Tātad jau kādu neilgu laiku manā lietošanā ir RM5 ratu komplekts un tam ir sekojoša problēma - pakaļējai rumbai ir neliela lufte gultņos, savukārt tos pavisam nedaudz pievelkot tik tālu lai luftes vairs nebūtu es varu sajust gultņu bumbiņu “vurkšķi” (nezinu kā savādāk to raksturot) kas liecinātu par pārāk stingri pievilktiem gultņiem un lieku slodzi uz tiem, bet palaižot kaut nedaudz tos vaļā, lufte ir atpakaļ :(
Jautājums tiem kas ir saskārušies ar šo ratu remontu - kādi īsti ir tie gultņi tur? Pēc aprakstiem ir Double-sealed cup and cone bearings . Kur tādus var iegādāties? Un varbūt kādam ir idejas kas vel tur varētu būt par ķezu neskaitot pašu gultņu mistisku izbeigšanos jau pirmajos dažsimt kilometros?
5 un 3 izsit vecos , iesit jaunos un fāren tālāk. 1 un 0 sarežģītāk tur konusi un skrotis.
P.S.ja nemaldos FOX tagad Polijā.
P.P.S. varu palīdzēt 29103222
Tātad, pēc ilgstošas drasēšanas pa kalnu ceļiem manam red metal 5 pakaļējam ratam izbeidzās tie gultņi/-is kas zem/iekš brīvrumbas.
Vismaz man tā šķiet, ka tie ir gultņi jo ir dzirdama/jūtama “nejauka skaņa” un brīvrumas ārējā galā pret asi ir lufte… nu vismaz tāds bija mans novērojums izņemot asi no rumbas un pakustinot to pasākumu. Zem kasetes apakšā patreiz vel ticis neesmu jo jāiegādājas kasetes atslēga, tomēr radās jautājums… Lai šos gultņus dabūtu ārā, ir jātskrūvē tas gala uzgrieznis, bildē kā “RM0-024”, bet kā lai to asi notur lai to izdarītu? Varbūt kāds no šejieniešiem ir mainījis šos gultņus? Kā arī cik stipri tur ir iepresēti tie gultņi (bildē atzīmeti ar sarkanu) un kādu funkciju pilda un uz ko turas detaļa “RM3-030”?
Jebkura informācija/komentāri kā šo procesu izveikt mājas apstākļos - laipni lūgtum, jo esmu patālu no LV…
Kā arī kur un kādus gultņus šim pasākumam vislabāk pirkt? Izmēri šiem gultņiem: 28x19x5mm
Paldies, šis video atbildēja uz jautājumu par gala uzgriežņa vaļā dabūšanu un izskatās, ka tas ir bijis nedaudz vaļā jo atskrūvējas pilnīgi bez jebkādas piepūles… tiesa gultnim tur tāpat kautkas vairs nav riktīgi jo arī pievelkot šo uzgriezni lufte saglabājās…
Paliek atklāts jautājums kur/kādus gultņus pirkt un kā vecos dabūt ārā un jaunos iekša, ņemot vērā, ka man tādas skrūvpreses nav…
Diezvai “nograutu” slēgto gultni var reanimēt… tajā video ir mazliet cits modelis :) Gultņu veikals, ok… bet kā jaunos gultņus iekšā dabūt cilvēcīgā veidā?
Par to lufti RM5 vajag paprasīt FOXam. Savulaik pārdodot RM5 mani brīdināja, ka lufte pēc laika parādās, svarīgi to laikus pamanīt un pievilkt (kas noteik ja laikus nepamana - par to tirgotājs klusē :) ).
Nu tai luftei nav nekād sakara ar barabānu un tā gultņiem! :) Mazliet fantāzijas, un tos gultņus var dabūt iekšā - ārā bez darbnīcas aprīkojuma. Nu jā, un sveiciens no gultņu veikala, jo tur tādu nav. Un atdzīvināt ar var mēģināt, jo viena puse tam gultnim nav nemaz slēgta! :)
Nu vakara nonemshu kaseti un paskatiishos kas tieshi tur apakshaa daras, bet lufte ir nejau ass garenvirzienaa aka saaniski, bet uz augshu/leju kasetes aareejaa galaa :(
Ja gultnu veikalos shada izmera nav - tad kur vinjus meklet?
emils: Tieši tā - absolūti normāli. Kā jau visas preces, arī gultņi var nākt no austrumu zemēm vai no pazīstama ražotāja, kas garantē atbilstoši augstu produkta kvalitāti. Attiecīgi, arī cenas var atšķirties pat par kārtu. Pie kam nestandarta gultņa izmēram (ir tādi ar īpaši smalkām lodītēm u.tml.) arī cena uzreiz ir šķietami neracionāli augstāka par ‘standarta’.