Ir tā, ka jau kuru reizi ilg braucot noberžas “sēžamais” (nu jūs sapratāt kur tieši :))…
Lietotju it kā pamper-šortus… Bet pēdējo reiz braucu bez apakšveļas un sanāca, ka ka līdz rētai noberzu…
Sēdeklis man ir parastais sporta - šaurais ar caurumu (runa iet par šoseju,kur vislaik jāminās sēžot)
Ko/kā jūs lietojat, lai iegūtu maksimālu komfortu?
Nu jaa karstaa laikaa taada lieta ir aktuaala. vai nu vajag atrast labas pieguljoshas velobikses, kas pashas par sevi labi elpo. Vai arii vajag atrast labas pieguljoshanas apenes. (velobikses bez pampera labaak piegulj)
Patiikamaak jau protams ir ar pamperbikseem. :) bet nu ir braukts arii ar parastaam “zekjbikseem” :) iztureet var un noberzts toch nekas nav. (tad gan es parasti arii apenes velku)
seedeklis man taads pusmiikstais un bez cauruma(selle italia SLR)
Shoseja rulle! ← par shito vareetu dabuut raajienu no foruma saimnieka ;)
nu ja, man bija iešavusies tāda doma, ka jāvelk apakšā kaut kas tāds, kas labi slīd no ārienes un labi pieguļ (sievietes laikam tādus šortus valkā gimnastikā?!)
Un par to sēdekļa caurumu - tad tas jau arī nevarūtu būt vainīgs?.. sēdeklis gan tāds paciets
ps. manuprāt vislabākās būs velobikses ar pamperi, kas pēc manas pieredzes, kalpo 1, maximums 2 sezonas. Tad nekas neberžas, pie nosacījuma ka esi piemeklējis pareizo sēdekli - \sosejai vajag cietāku, XC var mīkstāku. Velobikses velk BEZ APAKŠVEĻAS!
pps. lai atpūtinātu dibenu un izlocītu muguras muskuļus, ik pa laikam jāminas stāvus, arī garajos braucienos. Es kad braucu 8,5 h braucienu pēdējo 0,5 h nobraucu minoties stāvus jo pasēdēt vienk.vairs nevarēju :)
kā izskatās speciālā sporta apakšveļa? Es gan domāju, ka bez apakšveļas ir sūdīgāk, jo, ja būtu starpā 2 audumi, tad daļa berzes aizies tur (tīri teorētiski 1/3). tikai audumiem jābūt viens pret otru slidenam…
tumšais, a kādas ir labas pampervelobikses? Es pirku ne to lētāko - pa 40Ls (cannondale) un garās bikses - 40Ls (Specialized, mīkstākas it kā)…
Un vispār ar ko brauc profiņi tūrēs? Katru dienu minot 160km… vājprāts…
ehm, iesmērē pampera malas vai visu pamperu ar trekno parasto nivea vai kādu citu krēmu. der arī johnsons bērnu želeja, drogās par ls ~2.00.
vēl ir speciālie pampersmēri, bet nezinu, kur lv tos var nopirkt.
Kā lai tagad tā gudri apraksta…? Firmu nosaukumus neprasi - neatceros. Un es jau tik un tā varu pastāstīt tikai par savu (sieviešu) sporta veļu. Vīriešu veļu pagaidām nav sanācis pielaikot ;))) bet domāju, ka materiāli noteikti ir tie paši.
Gatavota no kaut kādas īpašas mikrošķiedras, kas pēc taustes ir ļoti maiga un arī slapja ļauj ādai justies patīkami - skaitās, ka tā mikrošķiedra izvada mitrumu virspusē, bet tajā pusē, kas pret ādu, ir relatīvi sausāks. Ļoti elastīgs un piekļāvīgs materiāls, vīles mazas un plakanas - kā rezultātā nekur neberž. Ar kokvilnu vai “parasto sintētiku” nevar pat salīdzināt.
saule, attiecas, attiecas arī uz sievietēm:). bet tas jau ir gaumes jautājums. man liekas, jo mazāk iepēju, ka kaut kas varētu berz, grauzt utt., jo labāk:).
Saule ,būsi daudz jaunas lietas šeit apguvusi un uzzinājusi:)
,bet velobikses tiešām velk bez apennēm,pirms starta esmu noskatījies ka reti kura dāma(un arī veči) velobikses ir uzvilkusi bez apenēm,tad man rodas jautājums priekškam tās velobikses pirkt???Pārdevēju vaina ari jo pieļauju iespēju ka neviens nepasaka ka velobikses jāvelk uz plikas miesas…vēl ir arī velobikses/apakšbikses kuras ir šūtas no tāda paša materiāla kā sviedru krekli(apakškrekli) un kurām ir pampers,tās var lietot vēsākā laikā zem garajām bikseēm bez pampera,vai arī zem pieguļošajām biksēm kurām nav pampers,jo bez pampera viņas taču ļoti plānas…piemēram var izmantot skriešanas bikses.
Te viens minēja par velobikšu elpošanu…nu neesmu tādas elpojošās baudījis…:),kaut esmu braucis ar Assos,tagad ar santini smalkāko modeli kuram līmētās šuves un gēla pampers.
Tās 7,8h tie profi min ar tām pašām neelpojošām jo par tādām lietām tur neviens nedomā,ta ir velomīļu sāpe…
velobikses domātas mačiem,treniņam ne visas dienas tusiņam.
protams ja gribās pasautēt pēcpusi uz priekšu:)
Nu redz ar apeneem vien jau parasti nebrauc. naakas vien uzvilkt arii tos veloshortus pa virsu. Par elposhanu - es biju domaajis elpojoshas apenes - taadas par kuraam saule rakstiija.
Nekur nav teikts un nav aizliegts vilkt apenes zem velobikseem. Ja taa ir eertaak, siltaak, sausaak vai vienkaarshi labaak - tad velc.
Aukstā laikā prasās kaut ko pavilkt apakšā, - ziemās noteikti velku. Par tēmu runājot, daudz kas atkarīgs no paša pampera. Briko 2004. gada, piemēram, bija baigi labie, savukārt, jaunajiem tas pampers nezkāpēc vairāk uz priekšpusi un drusku sanāk sēdēt uz vīles. Lētajām biksēm tie pamperi mēdz būt briesmīgi - mīksti, krunkojošies un ar asām malām. Bija man tādas vienas ziemas bikses, tur varēja ļoti ātri ādu nobrāzt. Pieradums arī daudz ko spēlē. Jādomā, ka cilvēkam, kas brauc virs 15h nedēļā šis topiks nebūs pārāk aktuāls.
Man jaunajām biksēm (Diadora) pamperis ir no k-kādas sintētikas, garākais brauciens tagad bijis apm.5 h - nekas nespiež, neberž.
Vēl ir pamperi ar dabīgo ādas apdari, ar ir ok. Pērkot bikses, tam pievēršu lielu uzmanību, ņemu tās kurām “biezāks” un kvalitatīvāks, uz aci skatot, pamperis, no mīkstāka materiāla. XC prasās biezāki pamperi… vai arī vairāk būs jāminās kājās stāvot :)