Ne pārāk sen braucu pilnīgā tumsā (ap pusnakti) ar velo pa Jelgavas šosejas plato nomali un gandrīz uzskrēju virsū pretī braucošam onkam - bezgaismītim. Pat neviena atstarotāja priekšā nebija, nemaz nerunājot, ka pret spalvu brauc. Pašam man gan gaismas labas - var braukt kā dienā, taču tās pagrieztas uz leju, lai nežilbina pretī braucošos auto. Bet nu onkam gan dūša nakts melnumā bez gaismām braukāt.
Kapēc?[/quote]
tāpēc, ka man ir nācies viņu dēļ bremzēt tur, kur ar normālu velosipēdistu nebūtu nekādu problēmu…zini, nejūtu vilinājumu pa asfalttu šļūkt kāda hrenovij pamuļķa pēc…
Pienā viņi vīnu pa 1Ls var nopirkt a lampiņu nevar…Taisam hipsteru slānīšanas braucienu…[/quote]
ideja nav slikta! [vizualizē domu ar niknu, asinskāru montanbaikeru bandu, visu vienos mirgojošos uguņos un tā]
nevienu nevajag slānīt, pilnīgi pietiktu, ja parūpētos, lai visi paziņas brauc ar normālām gaismām
Biju aizbraucis Rīgā uz salūtu - konstatēju ka patiesībā ir traki… Sabraucis daudz cilvēku ar ričukiem un tikai retajam ir lampiņa vai atstarotājs. Aizmugurē vēl ir pa kādai, bet priekšā gandrīz nevienam nav. Es pat brīnos ka ir tik maza cietušo statistika…
IMHO ārpus apdzīvotām vietām uz ceļiem dienakts tumšajā laikā vispār vajadzētu ļaut atrasties tikai ar atstarojošām vestēm un smagi sodīt ja kādu pieķer bez tās. Vienalga gājēji vai riteņbraucēji. Tie, kuri nebrauc ar mašīnu diemžēl nesaprot, ka neredz, neredz to niecīgo atstarotāju vai vājo lampiņu, kas ir piemontēta pie ričuka vai somas. Ja neviens nebrauc pretī tad vēl kaut ko redz, bet ja ir intensīva auto plūsma, kas visu laiku žilbina vai pasarg Dievs vēl arī līst, neredz neko kas rāpo pa ceļa malu. Turklāt intensīvas satiksmes gadījumā vadītājiem ir tieksme braukt tuvāk ceļa labajai malai un ja tur kāds ir, aizķeršana ir garantēta.
bet kur tu esi redzējis ka montanbaikers ar hipsteru kontaktē?
Kamēr velobraucējs nepiesēdīsies pie auto stūres, tikmēr nesapratīs kāpēc un cik ļoti ir jāmirgo braucot ar velo.
P.S. Kur jūs braucat, ka ir konflikti ar citiem riteņbraucējiem/hipsteriem? Rīgā tādu problēmu nav - braucu pietiekami daudz :)
tv nets sakāpis xc ? pēc dažiem kritērijiem deru pie hipsteriem, bet visi mani ričuki ir aprīkoti ar miglampiņām,nolīmēti ar atstarojošām līmlentēm,un tādi paši ir manu paziņu divriteņi,kas arī ir hipster derīgi, a jūs papētiet sportistus, tie kas brauc pa vakariem no trenniņiem, un galīgi ne tautas klasi, kuriem ričuki aprīkoti ar visu iespējamo ko velobodē var nopirkt, sportistiem vienīgais kas ir ir atstarotāji velotupelēs un retu reizi šortos, kalnciema tirdziņā lielais pārsvars ir ar holandiešiem kam stokā jau ir lampiņas uz dinamo. gatavā bokseru brigāde jā jā :D
Savāksies bars ar dusmīgiem mtbaikeriem un meklēs bezatstarotāju fiksīšus un metīs pa purnu viņem , izklausās baigi aizraujoši , bet nekas tāds tāpat nenotiks, vienkārši kāds ir sanervozējies :)
Kontaktē avārījas situācijās, uz Jūrmalas veloceliņa viena pohaina hipso-fiksīša izpildīšanās dēļ sanāca bremzēt un krīst. Pats labākais, ka tas pedālis uzreiz aizmuka - piecēlos un jau bija prom. Tas man, protams, nelika viņu ķert rokā - būtu nervozais tips, tad būtu par vienu fiksētu velo mazāk :D
Vispār nav runa par hipsteriem, tru fikseriem vai likra dibeniem - runa ir par gaismām diennakts tumšajā laikā un visvairāk grēko tie, kuri uzskata, ka pieliekot gaismiņu viņš būs lohs citu acu priekšā (likra dibeni un weight weenies), kā arī tie, kuriem pie sirds ir apple izstrādājumi un treka velo minimālisms - jā, diemžēl apple vēl neražo velo gaismas…
Galvenais - gaismas vajag un es ceru, ka policija sāks sodīt. Tiklīdz rociņā ir B kategorija un dažu gadu stāžs, tā domas mainās, velodraugi ;)
cikiem no šiem dusmīgajiem mtb-baikeriem ir spieķos atstarotāji, kā to prasa CSN ???
