Gribētu zināt, ar ko labākās ir FOX dakšas? Zinu, ka pasaulē ir arī citi Brandi!
Interisētu, priekš XC Latvijā, kādu labāk pirkt (26’’ rati):
Gājiens, kāda garuma 80, 100mm vai kādu citu (man liekas, ka pietiek ar 100mm)
Float, Talas, Vanilla vai kāda cita!
kam pievērst uzmanību?
Ar ko atšķiras:
Factory Performance Evolution?
32 34 36 šie cipari nozīme, kam domāts, tad ja vēlos SEBus braukt pietiek ar 32?
FIT Terralogic,
FIT Remote,
FIT RLC,
FIT RC2,
O/B RL,
O/B R
Kā saprast, ka var uzlabot dakšas? Cik noprotu, ka tās serdes (nezinu kā sauc) var manīt un arī tā uzlabot!?
Mnu tā…
Braucu tikai ar FOX dakšām.
Latvijai vajag Float sērijas dakšu, viņas visas būs ar 32mm štokiem 80 un 100mm izpildijumā.
Tie cipari ir štoka resnums.
Tagad ir 3veidu dakšas nopērkamas, ar kašima slāni, kas esot super slīdīgs, parastā ar FIT kārtridžu, kas ir vieglāks, un parasto kārtridžu, kas ir smagāks.
Esmu braucis ar Terralogic, RLC un RL modeli.
Ja nepatīk ķēpāties ar Lokauta slēgšanu, Terralogic ir superīgākais variants, tas nozīmē to, ka dakša strādā tikai uz sitieniem.
Ja neņem Terralogic, tad vajag RLC modeli, RLmodelis liekas tik pat neforšs kā citu firmu dakšas.
Par FIT modeļiem nemācēšu teikt, neesmu ne skatijies internetā, ne brauci, tik zinu to, ka 200g uz dakšas svara ietaupīti, jo vairāk viss labais štoks nav noslīcināts eļļā, bet gan darbojas uz zobratu sistēma.
Protams visas iekšas ir maināmas, bet tas ir ļoti dārgs prieks, tapēc labāk nopirkt priekš sevis īsto modeli.
Paldies par atbildēm
RLC Float 32, doma ir ņemt, BET tur cik skatos ir http://www.foxracingshox.com/img/product/bike/forks/32-float-100-fit-rlc-w-md.jpg tas stienis, nezinu kā saucas, lejā pie abām stabulēm - tur ir kaut kāda īpaša rumba jāliek!??? man bija doma likt baltos 2011 gada Sram X9 (nezinu par viņiem neko)!!!
RL versija, kas viņai ir tur slikts?
RL versijai nav kompresijas regulācija un lokauta spēka regulācija, nelīdzenumus apsorbē labi, bet man patīk, kad kompresiju aizgriež līdz asākajam galam, tad perfekti paņem visus mazākos nelīdzenumus + var saregulēt tā dakšu, ka nevajag nemaz lokauta kloķi aiztikt, strādās kad vajag un pārējo laiku būs cieta :)
15mm QR domā?
Tam vajag rumbu kurai ir iespēja pārveidotuz 15mm vai ir jau standartā uz 15mm
Pa 30ls varu hope rumbu atvest uz 15mm ;)
Izskatās, ka būs jāņem viena vai otra, tikai vēl kādu brīdi ir jāpadomā! vienu no viņām ņemšu, bet negribas, pēc tam nožēlot.
Nosērijas, paņēmu RL sapratu, ka RLC būtu bijis labāk! Vai arī otrādāk!
Sram X9 man jau ir, vienīgi škrobe, ka nopirku un vēl neesmu izmantojis (kopā ar ratiem)! :( bet var but, ka priekšējo Sram var pataisīt! tur kaut ko var atskrūvēt! ir šāda: http://www.masherz.com/images/productpics/sram/x9fronthubqrwhitebig.jpg
P.s. Par tavu piedāvājumu padomāšu, kad būšu izlēmis ņemt RLC un ja vajadzēs rumbu citu! Kāda tev ir?
Noskaidrots: tai kas linkā manā - nav opcijas! jāpērk cita, bet parunājot ar pāris personām. Jautāja vai man vajag šādu asi priekš XC Latvijas mērogā, minot pa piemēru, ja vajag nomainīt ratu - ir jāiespringst, kur dabūt (ja vajag sacensību režīmā) ??!! :)
Par svaru savu zinu, ka nemainīgs ir jau 3 gadus, ar tendenci samazināties 85kg! Bet ja būtu kā īsts latvietis, tad vajadzētu RLC!
un cik tad Emīlam? ja noslēpums, tad var neteikt :)
Kā tas izpaužas, par to svaru, cik zinu viņām braucēja svars + 10PSI un viss ir ok!
Es jau uzrakstiju, cik sveru, iekšām viss kārtībā, fox izdturēs vienmēr.
Teicu, ka ņemtu ar 15mm asi, lai kājas dakšai turas stingrāk kopā un mazāk ļogas.
Tad gribi teikt, ka dakšas kājas staigā ļoti vai arī:
svars
spiediens nav pareizs
eksplotē HARD style’ā
Es esmu sapratis, ka RLC ir DownHill tipa, bet priekš XC ir pat ok RL!
Kapēc? Sacensības un te pēkšņi aploce piesaka boikotu - ne uzpriekšu, ne atpakaļ! Ja ir RL ir vēl iespēja dabūt ratu, bet ja RLC, tad jāved līdzi!
