Vēl joprojām netieku centrā ar savu roku. Man bija ļabajā rokā spieķa kaula lūzums(plīsums) respektīvi, cieta labās rokas elkonis. Kauls ir saaudzis jau sen un tur ir viss kārtībā, bet roku iztaisnot līdz galam nevaru. Viens no dakteriem pateica, ja divu mēnešu laikā no lūzuma brīža neiztaisnošu, tad tā arī paliks :( Gala termiņš tuvojas
Problēma esot audos. Viens dakters saka ka roku sildīt nedrīkst, cik saka ka vajag… Pildu vingrorumus ko man ieteca darīt. Ja sākumā bija jūtams uzlabojums, tad tagad es vairs nevaru saprast paliek labāk, vai tieši otrādi sliktāk. Reizēm pat nevaru vairs iztaisnot tik cik biju panācis. un galvenais ka ik pa laikam sāp. Taisīt “piepumpēšanos” ir praktiski neiespējami to sāpju dēļ.
Tā kā lūzums manā dzīvē vispār ir pirmo reizi, tad man nav arī īsti skaidrības kā tam visam jābūt uin jānorit.
Varbūt kāds pēc peiredzes var ieteikt kādus vingrojumus viņš ir pildījis, vai vēl labāk… kādu pazīstamu LABU, nedārgu fizioterapeitu.
Dr. Atis Grundmanis 29441021.
Nezinu vai pie konkrētās problēmas palīdzēs - bet vispār labs speciālists kurš spēj saites un muskuļus ātri savest kārtībā.
Locītava jākustina, jo ātrāk jo labāk (no brīža kad drīkst un šis ir tas viltīgākais faktors).
Savu locītavu lociju visādos veidos, bet nekādi nedabuju taisnu, jo lai to “locītavas iesēŗēšanu” nepieļautu vingrojumi ir sāpīgi. No sāķuma man tas likās neprāts, bet kad pabrīdināja ka ja neiztainos tad tā var palikt darīju ko varēju. Iztaisnoju tikai PS maču laikā, kad norāvos no alpīnisma elementa izpildes un paliku tikai rokās. Kopš tā brīža ir labi. ;)
Es zinu ka sāpīgi un cenšos, pat vienbŗid smagumus stiepu, cik vien roka ļāva. It ka paliek taisnāk, bet vēlāk atkal pienāk tāds brīdis, kad vairs nevar tik taisnu dabūt, tāda kā atdura priekšā un viss… tad pēc kāda laika atkla ir klikšķis un var jaut atkal vairāk iztaisnot. Vēl ievēroju, ja uzlieku slodzi tai rokai un intensīvāk padarbojos, nākamā dienā roka nelocās. vēl - visam ir tas ka man ir sēdošs darbs pie datora un reizēm pat jūtu ka roka vienkārši iesērējas sēžot :(
Tāpēc gribu tik beigu beigās skaidrībā, ko un kā darīt
Man kādreiz šitas kauls arī bija ieplīsis. Cik atceros, es vingrinājumus pildīju bez īpaša spēka, bet centos biežāk un vairāk izpildīt. Katrā ziņā atspiesties no zemes nemēģināju gan. Sāpes arī nebija. Pa pāris nedēļām līkā roka iztaisnojās.
www.fizio.lv - tur ir labi fizioterapeiti, kas specializējušies traumatoloģijā, dārgi arī nav :)
Ir Raivja Aršauska veselības centrs. Tur arī vari griezties. Pameklē googlē.
Bija līdzīga vaina. Lauzts rokas augšējais kauls, mēnesi nēsāju roku pakārtu/saliektu.Visas problēmas sākās tad, kad ģibsis bija nost - nevaru iztaisnot roku. Kādu nedēļu mēģināju, tad gāju pie ķirurga, domāju šis man iedods kādas brīnumzāles. Nekā - roku uz galda un ar varu taisnoja, tā arī teica,ka nekas cits kā vingrinājumi nepalīdzēs. dažu nedēļu laikā tiku uz kājām (rokām)
Gribēju ieteikt šo pašu.
Man arī spieķa kauls bij lauzts un roka iztaisnojās pilnībā pēc pusotra gada apmēram!
Atim Grundmanim ļoti alternatīva pieeja , laiks rādīs kas un kā . Bet sajūta ,ka fizioterapēta profesija ir brīvā , proti katrs dara ko grib . Esmu bijis pie vairākiem kas tik nav dzirdēts un par oblig;atu visi uzskata mugurkaula krakšķināšanu