Dzeramsoma. Kādu?

Šķiet, visiem Camelbakiem ir tādi vāki, atšķiras tikai, vai tas ir redzams no ārpuses, vai kā Taureņa 3.bildē paslēpts zem auduma -
dzeramais maiss pats izskatās šāds
Savukārt citiem aizdare ir ar “līplenti”, redzēts arī ar tādu elastīgu plastmasu.
Nav sanācis aizdomāties par Camelbak vāka smagumu, nemaz tik smags nav, bet uzpildīt ir ērti - un tas vāks ir pietiekoši liels, lai pēc lietošanas varētu maisā iebāzt roku un izslaucīt.

Apskaties Winsportā, Magura 2L soma, ar nelielu kabatu, ar krūšu jostu, veikala cena ap 24LVL. Braucu un dzeru, nesūdzos…!

Varbūt es te matus skaldu… Skatos piem. šādu http://www.actionsports.de/Hydration-Systems/Camelbak-Classic-black-2008::15409.html
un svars 970g., kas man šķiet diezgan daudz.
un šitādai http://www.actionsports.de/Hydration-Systems/Camelbak-Octane-XC-2008-black::15418.html
svars 590g. Tādēļ man radās jautājums par tiem plastmasas vākiem. Kur tad tā atšķirība svarā rodas? Pirmajam vajadzētu būt vieglākam pēc idejas, jo tas izskatās vairāk kā sacensību modelis. Var jau būt, ka tajā actionsportā meareizi kaut kas sarakstīts…
Bet vispār Camelbak Classic vai Camelbak Hydrobak liekas tie ļoti labi varianti.

Jā, tas ir svarīgi - jo lielāks vāks jo varētu būt vieglāk kamieli tīrīt un žāvēt.
Jo es savā leju iekšā tikai tīru ūdeni, jo ļoti grūti iztīrīt / izžāvēt enerģijas dzēriena vai zaptsūdens paliekas.

P.S. Man ir ļoti maza Lafumas dzeramsoma. Ūdens tvertne tikai 1l, kas reāli ir par maz. Somu pārsvarā izmantoju bez ūdenstvertnes izbraucienos vai sacensībās, lai tur ieliktu sviestmaizes, telefonu, seškanšu komplektu, sausas zeķes, u.c. sīkus priekšmetus. Vairāk nekam tur arī nav vietas.

Man patīk, ka somai ir josta gan ap vidukli (tajā ir sīkas kabatas ar rāvējslēdzēju), gan ap krūtīm - soma uzreiz ir stabila.

Svars 970g ir nepiedienīgi daudz.
HydroBak esot vienas no vieglākajām somām - laba izvēle, ja ir pārliecība, ka 1.5L būs pietiekoši. Līdzvērtīga ir Hydrapak Air Scoop. Remontkomplektam šajās vietas gan varētu neatrasties.

Remontkomplekts tāpat jāliek zem sēdēkļa, lai nav lieks smagums uz muguras. Tikai HydroBak ir stiprinājums arī ap vidukli vai tikai uz pleciem? nevienā bildē tā īsti nevar saprast. Un polsteriem arī vajadzētu būt, ne?

Pie manas Charm rakstīts, ka tā esot Hydrobak dāmu versija - stiprinājums ap vidukli nav, bet ir pievienojams auduma lentas elements, ar kuru uz krūtīm abas lences kopā sasprādzēt.

Paldies Maijai par noderīgajiem padomiem! Principā esmu izšķīries par Camelbak HydroBak. Tik nez vai vietējos veikalos to meklēt, vai chainreactioncycles.com?

Vienmēr laipni. Mana ir no CRC, par Latvijas veikalu Camelbak piedāvājumu nebūšu kompetenta.

Man ir ko teikt. Izēloties dzeramsomu viens svarīgs faktors ir arī uzgalis. Bija reiz man vecā platypus sistēma. Super viegli padzerties, BET palietotu uzgali var pazaudēt (jāpietin ar izoleni).
Tagad ir High Sierra Torrent 70 (aizdomas ka HE tirgo), uzgali noraut pat ar varu grūti, BET toties slikti dzert, nevar normālu šļuku ieraut. Zinu točna, ka kad nolietosies šitā sistēma likšu vietā Platypus.

Man prasības mugursomai bija tādas lai var ielikt vismaz divas rezerves kameras, atslēdziņas, ķēdspiedi un pavisam plāno jaciņu, un mob.t. un atslēgas un kādu snikerīti, nu janukas. Neredzu iemeslu taupīt garamus un tad atskārst ka vairāk par lūpukrāsu ielikt nevar.

Vēl viens nieks. Vai tā dzeršanas sistēma ir izņemama? Nomaināma? Lejot iekšā sporta dzērienus, sistēma pieaug ar sēnēm, tātad pēc laika jāmet ārā. Būtu stulbi mest ārā visu somu. Es tajā savējā varu likt iekšā ko vajag. Jo tā ir atsevišķa parikte bez caurumiem korķim un bez sedziņas korķim.

Vēlviens joks. Pa tiem korķiem, lai cik viņi lieli un plastmasīgi klumzīgi nebūtu man ir grūtāk iebērt pulveri un ieliet ūdeni nenotašķoties, kā tiem pieminētajiem Platypus (kas nopērkami Ceļotājā). Jo tiem visu augšu var atraut vaļā un smuki pēctam aizspiest. Ja sekundes ir svarīgas tad arī ūdenstilpnē iesmelt vieglāk un ātrāk ar Platypus.

