Džentelmeņa komplekt MTB maratonam

Vēlējos pakonsultēties par tēmu - ar kādiem pričendāļiem apkrauties Jūrmalas MTB maratonā, respektīvi vai ņemt līdzi rezerves kameru, kaut kādus montēšanas tūļus, pumpi utml. un kādā somā to vislābāk būtu iestūķēt?

Ceru ka sapratāt manu domu ;)

Tas viss var noderēt arī ikdienā, jebkurā treniņā un tml.
Man ir rezerves kamera, universālā atslēga (vai kā lai to nosaucu) ar ķēdes izspiedēju, kaut kāds fiksais ķēdes savienošanas posms, lāpstiņas riepas montāžai (2 gab., lai gan jaunajam ritenim neprasās, tam tās riepas ļoti mīkstas, var ar rokām uzmontēt, un es neesmu armrestlinga čempions), pāreja no sporta ventili uz auto ventili (mazums kas). Šis viss saiet standarta zemsēdekļa somiņā. Ir arī pumpis, kas stiprinās pie rāmja, tieši turpat kur pudeles turētājs. Pērkot šādu pumpi, skaties, lai tam līdzi nāk arī siksniņa ar ko to papildus nostiprināt. Kad pirmajam velo pirku pumpi, tam nebija (var jau būt, ka bija jābūt, bet bija veiksmīgi pazudusi, un es nezināju, ka man vekalā arī tā jāpieprasa) un tāpēc pietinu to ar līmlenti. Līdz šim gan nav bijusi vajadzība lietot.

Ā, un noteikti nopērc pudeli un pudeļu turētāju, un protams piepildi to uz sacenēm vismaz ar ūdeni, labāk jau kādu minerālūdeni.

neko neņemu un neņemšu

Katrā gadījumā savu komplektu nevienam arī nedošu, otru dzeramā pudeli vēl.

Minimālais komplekts būtu kamera, pumpis, ūdens un mob. telefons, papildus var ņemt arī visu pārējo, ko citi iesaka.

Visas riepas, kuras man ir bijušas esmu varējis ar lielāku vai mazāku piepūli nomontēt ar rokām. Es bortējamās lāpstiņas lietoju tikai mājās.

Teorētiski var iztikt tikai ar mobilo, ja nebūs žēl izstāties tukšas riepas dēļ un būs kāds, kas piebrauc un savāc ar a/m.

Savu minimālo komplektu es sabāžu velokrekla kabatās un ūdeni pudeļturētājā (ja karsts laiks papildus 0.5 pudeli vēl krekla kabatā). Pumpis skrūvējas pie rāmja. Vēl man pašam personīgi patīk zem beņķa liekamās somiņas.

Par ķēdes izspiedēju: es savā īsajā un necilajā pēc piena riteņbraucēja karjerā neesmu pārrāvis vēl nevienu ķēdi, tāpēc ķēdes izspiedēju un quick linku neņemšu līdz, kamēr nebūšu pārrāvis vismaz vienu ķēdi. :)

Multitūlis (universālā atslēga) man personīgi arī nav bijis vajadzīgs. Reiz nenobraucu līdz galam saliekta aizm.pārslēdzēja dēļ, bet tur nekādi instrumenti nebūtu līdzējuši.

Un, protams, obligāti ķivere.

Uzmini kam nākamajā gonkā būs kāda ķibele? :D
Zinu vairākus, kas teikuši, ka nav bijusi vajadzība un nebūs.
Sliktākais no gadījumiem bija mototrasē ar roko aizsargiem, beidzās ar slimnīcu un ilgu atveseļošanos.

Kādu somiņu un kādas lāpstiņas iesakat?

rws, pārslēdzēju var noņemt un uztaisīt vienātrumnieku saīsinot ķēdi, līdz finišam tiktu :)

Lameris, http://www.gandrs.lv/velo-instrumenti/atslega-2137001763/ multitūlis, kura komplektā ir gan ķēdes izspiedējs, gan lāpstiņas, nekur nenoklīst atsevišķi … citādi man domāt, ka vienalga kādas lāpstiņas, ka tik somiņā var ielikt
http://www.sks-germany.com/?l=en&a=product&r=bags&i=10428&RACE BAG XS ievietojas viena kamera un multitūlis, svars gan nejauks, parastā somiņa ir uz pusi vieglāka dēļ stiprinājuma, bet nu katram savi plusi

Iesaku sominu ramja vidu pie dibena stura. Tur mazins pumpis kamera 2x lapstinas slotina kopa ar kasetes tiritaja āķi (ja vajag dubļus dubļus izmest. Udens 1. L telefonu ar noteikti.