freehub body

iegādājos vieglas Powerway rumbas, ļoti vieglas, pakaļējā rumba bez ekscentra sver 275 gramus. pēc nobrauktiem ~4000km ir radušās problēmas, jo ražotāji taupot svaru, brīvrumbas centrālo daļu (tā, kurā ir “sunīši”) ir izgatavojuši no alumīnija. lai samazinātu slodzi, četru sunīšu vietā ir iemontēti seši, taču tik un tā materiāls ir par mīkstu un sunīši jau ir iespiedušies daudz dziļāk savās ligzdās. tiem iespiežoties veidojas atskabarga, kura var atlūzt, pakļūt zem sunīša, kurš brīvgaitas laikā nevarēs ielekt savā ligzdā un tas veidos brīvrumbas bloķēšanos, kļūstot par fixed gear.

jautājums: vai ir iespējams piemeklēt citu brīvrumbu? vai ir iešpējams šādas lietas kombinēt, izmantot manu rumbu, bet uzlikt Mavic brīvrumbu?

Ķīna ir ķīna. Es gan nezinu cik no šeit lietotājiem ir jaukuši šādas rumbas lai spētu atbildēt?

Shitaas?

Nu izskataas ka shvaki buus ar to kjuuneeshanu… :(

šādas:

Kur tad jeega no krutajaam rumbaam ja liek smago barabanu? :D
IMHO - aizmirsti ko mainiit rumbai, nomaini pashu rumbu.

Riktīgs tirgonis tev ieteiktu visus ratus nomainīt, vai vēl labāk visu velosipēdu :]
Nu pameklē vai netirgo atsevišķi. DT savām rumbām smuki tirgo barabanus ;)

jā, par DT brīvrumbas jau redzēju, tapēc interesējos vai tās derētu.

pat pa PW tirgoti brīvrumbas, es tās negribētu, jo tās ir par mīkstu.

vai kādam ir pieredze šādā kombinēšanā?

Noskrūvē,lai ir paraugs, un aizej uz pieklājīgu veloveikalu varbūt var piemeklēt.

ir neliela cerība, ka derēs no Hope Pro3 vai Sun Ringle Dirty Flea (uz aci)
par Mavic, DTSwiss, shimano, Novatec, Formula un daudziem citiem ražotājiem uzreiz aizmirsti.
visā visumā- you are fked.

labāk kaut ko no titāna sameklēt :)

daudz kas ir labāk :)
tā tev nav kaut kāda m6 skrūve.
ja vispār kas derēs- tā būs liela veiksme.

iespējams vieglāk ir pārtaisīt esošo.
virpotājs + frēzētājs + taisnas rokas

• daudz naudas.

lētāk ir jauna rumba.

Atvainojos par iejaukšanos, bet vai nav pieradījies senēbreju sakāmvards - neesmu tik bagāts, lai pirktu tik lētu mantu!

manta nebija nemaz tik lēta.

nu liidz vieglaam tur taalu… 270g sver visparastaka XTR M952 rumba, kurai naaca titaana briivrumba un bija un laikam arii ir viena no retajam labajam shimano rumbam, nerunasim nemaz par to ka M952 rumbas tagad ir leetas, bet retas. Shis izskatas pec Novatec - attiecigi shitadam rumbam daudzi liek savu uzrakstus un tirgo nost. Viegla aizm. rumba skaitas no 210g… ar remontu gan nez kaa buus…

Tavas rumbas, Novatec, formula, Rotaz, Acros u.t.t un vēl visādus brendus nosaukumus ar vārdu SUPER. Kopā 1001 brends ražo dažās rūpnīcās pasaulē (Lasīt Taiwānā). Līdz ar to pieļauju, ka brīvrumbas un sunīšu mehānisms varētu būt identisks daudziem brendiem. Es ieliktu vispirms sludinājumu vai kādam nav mājās kāds lieks eksemplārs rezerves daļām.
Ar DT swiss noteikti nav savietojams šis agregāts. Rumbām kurām sunīši ar atsperi ir nepārtraukti piespiesti pie brīvrumbas lamelītēm 4000km darba mūžs ir pat tīri cienījams sasniegums ilgāk viņas arī nevar kalpot, ja rumbu komplekts maksā ~130 USD.
Ir dažas gudrākas sistēmas kur sunīši saskaras ar brīvrumbas lamelītēm tikai īstajā momentā nevis visu laiku…
Kā piemērs šis risinājums
http://www.pezcyclingnews.com/default.asp?pg=fullstory&id=7397
Bet tur ir cits cenu līmenis brends u.t.t

nav ko slavēt mēslus. AC ir dārgas un ļoti sliktas rumbas, ja iet runa par MTB.
savukārt tāda pati sistēma kā šajā rumbā ir Hope un SunRingle. viss strādā, labi un ilgi.

Tad pastāsti kāpēc tieši AC sistēma ir mēsls??? :) Citādi izkrausās pēc - viena tane teica…

nevis viena tante, bet es teicu.
jo esmu pietiekoši cīnījies ar šo rumbu nespēju veikt tiešos pienākumus. ļoti neveiksmīga gultņu un suņu sistēma.
“parketa MTB” rumbas gramu vērotājiem.