…un vēl kas… ja ņemsi LV to somu, varēsi ātrāk sākt lietot, jo mugura ir jāpieradina pie tā svara → velc treniņos un pavedā līdzi smagumu… es kad savulaik nopirku savējo, pirmajā gonkā biju dziļi nelaimīgs, jo mugura sāpēja kā traka, jo nebija radusi, ka kkas tiek turēts uz tās (treniņos protams, ka ar somu nebiju braucis pārāk daudz)…

Lai arī Atis jau ir izvēlējies, īsumā izstāstīšu savu domu gājienu izvēloties dzeramsomu (nesen iepirku).
Braucot Smiltenē “maratonkrosu” sapratu, ka gandrīz nav iespējas padzerties, jo visu laiku jātur stūre un vēl kādus padsmit km pirms beigām kritu un pazaudēju pēdējo pudeli, tad nolēmu, ka jāiepērk šī soma krosiem (un arī Kandavā bija Ok, jo nesot ričuku pāri upei, nebija jādomā, ka nepazaudē pudeles).

Apstaigājot vietējos veikalus, jo laika nebija daudz, nonācu pie šāda risinājuma: nopirku Winsportā (jau augstāk arī pieminēto) 2l somu (par ļoti draudzīgu cenu), ar Source widepac dzeršanas sistēmu, kas ceļotājā atsevišķi maksā gandrīz tik pat, somai ir tikai maza kabatiņa, bet Latvijas mačiem ir pilnīgi Ok.

Un ir padomā vēl nopirkt atsevišķi nedaudz lielāku somu (noskatītā ir bez dzeršanas sistēmas, kas būtu jāpērk atsevišķi), kas derēs garākos kalnu mačos, lai varētu paņemt līdz vajadzīgās lietas, kā arī padzerties.

Izskatās, ka Camelbak savu dizainu ir uzlabojuši tā, lai viņu sistēmās varētu lietot tikai viņu dzerammaisus - mans 2gadīgais modelis ļauj ievietot jebkuru dzerammaisu vai arī izmantot somu tikai lūpukrāsu pārnēsāšanai… :)
Dzeramais uzgalis Camelbakam gan ir ērts un arī aizgriežams. Bet par izņemšanu - pēc foto šķiet, tas varētu būt izdarāms, kad maiss ir tukšs?
Nē, es nepārstāvu Camelbak - tikai citu dzeramsomu neesmu lietojusi.

" Source spinner 1.5 l " Ceļotājā maksāja kādus 25 ls. Ērti atverams un tīrāms dzeramais maiss, kas šķiet svarīgi, bet sļaukas uzgali gan nomainīju pret Platypus, jo Source kaut kā nenoslēdzās.

Platypus uzgalis (ērtākais dzeršanā kādu esmu lietojis) atsevišķi nopērkams Ceļotājā. No Camelbak dzeršanas sistēmas trubiņas pats nost nekritīs, izoleni pietīšanai nevajag. Tas atkarīgs no trubas modeļa.

[quote=Maija]Svars 970g ir nepiedienīgi daudz.
Līdzvērtīga ir Hydrapak Air Scoop. Remontkomplektam šajās vietas gan varētu neatrasties.[/quote]
Šajā konkrētajā Hydrapak Air Scoop modelī atradās vieta remontkomplektam un arī rezerves kamerai(ja man tāda būtu).

Varbūt var dzeršanas sitēmu monetēt uz paša velo. nebūtu arī uz muguras jāvadā lieks smagums. Dzēriens arī vēsāks.

vairākas reizes braucot ar somu mugurā bija jūtams spiediens uz muguru. ok man soma ir parasta mugurene uz 18L, bet iekšā tikai pumpis, kamera, atsledziņa un 0.5L dzēriena

Esmu ticis pie savas Camelbak Hydrobak 1.5l somiņas. Tiešām ļoti maza, pat nedaudz smieklīga. Izsaktās, ka visas 3 velokrekla kabatas būs pieejamas. Un, tas no ārpuses atveramais lielais korķis, liekas arī būs ērts. Uzrakstīšu kaut ko vēl, kad būšu riktīgi notestējis.

Kā pareizi kopt ūdens rezervuāru? negribas aizlaist, kā tas parasti ar laiku gadās ar pudelēm…

…nupat iegādājos camelbak mule - pagaidām esmu apmierināts ļoti - 3l ūdens un viss kas vajadzīgs ( bet ne vairāk) smuki saiet iekšā…

Apsveicu ar pirkumu.
Kopšana ir vienkārša. Pēc iespējas ātrāk pēc lietošanas izskalot, izslaucīt maisu, pakārt žāvēties - ja iespējams, noņemot iemuti, jo lielākās problēmas var rasties tieši ar caurules tīrības uzturēšanu.
Ar ‘pēc iespējas ātrāk’ domāju +/- tās pašas dienas vakaru, nevis dienu pirms nākamajām sacensībām. Citādāk, kā bija rakstīts vienā no ārzemju forumiem, Tu riskē ar iespēju tikt pie ģimenes izmēra penicilīna pakas. ;)