Interesē, cik tad īsti gara bija distance Rīgas velomaratonā. Pieļauju, ka nebiju vienīgais, kurš uzņēma distances garumu.
Man sanāca, ka ir 79.90 kilometri. Un no zīmēm 30km, 20km, 15km, 10km (tā kaut kādas bija…) man sakrita distances garums ar rādījumu manā velodatorā diezgan ļoti precīzi (respektīvi, pie 20km zīmes man rādīja 59.89 un gāja diezgan precīzi pēc atzīmēm trases malās). No tā it kā varu secināt, ka manējais diezgan precīzi ņem to reālo distanci.
Nepiefiksēju cik bija pie atzīmēm, bet finišā sanāca 74.50 km. Atšķirās parasti no tā ko uzrāda organizātori. Vēl var atšķirties no tā kādi parametri ievadīti velokompī, mani velokompja rādījumi sakrīt ar auto spidometra rādījumiem, tapēc uzskatu tos par kaut cik sakarīgiem, jo auto salīdzinājumā pret TomTom melo par 2-3 km/h. Savā velodatorā ievadu indeksu, ko ņemu uzsēžoties uz velo veicu pilnu pr. rata apgriezienu un uz zemes izmēru garumu mm. Tā var iegūt kaut cik normālu rādījumu. Bet tik un tā rādījumi starp velokompjiem atšķirsies 50 metru robežās + - pat jau uz 10 km distanci, jo ir ietekmējošie faktori- spiediens riepās, svars un arī kā nogriež līkumus !
google earh, ja saliek visu precīzi - rāda 75,3 km, man ir aizdoma, ka ijsa nosaka trases garumu pēc ge, pats braucu bez bet finišējušajam kaimiņam rādīja 77
Tu laikam esi eksperts visās jomās. Bet tev tas būs pārsteigums - ne visi zina visu. Priekš kam tad ir paredzēts forums? Man interesē, tāpēc es uzdodu konkrētu jautājumu. Kaut kas nepatīk - iebāz galvu podā un nolaid ūdeni, nevis bārsti te savas pērle
Tu laikam esi eksperts visās jomās. Bet tev tas būs pārsteigums - ne visi zina visu. Priekš kam tad ir paredzēts forums? Man interesē, tāpēc es uzdodu konkrētu jautājumu. Kaut kas nepatīk - iebāz galvu podā un nolaid ūdeni, nevis bārsti te savas pērle[/quote]
Nevis sprēgā - bet izlasi sava velodatora pamācību un iestati pareizi datus kompī.
Ā jā, aizmirsu - cieti džeki tak instrukcijas nelasa. Viņi vispirms paši nomudījās un tad raksta instrukcijas priekš citiem :)
Es saval velodatoram kad liku cipariņus, neatradu savu izmēru tabulā. Paņēmu pēc līdzības, bet braucot likās ka melo, tad atradu citā tabulā atkal citu ciparu, beigās nospļāvos uz tabulām un… nomērīju.
Es pirms sacenes izbraucu 1km ar gps rokā. Konstatēju 5% kļūdu, izlaboju ciparu attiecīgi un tagad kļūda ir mazāka par 1%.[/quote]
Gps arī melo. standarta kļūda 3-7m un ja vēl trāpās mākoņains un lietains laiks, tad kļuda var būt vēl lielāka.
Nuu… kas ir 3 - 7m? Pie tam šī kļūda ir absolūtā, kas nozīmē, ka, nobraucot kilometru, kļūda būs tie paši 3 - 7 m, kas uz kilometru nesastāda pat 1%.
Es savam kompim precīzu riteņa diametru piedzinu, braucot pa šoseju pēc km atzīmēm. Ok, nevar uz tām atzīmēm ar paļauties simtprocentīgi, taču, ja nobraucu kilometrus 10 un man odometra rādījums atšķiras tikai par dažiem desmitiem metru, tad labāk jau nemaz nevar vēlēties. Un nemaz nevajag braukt n-tos kilometrus, lai salīdzinātu rādījumu. Pietiek ar dažiem simtiem metru, lai veiktu korekcijas, jo uz šosejas ir arī 100m stabiņi.
Sorry, par offtopicu… stabiņi uz šosejas :O Viņi ir ārpus jebkādas precizītātes, parasti saliek kur vieglāk iestutēt. Kļuda reizēm ir pat desmitos metru. Esmu to jau pārbaudījis braucot ar auto.
Droši vien kā kurā vietā. Es vēl speciāli ar auto nomērīju un bija ļoti precīzi. Kā jau minēju, nevar stabiņus uzskatīt kā kaut kādu etelonu, bet es savu kompi tā piešāvu un ir ļoti precīzi.
Var arī ar GPS palīdzību regulēt, taču čakars nedaudz lielāks un ne visiem GPS ir pieejams.