Ritenbraucējam ( neatkarigi no tā vai hipsters, fixers vai pro tour reiceris) ir jābut redzamiem tumšā laikā, lampiņa priekšā un aizmugure, kā ari kada atstarojoša lenta uz rokas/kājas ir pats minimums, kas nedz sver tonnu, nedz bojā ričuka skatu. par to nelietošanu nav jadod pa ķobi, ir jāaizrāda.
Protams var gadities atsevisķi gadijumi, kad neplānoti nākas braukt pa tumsu ( aizbrauci pa dienu, bet aizsedējies kaut kur, un tumsiņa klāt… bet viss protams uz poasu atbildību!
es speciāli izslēgšu savus lukturus, lai izsauktu kalninieku uguni! jo tas būtu diezgan jautri.
p.s. Likās, ka šis forums ir daudz maz civilizēts.
bet kur tu esi redzējis ka montanbaikers ar hipsteru kontaktē?[/quote]
Tu esi mountainbaikers?
[quote=Chris_B]Kontaktē avārījas situācijās, uz Jūrmalas veloceliņa viena pohaina hipso-fiksīša izpildīšanās dēļ sanāca bremzēt un krīst. Pats labākais, ka tas pedālis uzreiz aizmuka - piecēlos un jau bija prom. Tas man, protams, nelika viņu ķert rokā - būtu nervozais tips, tad būtu par vienu fiksētu velo mazāk :D
Vispār nav runa par hipsteriem, tru fikseriem vai likra dibeniem - runa ir par gaismām diennakts tumšajā laikā un visvairāk grēko tie, kuri uzskata, ka pieliekot gaismiņu viņš būs lohs citu acu priekšā (likra dibeni un weight weenies), kā arī tie, kuriem pie sirds ir apple izstrādājumi un treka velo minimālisms - jā, diemžēl apple vēl neražo velo gaismas…
Galvenais - gaismas vajag un es ceru, ka policija sāks sodīt. Tiklīdz rociņā ir B kategorija un dažu gadu stāžs, tā domas mainās, velodraugi ;)[/quote]
Tev laikam liekas, ka tev vienīgam tiesības :D
kušu kušu, te pusei tāpat pēc nedēļas skolas solā būs jāsēžās un pa vakariem mamma liks mājasdarbus pildīt, tā ka nebūs laika tēlot čakus pa ielām :D
Par ko šeit vispār kipišs tiek celts?!
Ne nu sitīs, ne nu ko - tā tāda neta bravūra pamatā, lai šeit forumā kaut kā izceltos…
Lielie sitēji varētu iedomāties to brīdi, kad kādu piekaujot tos arestēs policija un ko šie rakstīs paskaidrojumā, kad pret viņiem tiks ierosināta ;ieta. :D
Emocijas piestāv donam Karlo, Estrelitai un Čučo duračokam no Meksikas seriāla, ne jau mūsdienīgam Latvijas velo aborigēnam…
Nu ir vairumam hipsteru totāls naudas trūkums - nesanāk naudiņa atstarotājam, bet tā vietā, lai sistu tos, labāk dāvināt šiem kādas lētās gaismiņas vai atstarotājus!
Jauku dienu visiem stilīgajiem, sportiskajiem un visiem kickboxeriem!
[quote=elkasparito]Par ko šeit vispār kipišs tiek celts?!
Ne nu sitīs, ne nu ko - tā tāda neta bravūra pamatā, lai šeit forumā kaut kā izceltos…
Lielie sitēji varētu iedomāties to brīdi, kad kādu piekaujot tos arestēs policija un ko šie rakstīs paskaidrojumā, kad pret viņiem tiks ierosināta ;ieta. :D
Emocijas piestāv donam Karlo, Estrelitai un Čučo duračokam no Meksikas seriāla, ne jau mūsdienīgam Latvijas velo aborigēnam…
Nu ir vairumam hipsteru totāls naudas trūkums - nesanāk naudiņa atstarotājam, bet tā vietā, lai sistu tos, labāk dāvināt šiem kādas lētās gaismiņas vai atstarotājus!
Jauku dienu visiem stilīgajiem, sportiskajiem un visiem kickboxeriem![/quote]
Es jau dzirdēju, ka hipsteri vāc baru…
Interneta karatisti, ibio…
Jebkurā sociālajā grupā ir atrodami neizglītotie, ar loģiku un braukšanas prasmi neapveltītie prāti. Ir lohi MTB’isti, šosejas braucēji, fikseri, dāmītes ar “holandiešiem” un trīsriteņu minēji. Neredzu jēgu aizskart kādu no grupām personiski, ja problēma ir globāla. Globālas problēmas ir jārisina globāli.
P.S.
Tiem MTB’istiem(un tikai tiem!), kuriem tomēr gribas sameklēt vainīgos kādas konkrētas braucēju šķiras ietvaros un mētāt netā “virtuškas” iesaku sekojošo:
ņemt riteni, telti un pārvākties uz mežu, jo tieši tur ir vieta bezceļu velosipēdistam, un atstāt pilsētu un šosejas tiem, kuriem pa tām ir paredzēts pārvietoties.
“…lai pirmais sit tas, kurš bez grēka…”
Vispār opredzeļitsa derētu arī autovadītājiem, jo cik nav dzirdēti tekstiņi par to, ka lūk tos velobraucējus, kam zaļā veste mugurā, griboties atspārdīt, jo redz nabaga autovadītājs esort aš sirdstrieku ķēris padomājot, ka tur kkāds ments…