GT Avalanche aizmugurējo zobratu un ķēdes maiņa

Sveiki!
manās rokās nonācis 2003 GT Avalanche 2.0, bet viņam vajag nomainīt aizmugurējos zobratus, jo dažu zobu trūkst, un citi ir līki. Vajag mainīt arī ķēdi, jo patreizējā ir aprūsējusi, un kustinot posmus ar rokām, var just brīvgājienu.

Tākā man nav bijis ritenis jau ļoti sen, esmu nedaudz apjucis par aizmugurēo zobratu izvēli, saprotu ka patreiz ir 8 ārtumu, bet vai derēs jebkurš 8 ātrumu Shimano zobratu bloks, jo skatos ka e-veikalos dažādi tie bloki.

Par ķēdi: Nevienā e-veikalā nevaru atrast ķēdi ar indeksu Shimano CN-IG50, ōtrajam raksturlielumam 1/2 x 3/32" atbilst gandrīz visas ķēdes, tik citām pierakstīts vēl klāt, ka paredzētas 8 ātrumiem, kādu arī man vajag, ne?

Es jau iepriekš atvainojos par saviem tupajiem jautājumiem, bet tā kā esmu pilnīgs noob šajās lietās, bet ar velo pabraukāties gribas, rokas arī itkā aug no pareizās vietas, samainīt nebūs problēmas, tik nezinu kādas detaļas precīzi iegādāties.

• vēl jautājums, kur man vajadzīgās lietas varētu iegādāt par vissaprātīgāko cenu, negribu jau pašus lētākos krāmus iepirkt, nu vismaz kaut ko tādu, kas būtu līdzvērtīgs oriģinālajām komponentēm.

Paldies par sapratni, nesitiet stipri :)

Sveiks,

Der jebkura Shimano/SRAM 8 ātrumu kasete (kaut vai no šejienes http://www.evelo.lv/?id=169 )
un jebkura 8 SP ķēde.

Tikai vai noņemsi kaseti pats, bez pātagas un speciālas atslēgas kuru šajā gadījumā nevar uztaisīt arī ar pareizā vietā izaugušām rokām!? Pievilkt arī tā kā vajadzētu! Nezinu kurā vietā esi nobriedis pirkt , bet labāk jau ņem savu lavīnu līdz un atrādi meistaram vai meklē forumā kādu kurš aizdos atslēgas ar konsultāciju komplektā! Lai veicas!

paldies par atbildēm,
tiešām, palūkojos googlē pēc pamācībām, tiešām, ar instrumentiem, kas ir manā rīcībā, nebūs iespējams veikt šo varoņdarbu :D
palūkosim pēc kāda speciālista palīdzības, paldies par ieteikumu.