guļstūre uz MTB

Sveiki!

Jautājums- vai ir kāds licis guļstūri uz MTB?

Ir tāda doma bet gribu dzirdēt plusus un mīnusus…

Ceļojumos ir izmantota. Ja sanāk dienā nomīt pa šoseju, vairāk kā 200km, tad ir vērts uzlikt, būs ērtības :)
Es gan lietoju visvienkāršāko variantu, kuru nevar savienot ar resno stūri.

[quote=Velomens]Ceļojumos ir izmantota. Ja sanāk dienā nomīt pa šoseju, vairāk kā 200km, tad ir vērts uzlikt, būs ērtības :)
Es gan lietoju visvienkāršāko variantu, kuru nevar savienot ar resno stūri.[/quote]

Varbūt vari lūdzu kādu bildi parādīt?

http://1.bp.blogspot.com/_H7ARPDQTxdA/TQk745nuVvI/AAAAAAAAAIk/75jBBGuZva8/s1600/DSCF2134.JPG
www.velomens.lv - tur var daudz bildes atrast :)

Nu un jēga? Ja pārējā sēdpozīcija paliek kā uz MTB… Tad tur tīrs līkumos jāsalocās… .
Interesanti ko par to teiktu Andersons.

Kā jau zināms, uz MTB visai ierobežots skaits kur turēties aiz stūres.
Jēga pamainīt sēdpozīciju garos pārbraucienos + dabūt pāris km/h klāt, kas tai pašā garā braucienā ļoti daudz ko nozīmē.

Ir man bijis uz darba velosipēda guļstūre, un varu teikt tikai to ka tas ir vairāk ērtībām nevis ātrumam, jo MTB stūres ir krietni augstāk nekā īstam ITT agregātam, braukt var, tikai pilsētā ar guļstūri pastiprināti jāuzmanās, jo paiet zināms laiks kamēr pielec augšā no guļstūres lai nospiestu bremzes ja notiek kāda ekstrēma situācija. Tiesa arī attālus no sēdekļa līdz stūrei jābūt optimālam, lai nesanāktu tā ka noliecies uz guļstūri, un rokas esi riktīgi izstiepisuz priekšu.

Aizmirsu pateikt, ka pārvietojos ar parketa MTB (cietā, zemā dakša). Guļstūre noder pozīcijas maiņai.

Man toties no bildēm ļoti iepatikās tas mazais aizmugurējais dubļsargs no priekšējā zobrata līdz stutei - laikam pašam tāds jāmeistaro, nekur nevar nopirkt?

Tas jau ļoti individuāls dubļinieks. Daži izurbti caurumi un liec tik klāt :)

Izmantoju guļstūri uz MTB tāliem braucieniem un šosejas maratonos. Pārsvarā pozīcijas maiņai. Nepatīk ilgstoši sēdēt vienā pozā. Tā vai nu uz ragiem, uz stūres vai guļstūres pamainu pozīcijas. Ļoti labi ja ir guļstūre braucot pret vēju. Šādi kamēr esi nogūlies mazāka vēja pretestība un vieglāk iet uz priekšu :).
Maratonā kad biju priekšā gulēju uz stūres, kā pamainījās (kāds cits aizgāja priekšā) nomainīju uz sēd pozīciju un atpūtos.

Svētdien Juglā redzēju onku ar saliekamo riteni a la Dahon un guļstūri… %-)

Varbūt kāds zin kāda stūre būtu jālieto tandēmā aizmugurējajam braucējam lai nodrošinātu pozīciju maiņu jo guļstūrei tur vietas nepietiek??