Es jau te reiz pieminēju, ka doma uzlikt MTB to Surly cornebar. Ziemā nopirku, pirms kāda mēneša jau ta provizoriski uzliku - visus kloķus uz horizontālās daļas. Sāku domāt, ka tur taču šlaukas jāpārliek un tml. Jāved būs uz servisu. Tad sniegs nokusa un sāku braukār ar CX. Tā arī nostāvēja. Vakar izvilku, sāku tiešām domāt :) Tā kā provizoriski biju salicis, ka varētu pat būt OK. Jo sanāk, ka bremzes var darbināt no divām roku pozīcijām - gan horizontāli, gan augšjējā pozīcijā (tā hidraulika elementāri darbojas ar vienu pirkstu tomēr). Pieskrūvēju visu normāli, un šodien izminu testa apli (bez lentas un tml., to gan varēja nedaudz just, kan pietrūkst).
Augšējā pozīcija ir tiešām forša, un bremzes var normāli nospiest

Horizontālā pozīcija ir OK, bet tiešām OK. Tūrisma variantam tāda kloķu pozīcija tiešām būt derīga, pat ideāla. Arī tās šļaukas nebūs pa gaisu kaut kā un tml.

Kaut kur tehniskākās vietās (kur jāpaslēgā biežāk ātrumi) tāda kombinācija tomēr neder, jo pārslēgšanās nav problēma, bet bremzes no tās pozīcijas neērti lietot - man kaut kā sanāk gandrīz visi pirksit normāli uz bremzēm. Ja ir uz stūres, tad atkal kaut kā pārlikt uz pašām bremzēm grūti, neērti. Nu nav tur kaut kas.
Kāds teiks, ka es varētu lietot taisno stūri ar radziņiem. Nē, nav tā kā augšējā pozīcija tam cornerbar. Ar cornerbar kaut kā manāmi labāk, jo tur tas horizonālais liekumiņš ērti balsta plaukstu, un vēl ir labi, ka ir arī tā caurule uz leju.
Tie apakšējie gali. Man ir vidējā izmēra stūre (pašam augums nedaudz zem 180cm). Kaut kā tā apakša pa platu. Kaut kāda pat tizla sajūta, ja tā var teikt. Augša ir OK.
Vēl. Nenobildēju, bet ir vēl viena problēma dēļ tiem apakšējiem galiem - tie smuki trāpa pa rāmi. Protams, normāli braucot tiem netrāpīs, bet nokrītot kaut kur, tie var nesmuki uzsist rāmī caurumu.
Secinājums tāds, ka es tomēr gribu grāveli, kam var ieliktas labi platas riepas.
Surly cornerbar pieejams, ja nu kas. 90EUR.
Arī MTB pieejams. Uzlikta jauna ķēde. https://mtb.xc.lv/thread.php?pid=488971#p488971