Varbūt kkāds var padalīties ar pieredzi riepu spiediena jautājuma niansēs atkarībā no trases seguma u.c faktoriem. Vai vispār ir jēga pumpēt UST riepas virs 3 atm?
Riepas 2.25 (reāli 2.1), min 2.0-max 4.0, svars 82-83kg.
Jau iepriekš paldies.
Varbūt kkāds var padalīties ar pieredzi riepu spiediena jautājuma niansēs atkarībā no trases seguma u.c faktoriem. Vai vispār ir jēga pumpēt UST riepas virs 3 atm?
Riepas 2.25 (reāli 2.1), min 2.0-max 4.0, svars 82-83kg.
Jau iepriekš paldies.
Man tīri subjektīvi nepatīk mīkstas riepas. Labāk cietāka riepa, kombinācijā ar mīkstāku amortizāciju, nekā otrādi. Taču no tehniskā viedokļa, speciālistu aprindās viedokļi dalās. Ja tomēr jāreducē vidējais optimālais ciparos, tad tas ir ap 3 atm. Ja braucējs vieglāks, tad var atļauties nedaudz mazāku spiedienu, ja svars ir virs 80 kg tad 3-3.5 būtu OK. Taču spiediena korekcijas vēl ir veicamas arī vadoties no trases seguma. Ja trase ir cieta un sausa tad +0.5 atm, ja trase ir dubļaina -0.5 atm (no vidējā spiediena), gadījumā ja trasē ir daudz smilšaini posmi -1 atm utt. Ja FS braucamais, tad var atļauties arī nadaudz cietākas riepas (uz amortizācijas rēķina). Vienmēr der atcerēties - ārpus ražotāja noteiktām spiediena robežām, riepa uzvedīsies neprognozējami. Tāpat der atcerēties ka bezkamernieces ar zemu spiedienu mēdz vienkārši nomaukties no aploka, vai ieraut zāli starp riepu un aploku (rezultātā gaiss nāk ārā).
Paldies, Look!
Nu a ko teiksi par spiediena izvēli Tukuma posmām?
Vairāk kā puse trases ir pa relatīvi cietu granti. Es liktu 3.5 atm, lai labi ripo.
ha ha ha …
Arī te anekdotre turpinās …
Iesaku … tu vnk min un tā kā māki. Ātrāk mīsi būs labāks rezultāts! riepu izvēle tev ietekmēs + - 1 vieta. A vai tev liela atšķirība 1000.vieta vai 999. :D :D
Riepas var ietekmēt +/- 100 vietas. Ar galīgi nepiemērotām riepām nav braukšana.
100 vietas domāju ka būs pārspīlēts bet 30 varbūt, vajag tik mīt ja atļauj veselība.
Look, paldies!
Bomzis, malacis, raksti vēl!
http://www.michelinbicycletire.com/michelinbicycle/index.cfm?event=xcdry2.view pie šīm ir apstājusies mana izvēle jau 3 posmu. ar 3 - 3,5 atmosfērām iet ļoti labi.
jt, ļoti labas riepas!
Diemžēl, Latvjas veikalos nav dabujamas. Par CRC zinu, bet gaidīt negribejas. Tāpēc nopirku Racing Ralfus.
Es arī ar tādiem micheliniem braucu. atsaucos pozitīvi. spiedienu gan lieku 2,5, lai gan sveru 80. neesmu daudz eksperimentējis, uz Tukumu pamēģināšu 3.
[quote=Bomzis]ha ha ha …
Arī te anekdotre turpinās …
Iesaku … tu vnk min un tā kā māki. Ātrāk mīsi būs labāks rezultāts! riepu izvēle tev ietekmēs + - 1 vieta. A vai tev liela atšķirība 1000.vieta vai 999. :D :D[/quote]
Pēc tavas filozofijas iznāk ka brauc ar vecu kalošu un vari nemaz nepumpēt +/- viena vieta= pēdējais vai priekšpēdējais būs OK.
Man, piemēram, Bomža komentāri liekas visnotaļ augstprātīgi.
tieši tā! Es vēl nu saprastu ja kāda zinatniski pētnieciskā laboratorija balstotie uz kāda indivīda fiziskās attīstības stadiju pateiktu ka, zin tava fizisko spēju līmenis ir izsmelts un turpmakos rezultatus vari uzlabot tikai, piemēram, iestājoties “svara vērotājos” un/vai sekojot līdz dažādiem tehnoloģiju attīstību procesiem.
Es personīgi un godīgi varu teikt ka … nezinu kads spiediens ir mana velo riepās un tāpat atzīšos pat ka nezinu īsti kāda tad ir manu riepu marka, laikam Michelin, bet jāsaka ka ar katrām sacensibām uzlabojas mans rezultāts :) :D … teorētiski varētu spriest ka laika gaita spiediens riepās samazinās, un tas ir labi, jo rezultāts uzlabojas :D :D
Lai visiem labs spiediens Tukuma posmā :) Mana velo riepu spiediens būs labs … pats ar tausti vakar parbaudīju :D :)
Nu nezinu kā ir ar dabūšanu kā ne, bet jau otro gadu braucu ar Michelin Hard Terrain, pirkti ZZK, vidū smuka skujiņa, gar malām pumpas. Ja nu galīgi slapš’un dubļi, tad lieku kādu no pumpainām. Spiedienu turu uz 3.5 atm gandrīz vienmēr, iz;nemot atkal, slapjos un dubļainos gadījumus, tad samazinu līdz apm. 3.0 atm. Mans svars 80kg
Spiediens riepās ātrumu MTB pats par sevi ietekmē ne tik daudz, bet diezgan būtiski ietekmē riteņa vadāmību un līdz ar to arī drošību trasē. Ja riepas par cietu, ritens slikti vadās smiltīs, pa akmeņiem un slidenās dubļainās vietās. Ja par mīkstu, var sasist aplokus un mīkstas riepas pa cietu segumu ripo sliktāk- lielāka rites pretestība. Pa ledu cietas riepas slīd daudz vairāk, kā pa pusei piepumpētas. Tie, kas ir baigie XCO asi un nesas neskatoties pa jebkādu reljefu ar fulīšiem, varbūt arī var atļauties pumpēt 4atm, bet, ja braucējs nav pilnīgi drošs, ka viņš visos nobraucienos un pa smiltīm vienmer varēs laikus savākties, labāk riepas nepārpumpēt.
Tagad izrēķinām % cik no tases kopējā garuma ir tie Latvijas šausminošie nobraucieni un cik garas ir smilšu vannas un apmēram var sākt nākt skaidrība vai ir vērts niekoties ar mīkstām riepām. Es uzskatu, ka jāpumpē ir tik stingras cik pacieš mugura un dibens - nu līdz saprātīgām atmosfērām piem. 4atm. Pats parasti vienk. uz tausti skatos - tie cipari ir pie pakaļas. Galvenais nepārsniegt 2.5 - 4 limitus.