Iesaku izmantot DT Swiss mājas lapā pieejamo kalkulatoru. Neviens cits jau tavā vietā nerēķinās. Jazina arī, uz cik krustiem spieķosi.

Kāds jauks cilvēks varētu palīdzēt aprēķināt? Nevaru iebraukt visos tajos izmērus, ko tur vajag un negribu nokļūdīties pērkot spieķus.
PM

Mavic XM 317
ERD 538.5 mm

Manufacturer Shimano
Model Deore M525
Descriptor
Position Front
Spoke Hole Diameter 2.5 mm
Left Flange Diameter 60 mm
Right Flange Diameter 60 mm
Left Flange Offset 21 mm
Right Flange Offset 31.5 mm

Labak parbaudi ar Google velreiz, ta augsha ir disku bremzhu rumba ka saprotu, mosh tas 525 tikai disku

Nu bac… :D

Klau, kāds kas ir rēķinājis var man palīdzēt aprēķināt?
Rumba ir → http://techdocs.shimano.com/media/techdocs/content/cycle/EV/bikecomponents/FH/EV-FH-RM65-2535A_v1_m56577569830728365.pdf

Aploci gribu likt → XD-LITE (DISC) Tech Spec
Pin joint, 32 or 36 holes,
silver/black , W/SSE
26"-438g ERD 537.9mm, ETRTO 559X13mm

Starp citu kas ir ETRTO ? (tagadējai aplocei ir 559x17mm)

Sameklē googlē Effective Rim Diameter (ERD), Hub Flange Diameter, Hub Center to Flange Center ieliec 3 krustu spiekojums un dabusi spiekju garumu
Aizmugurejai rumbai spiekju garumi katra puse atkiras, prieksjeeejai disku arii laikam (to pateiks kaukulators)

šeit viss pa vienlkāršo
http://www.prowheelbuilder.com/spokelengthcalculator/

Visvienkaarshaak ir iedot labaa servisaa Meistaram rokaas gan aploku gan rumbu, un uzreiz Tev pateiks vajadziigo spiekju garumu preciizaak nekaa paraadiis kalkulatori.

Labā servisa meistars tāpat rēķina ar kādu no kalkulātoriem:)

Ja pieraksta smalki par katru ratu visu, ar laiku sakrajas pietiekami dati lai pat nerekinaatu… Es pat flanchu izmerus pierakstu lai saprastu uz kuru pusi apaljot aprekinato garumu. :)

[quote=artis]
Labā servisa meistars tāpat rēķina ar kādu no kalkulātoriem:)[/quote]

Es shito lietoju, arii pa prasto:

http://www.wheelpro.co.uk/spokecalc/

Ka merit pie help var apskatiit.

[quote=artis]šeit viss pa vienlkāršo
http://www.prowheelbuilder.com/spokelengthcalculator/[/quote]

Vispar jau katrs medz savadak meriit, ipaashi ERD, tapec es visu pats paarmeru lai nav paarsteigunu. :)

[quote=321]Mavic XM 317
ERD 538.5 mm

Manufacturer Shimano
Model Deore M525
Descriptor
Position Front
Spoke Hole Diameter 2.5 mm
Left Flange Diameter 60 mm
Right Flange Diameter 60 mm
Left Flange Offset 21 mm
Right Flange Offset 31.5 mm[/quote]

Labā servisa meistars tāpat rēķina ar kādu no kalkulātoriem:)[/quote]

Kalkulatori ir galiigi garaam, peec gadiijumiem kad kalkulators pasaka perfekto garumu par 4mm nepareizu, ticiibas taadiem suudiem vairs nav nekaadas.

Meistari ir spiekjojushi lielaako dalju visu iespeejamo rumbu ar lielaako dalju visu iespeejamo aploku, un jau uzmetot aci, meistars ar savu pieredzi varees uzreiz pateikt, kaadi garumi ir vajadziigi.
p.s. un nejuuties samulsis, ka ja prasi perfektu garumu, sanjem 5 dazjaadus spiekju garumus ko jaapasuuta… ;)

Kadel nepieciešami 5 izmēri spieķu?

Ja neder kaukulators ir formulas.
A Vanags tu piedzimi kā meistars vai?

Vienkārši vienmēr ar spieķiem esmu trāpījis, rēķinot ar kalkulatoru :)

[quote=ginca23]
Kadel nepieciešami 5 izmēri spieķu?[/quote]
Jau rakstiiju - kad vajag perfektu garumu. Ir taadas rumbas, kur lai buutu visi spiekji perfektaa garumaa, prieksheejai rumbai ir divu garumu spiekji, un aizmugureejai rumbai triis garumu spiekji. Svara veerotaajiem un perfekcionistiem tas ir svariigi.

[quote=321]Ja neder kaukulators ir formulas.
A Vanags, Tu piedzimi kā meistarsi?[/quote]

Ja Tu netiec galaa ar kalkulatoru, tad formulas nudien nebuus Tev domaatas.

Nee, es nepiedzimu kaa meistars, es ciitiigi maacos lai par taadu kljuutu!

[quote=A Vanags][quote=ginca23]
Kadel nepieciešami 5 izmēri spieķu?[/quote]
Jau rakstiiju - kad vajag perfektu garumu. Ir taadas rumbas, kur lai buutu visi spiekji perfektaa garumaa, prieksheejai rumbai ir divu garumu spiekji, un aizmugureejai rumbai triis garumu spiekji. Svara veerotaajiem un perfekcionistiem tas ir svariigi.[/quote]

Esmu daudz spieķojis, bet šādu variantu dzirdu pirmo reizi,ka vienam ratam vajag 3 garuma spieķus,ka 2 garumus piekrītu :)
Viss atkarīgs cik perfekti Tu saliec!!! Cik ratus no Rigas darbnīcām nācies redzēt,reti kuyrš ir pareizi saspieķots!!! Bet pie Arkādija vienmēr ir štokos :) Bet lielākā daļa veikala variantu nāk nepareizi saspieķoti,kad stiķa vietu velk vaļā nevis ciet!!!