Par stingrību un papildus funcijām, piekrītu jo tā ass satur kopā labāk, nekā mazā piļka! :)
Es vairāk no praktiskā viedokļa (prieks sevis), jā gribu RLC (varu to padarīšanu nopirkt), bet RL ir loģiskāk, priekš sacensībām un , jo mana jaunkundze, sāku es nepatik ar savām naudas tērēšanām! :)
RLC nav downhila, bet gan advancētāka regulācija. RL ir vienk entery level, ko var pirkt priekš XC.
Dakšas izvēli jāizdara sevis paredzētajā budžetā
DH paredzēta ir RC40 un tāda veida dakša, kam štoka platums ir 36 un divkroņu variantā 40.
RL parasti ir velo standarta komplektācijā un agrāk nebija atsevišķi nopērkama, darbojas labi, kalpo ilgi. Ja pērk jaunu dakšu, tad cenas starpība starp RLC un Terralogic un RL droši vien nebūs pārāk liela, tāpēc labāk ņemt kādu no pēdējām, kā jau te minēja, RLC ir visvairāk regulēšanas iespēju, ja gribas ar to nodarboties.
[quote=emils]RL versijai nav kompresijas regulācija un lokauta spēka regulācija, nelīdzenumus apsorbē labi, bet man patīk, kad kompresiju aizgriež līdz asākajam galam, tad perfekti paņem visus mazākos nelīdzenumus + var saregulēt tā dakšu, ka nevajag nemaz lokauta kloķi aiztikt, strādās kad vajag un pārējo laiku būs cieta :)
15mm QR domā?
Tam vajag rumbu kurai ir iespēja pārveidotuz 15mm vai ir jau standartā uz 15mm
Pa 30ls varu hope rumbu atvest uz 15mm ;)[/quote]
Manās rokās ir nonākusi FOX F100 RLC 2010 gada!
Gribēju zinātājiem jautāt, par regulācijām:
Bildē redzēmais regulētājs, paredzēt, lai: pie slēgtas dakšas (cietas) regulētu, atsitienus, kurus nedaudz slāpē nostrādājot?
Adjusting Rebound
The rebound adjuster knob is located at the bottom of the right fork leg, as shown in the above figure. This knob has 18 clicks of adjustment range.
Rebound controls the rate of speed at which the fork extends after compressing. Turning the knob clockwise slows down rebound; turning the knob counterclockwise speeds up rebound. As a starting point, turn the rebound adjuster knob all the way clockwise (full in) until it stops, then turn counterclockwise (out) 12 clicks.
Slow Rebound - kas tas
Fast Rebound - kas tas
manuālis ir, bet tik un tā nesaprotu!! :(
Augšā ir 3 pocijas:
Lock out ciet un vaļā - Locking Out the Fork
Kas ir melnais ar + un - simboliem, ko ar to var manīt? - Adjusting Lockout Force
un apakšā ir vēl kaut kāds, kam tas!? - Adjusting Low-Speed Compression
Jautājums, kapēc pirki tik sarežģītu dakšu, ja nesaproti un nemāki izmantot šīs burvīgās funkcijas?
Un vai tiešām Tev ir FIT modelis, jo parastam RLC atšķiras puļķu novietojums, t.i. rebound samainīts vietām ar lockout force.
Apakšā ir rebound, tas regulē atsitienu ar cik lielu ātrumu nāk dakša atpakaļ pēc iesēšanās.
Manuālī ir rakstīts, uzgriez uz vidu, tas ir 6 klikšķi no vienas no gala pozīcijām, un tad skaties, ja vēlies ātrāku, tad griez uz +, ja lēnāku, tad -
Melnais regulē lokauta spēku, Tu vari uzregulēt ar viņu, pie cik liela spēka/trieciena dakšai lokauts nestrādās, tas nozīmē to, ka iebraucot bedrē ar noslēgtu lokautu, dakša nostrādās ( būs mīksta).
Apakšējais zilais regulē kompresiju, t.i. cik dakša ir jūtīga pret nelīdzenumiem, ja saregulēsi asu, tad būs laba saķere ar braucamo virsmu, ja lēnu, tad būs labāka kontrole līkumos.
Tagad mēģini no šī kaut ko izlobīt, un paņemt sev vajadzīgo, ja nevari, ar priteku pieņemšu Tavu dakšu kā dāvanu :D
[quote=emils]Jautājums, kapēc pirki tik sarežģītu dakšu, ja nesaproti un nemāki izmantot šīs burvīgās funkcijas?
Un vai tiešām Tev ir FIT modelis, jo parastam RLC atšķiras puļķu novietojums, t.i. rebound samainīts vietām ar lockout force.
Apakšā ir rebound, tas regulē atsitienu ar cik lielu ātrumu nāk dakša atpakaļ pēc iesēšanās.
Manuālī ir rakstīts, uzgriez uz vidu, tas ir 6 klikšķi no vienas no gala pozīcijām, un tad skaties, ja vēlies ātrāku, tad griez uz +, ja lēnāku, tad -
Melnais regulē lokauta spēku, Tu vari uzregulēt ar viņu, pie cik liela spēka/trieciena dakšai lokauts nestrādās, tas nozīmē to, ka iebraucot bedrē ar noslēgtu lokautu, dakša nostrādās ( būs mīksta).
Apakšējais zilais regulē kompresiju, t.i. cik dakša ir jūtīga pret nelīdzenumiem, ja saregulēsi asu, tad būs laba saķere ar braucamo virsmu, ja lēnu, tad būs labāka kontrole līkumos.
Tagad mēģini no šī kaut ko izlobīt, un paņemt sev vajadzīgo, ja nevari, ar priteku pieņemšu Tavu dakšu kā dāvanu :D[/quote]
Emil, liels PALDIES!
Jā, man ir FIT tieši tādi puļķi kā bildēs! Jāgaida pavasaris un tad jāsaregulē būs!